Jól hangolódva a felnőtt meccsre

Helyszín: Széchenyi István Egyetemi Csarnok

Játékvezetők: Tamás Pálma, Nagy Péter

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-02-05 16:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC U20 14 17 24 12 67
Óbudai Kaszások KA U20 14 13 19 26 72

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Hegedűs M., Konta 7/3, HEGEDŰS O. 18/3, DÉNES 24/6, SAFRANKA 13
Cs: Varsányi 6/6, Dobossy 4, Pirint, Bencsik, Vas-Teplán

1. félidő

Több alapemberünket nélkülözve állhattunk neki a Győr elleni mérkőzésnek. Dénes és Safranka vezetésével jó rajtot vettünk és 3 perc után 6-2-re vezetett a csapat. Itt viszont kicsit megtorpantunk, védekezésünk teljesen szétesett és pár perc alatt a Győr egyenlíteni tudott. A második játékrészben nem találtuk a megfelelő ritmust támadásban, sokszor nagyon lassan kosárlabdáztunk és körülményesen vezettük támadásainkat. Egy idő után ennek következményeként fusztrált lett a csapat és védekezésben sem találtuk magunkat. Viszont nem volt nagy baj, félidőben 4 pont volt csak a különbség a Győrnek.

2. félidő

A félidei pihenő nem tett jót a csapatnak, nem tudtunk változtatni a dolgokon és ugyan azokat a hibákat követtük el sorra, amiket a második negyedben is. Védekezésben nem voltunk agresszívak, támadásban pedig teljesen pontatlanok voltunk. Rengeteg volt az eladott labda, viszont egy-egy bravúros kosárral partiban tudtunk maradni és nem hagytuk, hogy a Győr ellépjen tőlünk. Az utolsó felvonásban végre, összeállt a támadójátékunk és nagyon fontos kosarakat tudtunk szerezni kritikus pillanatokban. Védekezésünk agresszív lett és nagyon meg kellett szenvednie a Győrnek hogy eljusson a gyűrűnkig. Az utolsó percekben nagyot hajrázott a csapat mind támadó, mind védekező oldalon. Sikerült megfordítani a meccset, a Győrnek pedig nem maradt ideje az egyenlítésre. Így a mérkőzést végig hátrányban játszva, de a végén higgadt és pontos kosárlabdával sikerült bravúros győzelmet szerezni.

Összegzés

Rettentő pontatlanul játszottunk az első három negyedben. Sok volt az eladott labdánk és körülményesen támadtunk. Védekezésben rengeteg amatőr hibát követtünk el, persze a Győrnek is sikerült extra dobásokat értékesítenie. A negyedik negyedben azonban minden a helyére került, egy nagyon higgadt és okos kosárlabdát játszó csapatot lehetett a pályán látni és sikerült a fiúknak lezárni a mérkőzést

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!