Jobban kell védekeznünk!

Helyszín: Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok (6500 Baja Szegedi u

Játékvezetők: Goldring Gergő, Pálfi Ágnes, vb elnök: Kunvári Józ

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-11-28 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
DKKA 9 14 13 21 57
Óbudai Kaszások U14 Leány 13 26 23 20 82

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 16, Horváth H., Mahmoud 9, Horváth A., Csocsán 8, Kronavetter 8, Rompos 3, BOBVOS 8, Bene, Sterbenz 6, Kerékgyártó, CZIRKOS 32

1. félidő

Második mérkőzésünket a Dávid Kornél KA ellen játszottuk. Ellenfelünk csapata zömében fiatal játékosokból állt, így rutinban és fizikálisan is nálunk volt az előny.
Az első ötösünk védekezése egészen helyén volt, de a támadójátékunk egészen pocsék volt. Pontatlanság, szervezetlenség jellemezte, a letámadásból szerzett labdákból viszont könnyed kosarakat tudtunk szerezni.
Második ötösünk támadásban villogott és villámgyors akciókat vezetve sok pontot szerzett. Védekezésünk nem volt az igazi, de félidőre magabiztos előnyt alakítottunk ki.

2. félidő

A harmadik negyedet nagyon jól kezdtük, az első 5 percben 18 pontot szereztünk, ezt a lendületet kár, hogy nem tudtuk tartani végig. Sok szerzett labda – gyorsindítás kosarunk volt ebben az időszakban. A negyed második felében kicsit lassabb játékra váltottunk, ez az 5 perc inkább ellenfelünkről szólt. Védekezésünk szinte semmivé vált.
A harmadik negyed végére eltűnő védekezésünk a negyedikben sem tért vissza. Könnyű kosarakat kaptunk, amiket nem szabadna engedni. Támadásban csináltunk szép dolgokat, de a harmadik negyed eleji lendület itt se volt meg.

Összegzés

Mai napon is mi dupláztunk így volt fáradtság a lábakban és fejben is. Ennek ellenére magabiztosan tudtunk nyerni, egy fiatal szimpatikus kosárlabdát játszó együttes ellen. Letámadásunkat tudtuk gyakorolni, de bőven van még mit fejleszteni rajta. Második félidei védekezésünkkel nem lehetünk elégedettek, rengeteg könnyű kosarat kaptunk, ahogy az első meccsen is, ezekben azonnal javulnunk kell. A decemberi fordulóban mi leszünk a pihenő csapat, január 9-10.-i hétvégén zárjuk az alapszakaszt, ahol a Kiss Lenke és a Vasas csapata ellen játszunk. Mind a két csapatnak vissza szeretnénk vágni, hogy pozitív mérleggel zárhassuk az alapszakaszt. Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…