Jó reggelt!

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Ha

Játékvezetők: Pál Roland, Fulai Bátor

Nézők száma:

Mérkőzés időpontja: 2020-03-08 09:45:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
MAFC Farkasrét 9 8 3 2 23 45
U11 Békási Kaszások 10 16 7 12 13 58

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Békási Kaszások: ZÁDOR 26, CZIRKOS 13, Paár 3, Baján 2, FELKAI 4, Tas 1, Mogyorósi 2, Kiss 0, Henglár 1, Réthy 1, Juhász 3, Kocsis 2

1. félidő

A második mérkőzésünket a MAFC Farkasrét csapata ellen játszottuk. Reméltem, hogy most már sikerült felébrednünk, és tudunk a megfelelő sebességgel játszani. Az első negyedben ide-oda estek a kosarak. Támadás részéről ez pozitív, mert 10 pontig jutottunk, viszont védekezésben megint nem tudtunk keményíteni. A második negyedben Nimród vezérletével aztán megindult a pontgyártás. Sok könnyű ziccert tudtunk dobni, aminek meg is lett az eredménye, mert 16 pontot dobtunk. Így a félidőre 9 pontos előnnyel mehettünk.

2. félidő

Az első mérkőzésen 3 büntetőt dobtunk be, míg most 7-et. Ott folytatták a srácok ahol abbahagyták.
Ide-oda estek a kosarak. Most Czrikos Ákos volt aki 8 pontot tett be a közösbe, de Paár Ákos és Adri is hozzátett két-két ponttal. Védekezésben viszont még mindig nem találtuk meg a helyes „útat”. Felesleges nyúlkálások, kocogunk vissza, nem elé érünk, hanem mellette futunk. Az utolsó negyedben viszont az ellenfelünk megkezdett egy utolsó nagy hajrát. De a három negyed alatt sikerült egy akkora előnyre szert tenni, hogy már csak „ szépíteni” tudtak a végeredményen. Viszont aminek nem örülök az a 23 kapott pont. Ez a mi védekezésünket minősíti. Rengeteg eladott labda, amikből könnyű kosarakat szereztek. Pontatlan dobások, a lepattanókat ők szerezték meg. 20 pontos előnyünket nem tudtuk növelni. A végeredmény így 45-58 lett.

Összegzés

Végre felébredtünk, bár jó lenne, ha ehhez nem egy egyész mérkőzésre lenne szükség. Tudtunk gyors kosarakat szerezni. Felnéztünk a pályán, és meg is passzoltuk az üres társunkat. Viszont ezeket a messziről való dobásokat még felejtsük el. Mert nem értem, ha üres előttünk a terület, akkor vigyük végig, és közelről egy ziccerrel fejezzük be, és ne a büntető területen kívülről dobjuk el. A lepattanókért végre volt küzdés, felugrottunk értük, és ha nem is mi szereztük, meg legalább megküzdöttünk érte. Védekezésben voltak pontatlanságok, mondhatni már a szokásos. Ki kit fog? Hogyan kell helyezkedni. Nem mellette futok és nyúlkálok, hanem előtte vagyok és az a célom, hogy felvegye a labdát. Nem kell csapkodni. Tudtunk változtatni, és tudtunk sebességgel játszani, ezt szeretném a többi mérkőzésen is látni.
Gratulálok srácok a győzelemhez!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00