Jó teljesítmény, extrákkal

Helyszín: Vetési Albert Gimnázium

Játékvezetők: Sebesi Gábor, Fülöp András

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2022-03-26 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Veszprém 23 18 18 17 76
Óbudai Kaszások U18 23 27 26 26 102

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

KOROMPAY 7, VARSÁNYI 9/6, FORRÓ 31, DÓCS 32/3, CSOCSÁN 11/6
CS: Dobossy 2, Szabados 2, ANTAL 6, Sipos 2

1. félidő

Továbbra is tartalékosan tudtunk csak elutazni Veszprémbe, ahol ráadásul a hazaiak kiegészülve hiányzóikkal, nagyjából teljes kerettel vártak minket.
A mérkőzés elején jól kezdtünk 15-7-re is vezettünk, de a veszprémiek rendezték soraikat, így egállal zárult az első negyed. A második negyed elején már a vendéglátók vezettek 4 ponttal és mivel az egész meccsen nagyon jól játszó Osztoicsot nem igazán tudtuk tartani, fault problémáink is gyülekeztek. Dócsnak 3, Csocsánnak 2 faultja volt ekkor, és elég nehéz helyzetben voltunk.
Sikerült azonban váltanunk, egy alacsonyabb szerkezetű, egyszerűbb kosárlabdára álltunk át. Bátran bontottunk, agresszíven támadtuk a gyűrűt és ez azt eredményezte, hogy nem csak megfordítottuk az állást, hanem 10 pont fölé is nőtt az előnyünk nem sokkal a nagyszünet előtt. Ez a periódus döntő volt a meccs kimenete szempontjából! Forró, a meccs embere, aki most már egyértelműen meghatározó tagja csapatunknak, állt ekkor együttesünk élére. 23 egységig jutott a szünetig, egyszerűen nem tudtak mit kezdeni vele a hazaiak.

2. félidő

Fontos volt, hogy merre indul el a meccs a fordulás után, azonban az első félidőben faultproblémái miatt sokat pihenő Dócs új lendületet adott csapatunknak, közelijével már 20 fölötti előnnyel is vezettünk a harmadik negyed vége felé közeledve. Itt már eldőlni látszott a meccs, ám ügyelnünk kellet, hogy nehogy kiengedjünk, mert a nagyobb előny birtokában egy-két játékosunk könnyelmű megoldásokat választott. Ma a hazaiakban nem volt annyi erő, hogy ezt kihasználják és feljebb zárkózzanak, sőt a két triplát is dobó Csocsán vezérletével örömkosárlabdává alakult a végjáték.

Összegzés

Sima lett a vége és ez sokat elárul a meghatározó játékosait nélkülöző csapatunk teljesítményéről! 102 dobott pont idegenben, egy jó ellenfél ellen, mindenképpen megsüvegelendő! Többen is extrát játszottak, így elégedettek lehetünk, de megelégedettek nem! Jönnek a következő kihívások, nincs megállás!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00