Jót gyakoroltunk

Helyszín: 2016 Leányfalu, Szt. Imre herceg u. 9.-11.

Játékvezetők: Dr. Kovács András, Prokoláb Mercédesz

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-30 10:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Szentendrei KSE 10 0 4 15 0 29
Dűlői Kaszások 15 33 8 12 25 93

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Császár L. 1, Császár M. 2, HALÁSZ 12, HILI 11, KONCZ 6, Kovács-Barcza 5, KÖRTVÉLYESSY 16, Starcz -, Sterbenz 3, SZÉKELY 23, TÍMÁR 3, WÉBER 11,

1. félidő

Szombat reggel Leányfalura vezetett az utunk, ugyanis mi képviselhettük egyesületünket a már harmadik alkalommal megrendezett Süni Kupán. Egy ilyen rendezvény remek lehetőség számunkra a gyakorláshoz és egy kis plusz rutin megszerzésére. Az első csoportmeccsünket az egyik rendezőcsapattal, a Szentendrei KSE-vel kezdtük. Jól indult számunkra a meccs, 8-0-val kezdtünk, ráadásul az első három kosarunkat három különböző játékosunk szerezte. A bátor, energikus kezdés tehát megvolt, a folytatásban kicsit leültünk elől és hátul is és sajnos ezúttal is problémát jelentett a lepattanók és a ki-ki megszerzése. Végül hozni tudtuk a negyedet és már az első játékrészben öt játékosunk feliratkozott a pontszerzők közé! A második negyedben folytatódott a fekete-sárga dominancia, fiatalabb ellenfeleinknek már a félpályán való átjutás is sokszor gondot okozott, nálunk pedig a jó védekezéseket önzetlen támadások követték, így a gyors passzokból rengeteg könnyű kosarat szereztünk.

2. félidő

Egyből következett a harmadik negyed, ahol ellenfelünk meghatározó játékosai megrázták magukat és agresszív támadójátékuk és magassági fölényük révén sikerült meglepetést okozniuk számunkra. Mi ezúttal nem voltunk ilyen határozottak, támadó oldalon sok lehetőséget szalasztottunk el, így csak 12-vel tudtunk válaszolni ellenfelünk 15 pontjára. Az utolsó felvonás nem sokban tért el a másodiktól, végig mi uraltuk a játékot,sőt mi több, az érdemi kérdések lezárása után is lehető legtöbbet akartuk kihozni magunkból. Ez 25 dobott és 0 kapott pontot eredményezett. A kupa sajátos szabályai szerint a meccs legvégén került sor a büntető dobásra. Ahogyan a legutóbbi fordulóban, most is bravúrosan céloztunk a vonalról, 12-ből 8 találattal tettük fel a pontot az i-re!

Összegzés

Gratulálok a csapatnak! Ellenfelünk csapatának nagy része fiatalabb és tapasztalatlanabb játékosokból állt, de ez nem von le az érdemeinkből, hiszen nálunk is hiányoztak meghatározó játékosok. Ami nagyon tetszett, hogy az első pillanattól kezdve értettük, hogy miért vagyunk itt és mit szeretnénk csinálni. Teljes erőbedobással játszottunk, viszont abszolút nem görcsösen, sőt olykor kifejezetten önzetlen és ezen a szinten magas színvonalú kosárlabdát láthattunk. Jó volt látni, hogy meccsen is tudjuk hasznosítani az edzésen tanultakat, lehet, hogy még csak gyengébb ellenfelek ellen, de itt kezdődik az egész. Aminek még külön örültem, hogy olyan játékosoknak is sikerült kiemelkedő teljesítményt nyújtaniuk, akik egyébként eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Gondolok itt első sorban Zachre, Istire, Alexra és az Ádikra! Jó kis meccs volt, gratulálok a szentendreieknek a tisztes helyt álláshoz, magunknak pedig a győzelemhez!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00