Jamboree-n jártak az U12-es lányaink!

Az U20-as fiúk után egy másik utánpótlás csapatunk is kivívta magának az Országos Döntőben való szereplést. Női vonalon is jó pár éve már, hogy az ország elitjébe delegálhattunk csapatot, ezért is nagyon örültünk az U12-es Kaszás Girls sikerének. A háromnapos esemény során sportolóink számos élménnyel gazdagodhattak. A lányokat van der Meer Loránd és Tóth Janina kísérték el a tornára, a történésekről Lóci bácsi írta le gondolatait.

 

 

Május közepén került megrendezésre az U12-es Leány Országos Jamboree, melyre Kaszás Girls csapatunk kvalifikálta magát, köszönhetően annak, hogy a budapesti gyermek bajnokság leány mezőnyében a harmadik helyen zárta az alapszakaszt. A rendező város Debrecen volt, az ország második legnagyobb városa, ahol korosztály 16 legjobb csapatát látták vendégül. Nagy öröm, nagy siker és nagy büszkeség, hogy mi is közéjük tartozhatunk. Néhány évvel ezelőtt változtattak a torna lebonyolítási rendszerén, vegyes csapatokban játszanak a gyerekek, így nincs eredménykényszer, csak a játék öröme a fontos.

 

 

Péntek reggel 9:00-kor indultunk közösen, busszal. Kényelmesen utaztunk, jó hangulatban telt el a háromórás út. Megérkezésünk után a szállást még nem tudtuk elfoglalni, így a megnyitóig közösen játszottunk mindenféle közösségépítő játékokat. A ceremóniát követően mindenki megkapta a mezét és a beosztását, hogy kihez és hova kerül. Debreceni, szolnoki és szombathelyi lányokkal és edzőkkel kerültek egy csapatba a mieink, illetve mi, edzők is a felsorolt egyesületek lányait kaptuk „kezeink” közé.

 

Péntek délután, a szállás elfoglalása után már mérkőzéseket játszottunk. Az eredmények között érdekes módon több döntetlen is született, nagyon hasonló erősségű csapatokat sikerült kialakítani. Este a vacsora után a lányok ismerkedéssel töltötték az időt, „új csapattársaikkal” és a budapesti bajnokságból már ismert ellenfelekkel beszélgettek.

 

 

A szombati napunk már közel sem volt lazának mondható, két mérkőzés várt mindenkire, illetve este a közös All-Star meccs és dobóverseny. A napközbeni mérkőzéseken ügyeskedtek lányaink, egyre jobban, feloldódva játszottak. Az All-Star mérkőzésen Panka képviselte a csapatot, több szép megmozdulással vette ki a részét KELET válogatottjának győzelméből. Nóci pedig a dobóversenyen képviselte csapatunkat, ahol a büntetőknél nem hibázott és így tolta meg a keleti csapat szekerét! Az esti takarodóig továbbra is a szomszédolás-barátkozás ment az egész kollégiumban.

 

Vasárnapra egy mérkőzése maradt mindenkinek, utána pedig a záróünnepségen búcsúztunk az emlékezetes eseménytől. Mindenki kapott egy aranyérmet, illetve a csapat egy oklevelet. Zárszóként nekünk még egy fagylaltozás maradt, utána pedig elindultunk haza. Köszönjük a munkát a debrecenieknek, nagyon jól sikerült rendezvény volt, egy örökre szóló élmény marad!

 

 

A tavalyi évben épphogy lecsúsztunk a Jamboree-s helyekről, ezért a szezon elején célként tűztük ki a kijutást. Nagyon sokat dolgoztunk, egész évben jó mentalitással. Ez talán a legfontosabb, ez maradjon is így! Igyekeztünk az év elején kijelölt alapelveket minél jobban sulykolni és végrehajtani, de ha szívünkre tesszük a kezünket, ezt tudjuk még jobban csinálni. Szuper esemény volt ez ennek a korszaknak a lezárásához. Ha valahol húzni kéne egy vonalat, hogy hol tartunk akkor azt tudom mondani, most egy kétéves ciklus véget ért. Következik egy újabb kétéves ciklus, az U14-es kor. A hozzáállás maradjon meg, a csapat jövőképe pedig nagyon-nagyon előremutató. Rengeteg egyéniségünk van, akik, ha együtt vannak, elképesztő módon tudnak csapatként dolgozni!

 

Szeretném megköszönni az egész éves munkát mindenkinek. Először is a szülőknek, akik rengeteg áldozatot hoztak, rengeteg támogatást és segítséget nyújtottak a csapatnak. Szeretném megköszönni minden kollégámnak, aki bármely segítséget nyújtott a csapatnak, vagy nekem. Köszönet jár szakmai vezetésünknek, akik szintén rengeteg segítséget nyújtottak az egész év folyamán. Szeretném megköszönni egyesületünk vezetőségének is az egész éves támogatást és bizalmat. És a végére hagytam a legfontosabbat, hiszen Ti vagytok a legfontosabbak. Szeretném megköszönni a játékosoknak az egész éves munkát. Hajrá Kaszások, Hajrá Lányok!

 

 

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…