Jó kezdés, magabiztos győzelem

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Szőts Dávid, Pál Roland

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-01-19 10:15:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Zuglói Sasok 6 10 3 4 5 28
Dűlői Kaszások 14 11 5 8 4 42

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Császár L., CSÁSZÁR M. 6, Demeter-Nyitrai 3, Eke, Halász 5, Kovács-Barcza, KÖRTVÉLYESSY 9, KRAJCSOVICH 5, Kun 1, NÉMETH 7, Székely 7, Starcz

1. félidő

Két hónap szünet után, szombaton léptünk újra a Kenguru Kupa parkettjére. Sok időnk volt dolgozni az előző forduló hibáin, ezért kíváncsian vártam, hogy ezúttal milyen lesz a játék képe. A meccs előtt három dologra hívtam fel a srácok figyelmét, a sebességre, az agresszivitásra és a pontos befejezésre. A mérkőzés kezdeti szakaszában ezeket nagyrészt sikerült is megcsinálnunk, 9-0-val kezdtünk zuglói ellenfelünk ellen, ami meg is adta a lendületet a mérkőzés további részére. A második negyedben több hibával játszottunk támadásban, amiből kaptunk pár leindítást és többször el is aludtuk a védő térfélen, de végül szorosan ugyan, ezt a negyedet is hozni tudtuk. A büntetőknél Petinek, Joninak, Atinak, Dávidnak és Bekénynek volt helyén az esze és a szíve is, nekik gratula a sikeres büntetőhöz, a többieknek higgadtabban és koncentráltabban kell odaállni a vonalhoz legközelebb.

2. félidő

A harmadik játékrészben nagy örömömre folytattuk az agresszív védekezést, viszont támadásban ahogy teltek a percek, úgy egyre pontatlanabbak lettek a befejezések és rengeteg büntetőt is elhibáztunk, így nem sikerült lezárnunk a meccset ebben a negyedben. Az utolsó etapban ugyanez volt a helyzet, hátul kemény védekezés és lepattanók, elől kimaradt ziccerek és eladott labdák. Azonban előbbinek köszönhetően nem engedtük vissza ellenfelünket a meccsbe, így magabiztosan nyertük meg a forduló első összecsapását.

Összegzés

Örülök, hogy tanulni tudtunk az előző forduló fiaskójából és keményen, koncentráltan kezdtük a meccset. Azonban a meccs előre haladtával egyre jobban látszott, hogy fizikálisan is, de főképp fejben fáradtunk el, ennek volt „köszönhető” a negyedekben, dobott pontjainkon is látható támadásbeli visszaesés. Most legalább a legutóbbi vereségünkkel ellentétben jól kezdtük a meccset de meg kell tanulnunk nem csak egy periódusban, a meccs elején vagy végén, hanem az egész mérkőzésen ott lenni fejben és lehozni azt különösebb leolvadás nélkül. Azonban összességében jár a dicséret a srácoknak, végig küzdöttek és hajtottak, egy percre sem engedték ki a meccset a kezükből, aminek az eredménye egy megérdemelt győzelem lett, amihez gratulálok! A hibákon dolgozni fogunk, a mai meccsen mutatott mentalitás maradjon meg és akkor még sok hasonló győzelemben lesz részünk! Bravó srácok, Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…