Kár érte

Helyszín: B. Nagy Pál (Véső úti) Sportcsarnok (5000 Szolnok

Játékvezetők: Szőcs Béla, Mezei Tibor

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-05-01 12:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szolnoki Sportcentrum 18 14 7 25 64
Óbudai Kaszások U14 Leány 17 20 8 17 62

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: BABAY-B. 12, CZIRKOS 22/3, Horváth H, Horváth A., Mahmoud 6, Csicsvári 3, Csocsán 5, Sterbenz 4, Bobvos 5, KRONAVETTER 8, Bene, Kerékgyártó

1. félidő

A munka ünnepének napján nem kis feladatok álltak serdülő lányaink előtt, Szolnokra utaztunk a mindet eldöntő főtábla fordulóra. Az egyik legnehezebb sorsolást kaptuk (megint), a hazaiakkal kezdhettünk 12:45-kor, de az első meccs csúszása miatt ez nem valósult meg.

Nagyon jó ritmusba kezdtük a mérkőzést, jó iramban kosárlabdáztunk és tartottuk a lépést a fehérmezesekkel. Végig fej-fej mellett haladt a két csapat, azonban a mi lendületünket megfogta, hogy Kinga az 5. percre 3 faultot begyűjtött, amiből több is véleményes volt, vagy ha ez fault az egyik oldalt a másikon miért nem…

Második ötösünk is nagy elszántsággal lépett pályára és fantasztikus 10 percet hoztak. A negyedik perctől futottunk egy 9-0-át, majd ezt az előnyt meg is tartottuk. Kár, hogy védekezésben több hiba is becsúszott, különben jobban el tudtunk volna szakadni. Pankát külön ki kell emelnem itt, aki a 10 perc alatt 26-os IBM indexet hozott össze!

2. félidő

Nem hozott sok pontot a harmadik negyed, eggyel tudtuk növelni az előnyt, a játék inkább küzdős jellege dominált. Nem lehet elmenni amellett a tény mellett, hogy Panka 4 faultot gyűjtött be, úgy hogy addig egyet se, hirtelen minden megmozdulása fault lett… Úgy hogy közben Kinga is fault gondokkal küzdött, hiába volt 10 pontos előnyünk érezni lehetett, hogy valami gond lesz.

Ez a pillanat a záró játékrész 4. percébe következett, mikor Panka kipontozódott és a Szolnokiak megérezték a vérszagot. A döntő késszúrást azonban ismét a bírák vitték be akik, Panka után Lilit is kipontozták… mindössze 4 perc alatt… Ennek ellenére tartottuk magunkat, és végül tized másodperceken múlott, hogy ne mentsük hosszabbításra a meccset.

Összegzés

Idén már volt egy nagyon hasonló meccsünk, a PVSK ellen, amikor egy időn túl elengedett dobással nyertünk volna, most egy időntúli dobás a hosszabbítást jelentette volna. A különbség, hogy akkor nem érdemeltünk volna győzelmet ma igen. Tisztában vagyok vele, hogy nem „csalták” el a meccset, de azért több, mint érdekes játékvezetést kaptunk ma. Minden húzóemberünk, komoly faultproblémákkal küzdött, valaki már az 5. percben, van aki a végjátékban, van aki a negyedik negyedre. A faultok súlya és minősége viszont nem volt egyforma a két oldalt, első félidőben 12, második félidőben 7 alkalommal állhattunk oda, ez a túloldalt 16 és 25 volt. Nyilván vigyázhattunk volna jobban és védekezhettünk volna szemmelveréssel, csak akkor valószínűleg 100 pontot kapunk, és a túloldalt még mindig egy olyan agresszív védekezést kapunk ami még „belefér”… Lili és Kinga játéka is nagyon tetszett ezen a meccsen. Valamint nem lehet szó nélkül hagyni Panka teljesítményét, aki 21 perc alatt 22 pont, 16 lepattanós dupla-duplát hozott, 41-es IBM-el, nagyon kíváncsi lettem volna milyen számok lettek volna ezek, ha nem pontozódik ki… Búslakodni és szomorkodni nem volt időnk, hiszen nem sok pihenővel jöhetett a Szeged elleni rangadó, ahol a javítás volt a cél.

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10