Jó teljesítmények, tanulság azonban sok van

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Jankovics Viktor Zsolt, Németh Fanni

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-03-06 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U20 7 19 19 11 56
Óbudai Kaszások KA U20 29 24 22 37 112

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KONTA 2, Vas-Teplán 9/9, HEHEDŰS O. 16/6, DÉNES 40/3, SAFRANKA 19/3
Cs: Hegedűs M. 6, VARSÁNYI 15/15, Pirint 2, Vasali 3/3

1. félidő

Tiszaújvárosban végig izgulós mérkőzést sikerült játszani ezzel a csapattal, így azt gondoltuk nem lesz könnyű menet. A mérkőzés első percétől gyors kosárlabdát akartunk játszani, ami sikerült is. Nagy tempót diktáltunk, amit látszólag nem bírt ellenfelünk. Jó védekezést követően gyorsan juttattuk fel a labdát a támadó térfélre és könnyű kosarakat tudtunk szerezni. Védekezésünk nagyon kemény volt és sikerült 10 dobott pont alatt tartani ellenfelünket az első játékrészben. A második negyedben „megrészegülve” az első negyed nagyszerű teljesítményétől, nem játszottunk fegyelmezett és pontos kosárlabdát. Rengeteg labdát szórtunk el és sok könnyű kosarakat engedtünk ellenfelünknek. Volt, hogy nem futott vissza a konkrét pályán lévő ötösünk és csak hátulról követtük ellenfelünk támadását. Ilyet nem engedhetünk meg magunknak..

2. félidő

A második félidőre a támadásunk is visszaesett. Mindenki extra megoldásokat szeretett volna pályára vinni, ami természetesen nem jött össze. Itt is rengeteg eladott labdával dolgoztunk. Támadásink nagyrészt erőlködések voltak, ennek köszönhetően egy egál negyed játszottunk. Az utolsó negyedre sikerült mindenben újra feljavulni. A nagy előny ellenére is fegyelmezett kosárlabdát játszottunk és teljesen felőröltük ellenfelünket. Remek egyéni teljesítmények is születtek a nagy arányú győzelem mellett. Dénes Dániel 40 pontja mellett leszedett 14 lepattanót és 6 labdát csent el az ellenféltől. Hegedűs Olivér 16 pontot szerzett, mellette 11 lepattanó és 12 gólpasszt is kiosztott, ezzel tripla-duplát ért el. Safranka Márton dupla-duplát ért el 19 pontjával és 13 lepattanójával. Konta Zalán csupán két pontot szerezett, de mellette 11 pattanót és mindössze 2 gólpasszra volt a dupla-duplától. Fiatal junior játékosunk Varsányi Áron 15 pontot hintett ellenfelünknek és ezt mind triplából. Ezúton is gratulálunk nekik!

Összegzés

Nem számítottunk egyszerű mérkőzésre, de ez az első negyed képét nézve gyorsan változott. Remek nyitó etapot sikerült futnunk, aztán a második negyedre nagyon elkönnyelműsködtük a mérkőzést. Nem tudtunk alázatosan játszani, ami meg is bosszulta magát a harmadik negyedre, itt egál mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel. A nagy különbség ellenére is meg kell tisztelnünk ellenfelünket azzal, hogy a maximálisat nyújtjuk a mérkőzés teljes egészében, a kosárlabdában így szokás. Nem szabad egyik mérkőzés sem elhinni a nagy különbség ellenére, hogy már megnyertük a mérkőzést, rengeteg ellenpélda van rá a sportágban. Nagyszerű teljesítményekkel, nagy arányú különbséggel sikerült megnyernünk a mérkőzést, ehhez gratulálok a csapatnak, de ennél fontosabb dolgokat is meg kellett ma tanulnunk!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10