Járvány ide vagy oda, sima győzelem!

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Matóczai Bálint, Benkő Glória

Nézők száma: 38

Mérkőzés időpontja: 2020-01-31 15:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MAFC/C 6 14 13 13 46
Serdülő U13 22 20 17 10 69

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/C: Neszmélyi 2, Németh 5, Borsányi 7/3, Lovas 4, Tóth 6, Dózsa 2, HERCZEG 15/3, Jójárt 2, KÖCSE 10, Lückl 6, GERGELY 10.

1. félidő

A bemelegítésnél során, a másik térfélen melegítő Mafc, kifejezetten ügyes, szervezett csapat képét alkotta. Sokkal jobbat, mint amire előzetesen számítottunk. Ez persze semmiben sem befolyásolta volna döntésünket. Ezen a meccsen ugyanis több 2008-as fiatalnak és első éves, vagy akár egy hónapja nálunk kosarazó játékosnak szavaztunk bizalmat. Örömteli volt látni, hogy mindenki megfelelő hozzáállással, motiváltan lépett a pályára. Mindkét első negyedet megnyertük és megnyugtató, 42:20-as vezetéssel várhattuk a folytatást.

2. félidő

A harmadik és negyedik játékrészben is az első félidei összeállításokkal folytattuk a mérkőzést, hiszen a fő szempont az volt, hogy mindenki a lehető legtöbbet legyen pályán. A fizikális és magassági fölény végig nálunk volt és ezzel ellenfelünk nem tudott mit kezdeni. A találkozó végére talán kicsit el is fáradtunk, ezt igazolja az utolsó negyed végeredménye is, egyedül ezt vesztettük el három pontocskával. A Mafc nagyon jó partner volt abban, hogy több hiba is felszínre kerüljön, de mindezektől függetlenül örülünk a győzelemnek!

Összegzés

Egy nálunk fiatalabb játékosokból álló és fizikális hátrányban lévő, de nagyon ügyes Mafc csapatot sikerült legyőznünk. Kulturált kosárlabdát igyekeztek játszani és védekezésben is kifejezetten szervezettek voltak, így nagyon hasznos mérkőzést tudhatunk magunk mögött. Tökéletesen teljesült tehát a kitűzött cél. Lehetőséget kaptak játékosaink, köztük U12-es fiatalok és kosárlabdát idén kezdő újoncaink, hogy egy jó ellenfél ellen fejlődhessenek és szerezzenek értékes játékperceket. Volt persze hiba bőven, de azok azért vannak, hogy kijavítsuk őket! Köszönjük a szurkolást! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…