Javuló tendencia

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Pasaréti Sportcentrum

Játékvezetők: Tóth Kitti, Simon Kristóf

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-01-11 11:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vasas Akadémia 20 23 10 15 68
Kadett I. (ffi) 8 8 13 9 38

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Korompay 2, Orbán 7/3, Dócs 4/3, Csocsán 2, Safranka
CS: Varsányi 6, Dobossy 2, CHABOT 6, Vasali 2, LÉH 4, Korpás, Katona 3/3,

1. félidő

Az új évtized első U-16-os mérkőzésére Pasaréten került sor szombat délelőtt. A téli szünetben jókorát lazítottunk, ami most belefért, viszont ebből kifolyólag vérmes reményeink nem lehettek a játékunk minőségét illetően. Ha jó formában érkezünk, akkor sem biztos, hogy lett volna esélyünk akár a szoros meccsre is, így ebben a helyzetben a tisztes helytállás lehetett a célunk.
Az első félidő nagyobb részében nem tudtunk megfelelni ezen elvárásainknak. Lassan, körülményesen szőttük a támadásainkat, és amikor végre dobóhelyzetbe kerültünk sehogy sem akart betévedni a labda abba a „fránya” gyűrűbe…! 16!! százalékkal dobtunk 16 pontot az első játékrészben, ami részben a Vasas jó védekezésének, részben pedig az újfent jelentkező kishitűségünknek is volt köszönhető.
Mivel a második negyed végére a védekezésünk is szétesett, kezdett kínossá válni a helyzet, mert ekkor nagy különbség volt a csapatok között, ami az eredményben is realizálódott, 43-16-ról folytatódott a találkozó a szünet után.

2. félidő

Láss csodát, nagy fordulat következett be a fordulás után! Elkezdtek sikerülni a dolgaink, játékba lendültünk, bár továbbra sem dobtunk jól, sokkal gördülékenyebben, gyorsabban támadtunk, jól használva az adott szituációban választható opciókat. A védekezésünk is összeállt, így egyenrangú ellenfeleivé váltunk a hazaiaknak. Sikerült szinte egál második félidőt játszanunk, úgy, hogy a 12-es rotációban játszó csapatunk minden tagja hozzá tudott tenni a játékunkhoz.

Összegzés

Az mindenképpen örömteli, hogy javuló tendenciát mutatva a második félidőben már kosárlabdáztunk! Már csak azért is, mert a héten Lengyelországba utazunk az EYBL torna második fordulójára. Ahhoz, hogy ott szoros meccseket játsszunk vagy netán meccset nyerjünk, minimum olyan védekezés és minimum olyan támadójáték – egy jóval magasabb dobószázalék kíséretében, – kell, mint amit a második félidőben produkáltunk!

Hasonló tartalmak

 • Az összeszedettebb teljesítmény produkáló budaörsiek megérdemelt sikert arattak az ezúttal fáradtnak, enerváltnak tűnő óbudaiak felett.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-04 Kezdés: 18:00

 • Védő oldalon dicséret illeti a lányokat, mert az első negyedet leszámítva végig 1 kosáron tartottuk az ellenfelünket, viszont a támadó oldalon megint nagyon sok ziccert hagytunk ki amik…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 12:00

 • Ízelítőt kaptunk abból, hogy egy komolyabb szinten játszó csapat, könyörtelenül kihasználja a hibáinkat, ha mi nem vagyunk elég figyelmesek és koncentráltak. Megtapasztaltuk milyen az mikor, ha nem hajlítjuk…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2022-04-30 Kezdés: 13:20

 • Nagyjából a maximumot hoztuk ki ebből a meccsből, jó mérkőzést játszottunk, így elégedettek lehetünk. Jó lett volna védekezésben nyomást helyezni az ellenfélre, letámadni, de 6-7 játékossal ez nem…

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2022-05-01 Kezdés: 18:00