Jó kezdés a rájátszásban

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Novák Bence, Sancillio Alexis

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2022-02-27 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vuke-Veszprém 15 24 20 18 77
Óbudai Kaszások U18 25 29 14 17 85

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dobossy, Chabot 2, FORRÓ 17, DÓCS 23, ORBÁN 9/3
CS: KOROMPAY 15/6, Kolozsvári 2, Csocsán 6, BALOGH 7/3, Antal 4, Sipos nj.

1. félidő

Megkezdődött a rájátszás az U-18-as országos bajnokságban, és ezzel együtt egy teljesen új fejezet is nyílik csapatunk életében. Az alapszakaszban sok mindent és sok mindenkit próbálgattunk a junior/A csapatunk háza táján és ebben benne volt az is, hogy nem feltétlenül az eredményességet helyeztük előtérbe! Ettől függetlenül nagyon jó pozícióban kerültünk a rájátszásba, ahol kifejezetten nagyok az elvárásaink magunkkal szemben és itt már a minél több győzelem begyűjtése a cél és az, hogy a lehető legmagasabb szintre jussunk az országos versengésben!
Elsőnek azzal a veszprémi csapattal kerültünk szembe, akikkel már szeptember elején összecsaptunk. Akkor a selejtezőben 50 pontos győzelmet arattunk, de rögtön, azután a meccs után is tisztában voltunk vele, hogy az a különbség messze nem volt reális, az egymás után két meccset játszó, ezért fáradtabb bakonyiak ellen.
Most sokkal, de sokkal nehezebb mérkőzésre számítottunk és így is lett! Nem voltunk teljes kerettel sem és többen betegség után vagy kisebb sérüléssel vállalták a játékot.
Az első félidő megnyugtatóan alakult, egész jól játszottunk, már az első negyed közepe tájékán 10 pontos előnyt harcoltunk ki. Ez még nőtt is a második negyedben, de a Vuke nem hagyta magát és a 17. percen 5 pontra is megközelített minket. A végszó azonban a mienk volt a fordulás előtt, és egy Korompay vezette huszáros rohammal 15 pontra tornásztuk a különbséget.

2. félidő

A gondjaink a 3. negyed közepétől kezdődtek, ekkor már volt 19 pont is közte, ám, az amúgy is foghíjas együttesünkből Chabot és Orbán is kiesett sérülés miatt, és ez megzavarta a csapatunkat. A veszprémiek vérszemet kaptak, megérezték rajtunk a bizonytalanságot, remekül játszottak, nagyon jól dobtak ekkor, és 5-6 perc alatt egál meccset varázsoltak, a már el-el dőlni látszó ütközetből.
Balogh két extra kosara, közte egy negyed végi csont nélküli buzzer tripla kellett ahhoz, hogy kicsit megnyugodva forduljunk az utolsó etapra. Ahol aztán szerencsére jól menedzseltük az előnyünket, és bár az ellenfelünk mindent megpróbált, nem volt benne a mérkőzésben a szoros végjáték.

Összegzés

Nagy győzelem volt ez, egy jó csapatot vertünk meg igencsak nehéz körülmények között, a veszprémiek még sok borsot fognak törni riválisaink orra alá és, ugye, nekünk is lesz még egy rázós túránk a Balaton-felvidékre!
Korompay volt a nap hőse, aki betegségből visszatérve remekül játszott, majd miután közvetlenül a félidei szünet előtt csúnya ujj sérülést szenvedett, mivel szükség volt rá, a második félidőben összeszorított fogakkal visszaállva segítette győzelemhez csapatunkat!
Szép volt fiúk, csak így tovább!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00