Jó debütálások

Helyszín: Csömöri Sportcsarnok

Játékvezetők: Paulus Bence Máté, Pál Roland

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-27 12:20:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
KKS 18 10 11 15 54
Óbudai Kaszások U16 10 16 10 7 43

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Pirk-Patrik 16/6, Balogh 2, Pintye 2, Kocsis 9, Michel 2
Cs: Márton 8, Lakatos 2,Karai 2, Zádor, Lontay DNP

1. félidő

Továbbra is igyekszünk a regionális bajnokságban azon játékosoknak lehetőséget adni akik eddig kevés lehetőséget kaptak. A csapat 3/4-ét 2006-os játékosok alkották akik most lettek igazán a mély vízbe dobva,illetve olyan harcedzett 2005-ös játékosok akik az előző mérkőzéseken kevesebb lehetőséghez jutottak. Sajnos a mérkőzés nem kezdődött jól hiszen Lontay egy szerencsétlen esés következtében már a bemelegítéskor kiment a bokája és ha ez nem lett volna elég Balogh az első negyed végén szenvedett ugyan ilyen sérülést. A mérkőzés elején nagyon könnyen játszottak ki minket,ember fogásban könnyen vitték be a játékosainkat a gyűrű alá ami gyorsan egy 8-0 kezdést jelentett az ellenfélnek. Hamar taktikát kellett váltani és egy zóna védekezéssel próbáltuk az ellenfelet kizökkenteni. Ez jól működött, sok lepattanót tudtunk ezekből szerezni és érhettünk el ennek hála pár könnyű kosarat. Remekül szállt be a mérkőzésbe Márton Dáriusz akik egymaga indította be a szekeret a pontjaival az első negyedben. Később csatlakozott hozzá Pirk-Patrik is aki nem csak támadásban ,hanem jó egyéni védekezéseivel is segítette a felzárkózást. Védekezésre panasz nem lehetett, sok jó ütemű besegítéssel próbáltuk az ellenfél robosztus magasait megfékezni sikerrel.

2. félidő

Harmadik negyedben nem a szép kosárlabda dominált egyik oldalon se. Hiába alakítottunk ki szép helyzeteket , rendre kapufákat dobtunk és így nem tudtunk elhúzni ellenfelünktől. A mérkőzés előrehaladtával egyre jobban kijött a szűk rotáció okozta probléma és ellenfelünk egyre jobban növelte az előnyét. Ezt még a negyedik negyedben sikerült megfékezni, sőt átvenni a vezetést,de sajnos itt el is lőttük az összes puskaporunkat. Védekezésben szétestünk. Rendre visszatudták szedni a lepattanókat és ezekből kaptunk bántóan buta kosarakat. Kicsit a rutintalanság is kiütközött pár embernél az ilyen szituációkban, amikből biztosan tanultak is a mai nap után.( Kizárás,besegítés helyezkedése). Ellenfelünk jobban használta ki a helyzeteit a mérkőzés végjátékában és aratott győzelmet.

Összegzés

A mérkőzés elérte azt a célt, hogy komolyabb terhelést kapjanak az eddig kevés lehetőséget kapott játékosok,illetve a 2006-os társaság azon része ( Lakatos,Michel,Zádor) akik eddig nagyon kevés lehetőséget kaptak. Sajnálatos Balogh és Lontay sérülése, mivel ha ők is aktívan részt vesznek ezen a mérkőzésen akkor biztosan megtudtuk volna nyerni azt. Pintye védekezése az ellenfél magasain nagyon megsüvegelendő Patrik-Pirk vezér játéka pedig nagyon üdítő volt a mérkőzésen.

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00