Izgalmas meccs végén örülhettünk!

Helyszín: Novomatic Aréna, Sopron

Játékvezetők: Rudasits Ákos, Herwitz Balázs

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-01 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Dávid Kornél Akadémia 28 21 13 14 76
Női Serdülő 18 20 20 19 77

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Csocsán, CSONKA 2, Mahmoud 2, BABAY-BOGNÁR 13, Kronavetter 6, ROMPOS 4, Bobvos 2, Henlár, Sterbenz, Kerékgyártó, MAROSVÖLGYI 16, CZIRKOS 33/3

1. félidő

Szombaton második meccsünket a DKKA csapata ellen játszottunk, akiket már jól ismertünk, a hazai bajnokságban kétszer találkoztunk velük. Két mérkőzés között kevés pihenő időnk volt, azonban egy nem kis adag Milánói borda várt minket ebédre.
Meg is látszott a kezdésnél, hogy a hasunk még tele van, habár odafigyeltek a Lányok, hogy keveset egyenek. AZ első négy pontot mi szereztük, de utána 11-0-s futást, kaptunk, a negyed 5. percében pedig már 17 pontnál jártak a fehérvári lányok. Nem igazán mutatkoztak jelek, hogy csipkerózsika álmunkból bármi is kimenekítene minket, első negyedben 28 kapott ponttal nehéz egy mérkőzést megnyerni. Támadásunkat dicsérhetjük és ezt tartotta életben reményeinket.
A második negyed sem a mi kedvünkre valóan kezdődött, 3 pontot szereztünk, majd újra kaptunk egy 11-0-s futást… A negyed végére, egyre közelebb kúsztunk és végül 5 pontra feljöttünk!

2. félidő

Félidőben megbeszéltük, hogy mindenféleképpen ki kell vennünk a játékból ellenfelünk 9-es és 10-es mezszámú játékosát, ha ez sikerül, akkor megtudjuk fordítani a mérkőzést.
Talán a második félidőre már lecsúszott a milánói borda, és ezáltal már gyorsabb játékra voltunk képesek, illetve mezőnyben is, sokkal jobban védekeztünk. Viszonylag hamar kiegyenlítettünk, a vezetést pedig a 6. percben átvettük egy rövid időszakra, majd a negyed végére megint a fehérmezesek jártak előrébb.
A záró játékrészben fej-fej mellett, haladt a két gárda, 3 perccel a vége előtt, még -4 pont volt oda. Innentől futottunk egy 8-0-át, és már nekünk volt 4 pont előnyünk! Végül ellenfelünk ki tudott egyenlíteni, Zsófi büntetőjével azonban újra itt volt az előny! Az utolsó támadásukat ki tudtuk védekezni így óriási izgalmak között nyertünk!!!

Összegzés

Elképesztő izgalmak között tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést, és a kezdeti nehézségek után fokozatosan ellenfelünk fölé nőttünk! A második félidőben védekezésünk is lényegesebben jobban muzsikált, főleg a harmadik negyed 10 kapott pontja dicsérendő! Csapat szinten, amit meg kell említeni, hogy a lepattanócsatát most is elvesztettük, de az eddigiekhez képest csak minimálisan. Sok szerzett labdánk mutatja, hogy mennyire védekeztünk mezőnyben, de kétszer annyiszor adtuk el a játékszert, sokkal jobban meg kéne becsülni a labdákat! Ami viszont extra, hogy egy ilyen szoros mérkőzésen 20 gólpasszt kiosztottunk, amelyből majdnem mindenki kivette a részét! Egyénileg Zsófi (16 pont, 4 gólpassz), Kinga (13 pont, 8 szerzett, 5 gólpassz) és Panka (33/3 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz, 3 blokk 46 IBM) vitték hátukon a csapatot! Nagy győzelem volt, szép volt Lányok!!!

Hasonló tartalmak

  • Egy 4 csapatos Basket Girls tornára kaptunk meghívást, ami nagyon jó gyakorlási és tapasztalat szerzési lehetőségnek bizonyult a következő kenguru fordulóig.

    Pár nappal a torna előtt lemondta a programot a pécsi csapat, majd alap embereink közül hárman betegek lettek. Fiatalokkal egészítettük ki a csapatot, mert lemondani nem…

  • Előzetesen számítani lehetett arra, hogy a DEAC ellen egy újabb izgalmas – megjósolhatatlan végkimenetelű mérkőzés vár ránk, de a hazai pálya inkább a debreceniek esélyét növelte. Ennek megfelelően kezdődött az összecsapás és a hazai csapat magabiztosan, lendületesen és agresszívan kezdett. Eltelt egy kis idő, mire felvettük a…

  • U12 Fiú
  • Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, igaz versenysport szempontból sok értelme nem volt az összecsapásnak, de gyakorlásnak és önbizalomszerzésnek hasznos volt, illetve örültem, hogy a srácok végig komolyan vették…

    Bajnokság: U12 Budapesti Régió

    Időpont: 2024-03-24 Kezdés: 16:00