Kár, hogy ilyen körülmények között mérkőztünk meg

Helyszín: Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok (6500 Baja Szegedi u

Játékvezetők: Pálfi Ágnes, Goldring Zsuzsanna

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-03-13 18:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kecskeméti KA/A 16 22 15 22 75
Óbudai Kaszások U14 Leány 9 20 12 9 50

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Babay-B. 8, Horváth A., MAHMOUD 7/6, Csicsvári 4, Csocsán 3, Horváth H., Rompos 2, Bobvos 3/3, Bene, Sterbenz 2, Kerékgyártó, CZIRKOS 21/6

1. félidő

Második meccsünket a kecskemétiek ellen játszottuk, akikkel még U12-ben a Pityke kupán találkoztunk egy érzelmileg túlfűtött találkozón, akkor végül nagy különbséggel nyertek a piros mezesek. (65:28)

Ahhoz, hogy a Sopron után másodikak legyünk a csoportban erre a győzelemre mindenféleképp szükségünk lett volna. A meccs elkezdődött, és rögtön két faultot fújtak ránk, 17 másodperc alatt…. Majd ez igazából folytatódott egész mérkőzésen. Mandus az első negyedbe nyolcadik percére már négy hibánál járt, a dühítő ebben az volt, hogy feltett kézzel állt, és ő se értette hogy a füttymesterek mit láttak.

Védekezésben nem tudtunk tisztán megmozdulni, a túloldalt azért kicsit más volt a fault határ. Támadásban kerestük az ellenszert ellenfelünk behúzódó-zónás-csapdás védekezése ellen, kevés sikerrel.

A második negyedben továbbra is szenvedtünk elől, hátul pedig sorra kaptuk a kosarakat. A negyed végén megráztuk magunkat és egy jó hajrával, Panka vezetésével feljöttünk 9 pontra. Ehhez kellettek, hogy a hármasaink beessenek, és hogy a meccsen először, a 19. percben, odaállhassunk büntetőt dobni…

2. félidő

Az első félidő végén nálunk volt a flow, ezt kellett volna meglovagolni és egálra feljönni. De sajnos ezt nem tudtuk összehozni, 10-2-es kecskeméti rohamot kaptunk. A negyed végére kicsit ledolgoztunk a hátrányból és újra látótávolságon belülre kerültünk. A negyedik negyed elején még 10 pontra visszajöttünk, de aztán hosszú gólcsend következett részünkről, így a meccs elúszott.

Összegzés

Nagyon sajnálom, hogy egy semleges helyszínen megrendezett mérkőzésen ilyen szinten fel tud borulni a pálya. Nyugodtan meg lehet keresni korábbi beszámolóimat, hogy hányszor fogtam bármit is a bírókra, igyekszem mindig magunkban keresni a hibát és ez a rész is el fog következni pár sorral lejjebb. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy egy főtábla mérkőzésre, hogy lehet küldeni egy kiállás nélküli játékvezetőt, aki ennyire elképesztően nem képes levezetni egy mérkőzést. Egész mérkőzésen támadtuk a festéket, és mindössze 10 büntetőt dobhattunk, védekezésben nem tudtunk milyen bírói felfogáshoz alkalmazkodni, hiszen mindenért (is) faultot kaptunk. Kérdezem mit csináljunk? Vörösszőnyeget terítsük le eléjük? Highlight videót készítsünk a megmozdulásaikról? Számtalan olyan faultot kaptunk, hogy fent volt a kezünk, még a túloldalt, ketten-hárman répáztak minket büntetlenül. 51-szer állhatott oda a másik csapat a büntetővonalra. Hogyan játszunk így le egy mérkőzést? Mindezt, egy országos, tétmérkőzésen….

De foglalkozzunk magunkkal is, mert mi se vagyunk szentek és hibátlanok. Ameddig a lepattanókért nem vagyunk hajlandóak harcolni, és küzdeni, addig nem fogunk meccset nyerni a főtáblán. Ilyen büntetőarány és körülbelül 20-al kevesebb lepattanó mellett esélyünk se lesz. Védekezésben pedig sokkal több fegyelemre és figyelemre lesz szükség, mert ezen a szinten a hibáinkat, kegyetlenül kihasználják már.

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00