Jó kedv, küzdés, szép játék

Helyszín: zrínyi Gimnázium – 1108 Budapest, Mádi u. 173.

Játékvezetők: Marjai Réka, Borsos Balázs

Nézők száma: zárt kapu

Mérkőzés időpontja: 2021-11-20 15:40:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
MTK Budapest 7 2 4 2 2 17
Óbudai Kaszások U11 14 16 5 10 21 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Győr 10, Rottler 3, Balázs 3, Orosz, Jánosi 20, Sándor 13, Kiss-Hindulák 5, Sussmann 2, Bognár 6, Grósz 4,

1. félidő

A második meccsen a Pannóniát szintén felülmúló MTK lányai vártak ránk. Ha ránk igaz volt, hogy foghíjas kerettel érkeztünk, akkor az MTK-ra végképp, hiszen csak 7 játékossal tudtak kiállni, de ez remek lehetőség volt arra, hogy tét nélkül gyakoroljunk és megpróbáljuk kijavítani az első meccsen ejtett hibákat. A negyedet az erősebb és fizikálisabb alakulatával nyitotta az MTK, mi nem változtattunk az első meccshez képest. Jól kezdtek a lányok, lepattanókból és befutásokból szereztek kosarakat, míg mi kicsit megilletődve kezdtünk. Féltem, hogy mentálisan és fizikálisan is kifújtunk az első meccsben, de egy időkérés és kis pihenés után a fiúk újult erővel léptek pályára! Füli és Alex megemberelte magát támadásban, és összjátékaik sorra kosárral értek véget. Pali és Máté védekezésben és lepattanókban jeleskedtek, ami szintén fontos volt, hogy megfordítsuk a meccset. A 14-0-s futásunkat Domi faulttal együtti kosara zárta le. A második négyesünk ezen a meccsen is dominánsabb volt, igaz a lányokon egyre jobban látszott a fáradtság. Balu motoregér módjára pásztázott a pályán, sok labdát és kosarat szerezve, Geri 1:1-ekből volt eredményes, Bazsi pedig az előző meccshez képest sokat fejlődve, támadásban és védekezésben is hatékonyabb volt, ami az eredményjelzőn is meglátszott. A félidőben szintén 5 büntit vágtunk be, Marci, Fülöp, Domi, Geri és Bazsi volt célzott pontosan.

2. félidő

A 3. negyedben ismételten visszavettünk kicsit támadásban, sok volt a hibás befejezés, és néha még mindig akadozott a passzjáték, de már sokkal folyékonyabb volt, mint az előző negyedekben. Főképp Füli, Máté és Alex 1:1-einek és a csapat védekezésének köszönhetően továbbra is kézben tartottuk a meccset. Az MTK nagyon elfáradt az utolsó negyedre, így még jobban kijött a két csapat közti különbség. Ennek gólzápor lett a vége, amelyből Geri és Balu mellett Bulcsú és Marci vette ki a részét.

Összegzés

A forduló előtt azt mondtam, hogy ha jó kedvvel, harciasan és az edzéseken tanultakra alapozva játszunk, akkor az eredménytől függetlenül boldogan mehetünk haza. Elsősorban ehhez szeretnék gratulálni mindenkinek, mert ezt sikerült megvalósítanunk! A második mérkőzés fő pozitívuma pedig az volt, hogy egy rossz kezdés után nem estünk össze, meg tudtunk újulni és az első meccshez hasonlóan, sőt jobban kosarazni! Ami még fényesebbé teszi a mai teljesítményt, hogy a mai két győzelmet úgy értük el, hogy a csapat fele még csak U10-es korosztályú volt. Gratulálok a feljátszóknak és a debütálóknak, hasonlóképpen a domináló ”veteránoknak” és ellenfelünknek, aki nagyot küzdött és tisztesen helyt állt! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00