Jól kezdtünk, de még nem sikerült

Helyszín: IV. ker. Hajló u.

Játékvezetők: László Zsolt, Matejovics Márk

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2018-10-18 17:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Újpest-MT/A 14 17 15 11 57
Kadett I. (ffi) 20 4 12 12 48

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Vasali 7, Jávorszki 3/3, Orbán 10, Bai 9, Korkin 2, CS: Dobossy7/3, Dócs 4, Sebők 2, Varsányi, Korpás 2, Finna 2, SÁRKÁNY

1. félidő

Jól kezdtük a második regionális meccsünket. Bár, össze-szokatlanságunkból adódóan nem voltunk elég szervezettek, kreatív megoldásainknak köszönhetően be-be találtunk, ekkor még emberfogás ellen. A védőoldalon, a negyed első felében még kevesebb gondunk volt, annak ellenére, hogy a Hajló utcai pálya talaja olyan csúszós, hogy alkalmatlan a szoros védekezésre.
A negyed vége felé ellenfelünk átváltott zónára, úgy, hogy néha visszaálltak emberfogásra is. Ilyen védekezéssel még nem találkoztunk idén és be is zavart rendesen. A második negyedben nagyon nagy fejetlenség uralkodott el a csapaton és ekkor már nem csak a támadó, hanem a védő oldalon is. Nem tudtuk megcsinálni a megbeszélt dolgokat és elképesztő hibák borzolták az idegeinket. Egy elég komoly lefele-spirálba kerültünk, amiből aztán csak a meccs vége felé tudtunk kikecmeregni.

2. félidő

Védekezésben feljavultunk a szünet után, de egy-két hiba mindig akadt és pár legrosszabbkor jött, demoralizáló tripla is megakadályozta, hogy közelebb férkőzzünk. Állandósult egy 10 pont körüli különbség. Támadásban továbbra is hiányzott az átütőerő. A második félidőben már szinte végig területvédekezés ellen játszottunk és a 20 feletti kísérletből bedobott 2 tripla, valamint az, hogy veszélytelenek voltunk a festékből, reménytelenné tette győzelmi esélyeinket. A fegyelmezetten visszazáró ellenfelünket lerohanni, leindítani sem tudtuk.
A meccs legjobb periódusa az utolsó 6 perc volt, ahol az addig nem, vagy kevesebbet játszók nagyon jól teljesítettek. A dobószázalékunk akkor sem igazán nőtt, de egész pofásan játszottunk és hátul is stabilak voltunk.

Összegzés

Az idei első olyan meccsünk volt, hogy az aktuális ellenfelünk nem volt sem fizikálisan, sem játéktudásban jobb nálunk. Nyerhető meccsnek tűnt az elején, de a zóna elleni játékhoz sok minden más mellett, összeszokottság, jó dobókészség, jó passzkultúra, jó helyzetfelismerés is kell, és ezekben még nem vagyunk elég jók. Arra, azonban jók az ilyen derbik, hogy gyakoroljunk, hiszen ahogy eddig sem, a közeljövőben sem fogunk zóna ellen gyakorolni az edzéseken.
Talán ma az akarat, az elkötelezettség és a harcosság sem volt annyira meg, mint ahogy az utóbbi időben már, főleg az edzéseken, megszokhattuk. Még nem értünk meg arra, hogy egy ilyen meccset gyengébb teljesítménnyel is be tudjunk húzni. De elkeseredésre semmi ok, az idő nekünk dolgozik!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!