Jó teljesítménnyel győztünk

Helyszín: Széchenyi István Egyetemi csarnok

Játékvezetők: Kaposi Renátó, Tamás Pálma

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-10-13 16:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC U20 14 18 20 13 65
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 27 18 27 22 94

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KOFLANOVICS 10/6, HEGEDŰS O. 21/3, KOVÁCS 13/3, Konta 5/3, DÉNES 22/6
Cs: Simon 7/3, Hegedűs M. 2, Jávorszky 3/3, Gálfalvi 4, Szoboszlai 5/3, Bai 4.

1. félidő

Hasonlóan az első meccsünkhöz, most is nagy lendülettel kezdtünk, az 1. negyed végével 14-27 állt az eredményjelző táblán. Védekezésünk a megbeszéltek szerint agresszív volt (40 perc alatt 19 szerzett labda Győr 4 szerzett labdájával szemben), a kommunikáció rendben volt, és a magasabb szerkezetű ellenfelünknek nem adtunk esélyt támadó lepattanókra (első félidőben 1 támadó lepattanót sikerült leszedni a győrieknek). Nagyon gyorsan tudtunk védekezésből támadásba váltani és többször sikerült lefutnunk ellenfelünket és könnyű gyorsindításos kosarat szerezni (összesen 23 pontot szereztünk, és 0-át kaptunk gyorsindításból). Felállt védelem ellen szépen járattuk a labdát, sokszor túl is játszva egy-egy akciót. De edzői szemmel, örömmel figyeltük a csapatunk önzetlenségét és törekvését egymás helyzetbe hozására. A 2. negyedben a győriek felkapcsolták a védekezésük intenzitását, és a 7 eladott labdánk megbosszulta magát. Megtorpant a lendületünk, és a negyedet 18-18-cal zártuk, de így is 13 pontos előnnyel fordultunk.

2. félidő

A második félidőt megint jól kezdtük, jól reagáltunk ellenfelünk agresszívabb védekezésére. Sikerült 1:1 elleni játékokkal és kiosztásokkal bontani, illetve amikor kellett, akkor sok passzal játszottuk ki a helyzeteket. Okosan játszottunk, és hamar sikerült feltornáznunk a különbséget 20 körülire. Teljesítményünk javulásához nagyban hozzátett, hogy sokkal pontosabban dobtunk ebben a félidőben, mint az elsőben (6/11, azaz 55% a 3 pontoson túlról, és 13/23, azaz 57% a 2 pontosokból). Védekezésünk továbbra is nagyon jó volt, ellenfelünk 28 eladott labdájából 9-et az utolsó játékrészben adott el. A 3. negyed végén 20 ponttal vezettünk, a mérkőzés végén pedig 29 ponttal ált több a nevünk mellett, mint a győrieknek.

Összegzés

A mérkőzés alakulása nagyon hasonlított a Bonyhád elleni összecsapásunkhoz, és ezen a mérkőzésen is sikerült egy kiegyensúlyozott teljesítményt hoznunk. Nagyon örülünk neki, hogy annak ellenére, hogy az idősebb és fiatalabb játékosaink két külön edzőcsoportban edzenek, a fiúk közötti összeszokottság nagyon gyorsan fejlődik, és a csapatunk egyre inkább egy homogén társasággá fejlődik. Ezen a mérkőzésen is mindenki pályára lépett, és mindenkinek sikerült pontot dobni. Külön említést érdemel, hogy a mérkőzés utolsó 3 és fél percében csak U18-as játékosaink voltak a pályán, és ezt a periódust 3 ponttal nyertük úgy, hogy ellenfelünknél több kezdő idősebb játékos is pályán volt! Gratulálunk a jól küzdő és szimpatikus Győrnek is a mérkőzéshez!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…