Javuló védekezés, javuló teljesítmény

Helyszín: Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok – 1103 Bp. Kada u.

Játékvezetők: Szilágyi Tamás, Konta Csanád

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-01 13:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Kőbányai Darázslányok 9 12 1 17 8 47
U12 Dűlői Kaszások 21 14 5 14 16 70

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Eke 4, HALÁSZ 18, Hili 5, Koncz -, Kovács-Barcza 2, Körtvélyessy 9, KRONAVETTER 6, Kun -, NÉMETH 17, Starcz 1, Székely 6, WÉBER 2,

1. félidő

A Gyermek Kupa 3. fordulójában a Kőbányai Darázslányok csapata ellen volt lehetőségünk az előző forduló két vereségét kijavítani és megmutatni, hogy tudunk küzdeni és szépen kosárlabdázni. Ellenfelünk egyik legjobbja nélkül lépett pályára, így az első negyedben nem volt igazán meghatározó játékosuk, mi pedig a negyed első percétől az utolsóig pörögtünk és egy büntetőt leszámítva senkit nem engedtünk a gyűrűnk közelébe! Támadásban labdaszerzéseinknek hála gyorsan tudtunk indulni és bár sokat hibáztunk, így is 21 szereztünk a játékrészben. A második negyedben a jelenlévő két legügyesebb lány együtt érkezett a pályára, amivel meg is gyűlt a bajunk védekezésben, a 13-as játékos betöréseivel és gyorsaságával, a 23-as pedig lepattanóival és kb 180 cm-vel tört borsot az orrunk alá. Azonban szerencsére nem állt le a támadó gépezetünk, így a fekete mezesek csak 6 ponttal tudtak közelebb férkőzni.

2. félidő

A büntető párbajt 5-1-re megnyertük, így magabiztos előnnyel várhattuk a második félidőt. A darázslányok mestere megkavarta ötöseit a második félidőre, 13-as játékosát a harmadik negyedben küldte fel, aki továbbra is agresszíven támadta a gyűrűt és akit sokszor csak fault árán tudtunk megállítani. Bazsi ma sem kötött barátságot a bírókkal, 3 perc alatt négy személyi hibát ítéltek neki a negydben, ezzel számára véget is ért a mérkőzés. Joni és Dani kosarainak és Isti remek védekezésének köszönhetően nem éreztük meg egyik meghatátozó játékosunk kiválását sem. Az utolsó etapban főképp Ati és Peti gondoskodtak arról, hogy ne kelljen izgulnunk a végjátékban a negyed elején szerzett kosaraik eldöntötték a mérkőzését érdemi részét, ellenfelünk égimeszelője pedig egyedül nem tudott csodát tenni, így mi örülhettünk egy olyan meccs végén, amit egy pillanatra sem engedtünk ki a kezünkből!

Összegzés

Örülök, hogy az előző forduló kudarca után meg tudtuk mutatni az igazi arcunkat és ezúttal egy sima mérkőzésen a győztes oldalon tudtunk állni! Védekezésben szemmel láthatóan fejlődtünk az előző fordulóhoz képest, igaz ellenfelünk egy másik súlycsoportot képviselt, de a fegyelmezettség és küzdeni akarásunk mindenképpen dicsérendő! Támadásban végre Joni is előre tudott lépni, ő lett a mai meccs pontkirálya, de jár a gratuláció mindenkinek a megérdemelt győzelemhez! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • U14 Fiú B
  • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00