Jó teljesítmény egy izgalmas, szoros meccsen

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Pohánka Balázs, Pál Roland

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-12-15 18:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya 12 20 13 18 63
Kadett I. (ffi) 16 21 13 9 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: VARSÁNYI 9/3, Orbán 4, DÓCS 14/3, CSOCSÁN 3/3, SAFRANKA 18/6
CS:Vasali, Korompay 2, Chabot 6, Katona 3/3, Korpás.

1. félidő

A Zsíros Akadémia elleni visszavágón olyan kezdő ötössel kezdtünk, amire még nem volt példa. Orbán játszott 1-es poszton és egy magas szerkezetű csapattal léptünk pályára. A merész próbálkozás célja az volt, hogy elkerüljük a utóbbi meccseken tapasztalható gyenge kezdést, és minél tovább meccsben maradjunk esélyesebb ellenfelünkkel szemben.
Működött a dolog, meg is leptük vele a vendégeket az első etapban. Fokozatosan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és több látványos akciót is vezetve, a második negyedtől kezdve el tudtunk lépni. Mindenki jól szállt be, jól játszottunk ekkor, és benne volt a levegőben, hogy nagyobb különbséggel fordulhatunk a második félidőre. Ám jobbára a semmiből jöttek megint azok az elátkozott eladott labdák, amelyekkel éltek a kőbányaiak és szorossá tudták tenni az eredményt a nagyszünetre.

2. félidő

Továbbra is stabilak voltunk hátul, jól működött az emberfogásunk, nem engedtük kibontakozni a Zsíros Akadémia játékosait. Hajdut is remekül megfogtuk, a harmadik negyed végéig mindössze 8 pont „árválkodott” a neve mellett.
Támadásaink már nem voltak olyan olajozottak, mint előtte, így a jó védekezés ellenére nem tudtuk növelni az előnyünket. Egy kiegyenlített, pontszegény negyed után fordultunk az utolsó játékrészre.
A kőbányaiak zónára váltottak, ami kezdetben nem zavart meg minket, jól járt a labda és be-be is találgattunk. Varsányi triplája után 8 ponttal jártunk előrébb ellenfelünknél a 35. percre fordulván.
Innentől jött a fordulat, sajnos, elfáradtunk az utolsó 5 percre, dobószázalékunk erősen visszaesett. A vendégek 14-2-re nyerték az utolsó szakaszt úgy, hogy amikor nagyon kellett, kulcsembereik kifejezetten nehéz dobásokat is értékesítettek. A meccset Csorba, a támadó idő lejárta előtt dobott 8 méteres triplája zárta le közvetlenül a hajrában, így alakult ki a végeredmény.

Összegzés

Megérdemeltük volna a győzelmet, mert összességében jobban játszottunk, mint ellenfelünk. De ez már önmagában is egy nagy siker! Az elmúlt egy hétben két szoros meccset is játszottunk a kiemelt bajnokságban, amire szintén büszkék lehetünk, mindezt úgy, hogy csapatkapitányunkat, Dobossyt nélkülöznünk kellett. Az már a következő lépcsőfok lesz a fejlődésünkben, hogy nálunk erősebb, jóval tapasztaltabb csapatok ellen szoros végjátékot nyerjünk!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00