Javuló tendencia

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Pasaréti Sportcentrum

Játékvezetők: Tóth Kitti, Simon Kristóf

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-01-11 11:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vasas Akadémia 20 23 10 15 68
Kadett I. (ffi) 8 8 13 9 38

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Korompay 2, Orbán 7/3, Dócs 4/3, Csocsán 2, Safranka
CS: Varsányi 6, Dobossy 2, CHABOT 6, Vasali 2, LÉH 4, Korpás, Katona 3/3,

1. félidő

Az új évtized első U-16-os mérkőzésére Pasaréten került sor szombat délelőtt. A téli szünetben jókorát lazítottunk, ami most belefért, viszont ebből kifolyólag vérmes reményeink nem lehettek a játékunk minőségét illetően. Ha jó formában érkezünk, akkor sem biztos, hogy lett volna esélyünk akár a szoros meccsre is, így ebben a helyzetben a tisztes helytállás lehetett a célunk.
Az első félidő nagyobb részében nem tudtunk megfelelni ezen elvárásainknak. Lassan, körülményesen szőttük a támadásainkat, és amikor végre dobóhelyzetbe kerültünk sehogy sem akart betévedni a labda abba a „fránya” gyűrűbe…! 16!! százalékkal dobtunk 16 pontot az első játékrészben, ami részben a Vasas jó védekezésének, részben pedig az újfent jelentkező kishitűségünknek is volt köszönhető.
Mivel a második negyed végére a védekezésünk is szétesett, kezdett kínossá válni a helyzet, mert ekkor nagy különbség volt a csapatok között, ami az eredményben is realizálódott, 43-16-ról folytatódott a találkozó a szünet után.

2. félidő

Láss csodát, nagy fordulat következett be a fordulás után! Elkezdtek sikerülni a dolgaink, játékba lendültünk, bár továbbra sem dobtunk jól, sokkal gördülékenyebben, gyorsabban támadtunk, jól használva az adott szituációban választható opciókat. A védekezésünk is összeállt, így egyenrangú ellenfeleivé váltunk a hazaiaknak. Sikerült szinte egál második félidőt játszanunk, úgy, hogy a 12-es rotációban játszó csapatunk minden tagja hozzá tudott tenni a játékunkhoz.

Összegzés

Az mindenképpen örömteli, hogy javuló tendenciát mutatva a második félidőben már kosárlabdáztunk! Már csak azért is, mert a héten Lengyelországba utazunk az EYBL torna második fordulójára. Ahhoz, hogy ott szoros meccseket játsszunk vagy netán meccset nyerjünk, minimum olyan védekezés és minimum olyan támadójáték – egy jóval magasabb dobószázalék kíséretében, – kell, mint amit a második félidőben produkáltunk!

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00