Javítva!

Helyszín: Széchenyi István Egyetemi Csarnok

Játékvezetők: Szalai Zsolt, Dr. Magyari Tibor, Csák Máté

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-02-07 18:30:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
EKE Eger KOK 15 29 14 17 75
Óbudai Kaszások KA 18 32 11 18 79

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: Vas-Teplán, Kovács 10/6, VÁMOS 16/3, VARGA 12, HORVÁTH 17

Cs: JOVANOVIC 13/9, Bencsik 9/3, Vigh 2, Konta.

1. félidő 

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés és gyorsan megszereztük első pontjainkat. A győri csapat is betalált, ám látszódott, hogy a két csapat csak puhatolózik. Elég pontatlanra sikerültek az első percek, egyik csapat sem találta dobóformáját. Az első negyedet visszafogott, 15-18-ra sikerült megnyerni. A második játékrészben beindultak a dolgok és rengeteg kosár született. Mindkét csapat nagy erőket mozgatott támadásban. Csapatunknak nem sikerült a megszokott agresszív védekezés, a Győr bravúros kosarakkal tudott partiban maradni velünk. A frissen érkezett Jovanovic is pályára került és nagyon jól mozgatta csapatunkat. A bajnokság elejétől problémánk volt az eladott labdákkal, viszont az első félidőben mindösszesen egyetlen egy labdát adtunk el. A félidőt végül 44-50-es vezetéssel zártuk.

2. félidő 

A második félidőt jó iramban kezdtük és Horváth kosaraival sikerült 10 ponttal meglógni a Győr csapatától. Azonban ettől kezdve nagyon megakadt támadójátékunk, nem járt a labda, nem ismertük fel a megfelelő helyzeteket, egyszerűen rossz döntéseket hoztunk a pályán. A negyed végére ez meg is bosszulta magát, a Győrnek sikerült egyenlítenie, azonban Kovács negyed végi triplája betalált, így vezetéssel kezdhettük meg az utolsó játékrészt. A záró etapban Bencsik és Horváth kosaraival próbáltuk építeni az előnyt, de a győri csapat gyorsan egyenlített. Itt is rengeteg hibával játszottunk, ám Vámos kulcs momentumokban tudott pontokat szerezni. A végén a biztos vezetésnél elszórtunk pár labdát, amivel a Győr zárkózni tudott, de ezek sem voltak elegek az egyenlítéshez.

Összegzés 

Egy nagyon jó győri csapat ellen sikerült értékes győzelmet szerezni. Sok csapat meg fog szenvedni itt. Nem volt azonban egyszerű a helyzetünk két kulcsjátékosunk is sérült, a frissen igazolt Jovanovic pedig csak egy hete mozog együtt a csapattal, így teljesen új összeállításban kellett játszanunk. Vannak nagyon biztató jelek, főleg az eladott labdák tekintetében. Sikerült kijavítani az elmúlt mérkőzés hibáit.

Fotó: Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10