Karácsonyi Dzsembori 2018 – Beszámoló

Kicsit korábban és a megszokottól kissé másképpen rendeztük meg idén az évzáró egyesületi bulinkat, amely 2018-ban a KASZÁSOK Karácsonyi Dzsembori nevet kapta. Nagy készülődés és várakozás előzte meg a szombati napot, szerettünk volna egy mindenki számára élvezetes eseménnyel búcsúztatni az évet. Lássuk, mi történt december 22-én!

 

 

Az Óbudai Mini Kupa játékosai indították a napot, akik a Niki néni által vezényelt bemelegítést követően különböző színű csapatokba rendeződtek. Nyolc csoport versenyzett egymás ellen különböző sor- és váltóverseny számokban. Az NB1-es játékosaink jelenléte tette még színesebbé ezt az időszakot. A „nagyfiúk” is teljes komolysággal álltak minden feladathoz, így egy igazán izgalmas versengésnek lehettek tanúi a Kaszás csarnokba látogatók. A gyerekek nagyon ügyesen vették az akadályokat, rászolgáltak a tapsra és a bíztatásra. A dobóverseny izgalmai után eredményhirdetéssel zárult ez a programrész, itt minden résztvevő aranyéremmel gazdagodott. Gratulálunk ismét!

 

 

A következő részben először az Egyéni Büntetődobó Versenyen mérhették össze tudásukat játékosaink. Hét palánknál kígyóztak a sorok, közel 150 fő állt rajthoz. A 7 fős döntő is nagyon éles csatát hozott, végül az U18-as csapatunk játékosa lett a győztes. A „Shooting Starz” Szülői Selejtező talán az egyik legizgalmasabb és leghangulatosabb játék volt. Végül 15 csapat azaz 45 szülő harcolt meg azért, hogy a gyerekek és az edzők ellen döntőzhessen. A számos extrát hozó csapat közül végül az U11-es Római Kaszások csapatunk szülői triója diadalmaskodott, kvalifikálva magukat a „Shooting Starz” döntőbe, ahol rögtön elsőként szállhattak versenybe. A szülői csapat után edzőink következtek. Ők sem hoztak szégyent a klubra! Ki ne emlékezne Niki néni félpályás kosarára vagy a második edzői csapatunk szinte hibátlan teljesítményére? A Csernai-Farkas-Kováts edzőtrió eredménye sokáig megdönthetetlennek tűnt, U14-es lányaink, majd U12-es, U18-as és U14-es fiaink sem tudták őket túlszárnyalni. Végül az U16-os hármas minden kételkedőt elhallgattatott, szemtelenül magabiztosan, gyakorlatilag mesterlövészi magasságokba emelkedve arattak győzelmet. Utolsó csapatként jöttek, így még nagyobbat szólt a sikerük!

 

 

Az egyre népszerűbb 3×3 kosárlabdázásnak „tisztelegve” egészpályán zajlott hasonló játék. Elsőként az U11-es és NB1-es sportolóink alkottak triókat. Az elejétől fogva SÁRGÁK-FEKETÉK bontásban folyt a küzdelem, együtt játszottak még az U12 lányok és fiúk az U14 fiúkkal, valamint az U14-es hölgyeink az U16-os és U18-as srácokkal. A villámtornát végül a SÁRGÁK nyerték. Jövőre lehet visszavágni!

 

 

A Zsákolóverseny zárta a középső blokkot, még pedig nem is akárhogyan! Még a korábbi éveknél is népesebb versenyzői tábornak szurkolhattunk. Két 2004-es szülétsű fiú is elindult, akik előtt utólag is le a kalappal, nem csak a bátorságukért, de a teljesítményükért is! U20-as és felnőtt játékosaink is igencsak kitettek magukért, látványos megoldások után négy induló került a döntőbe. A döntőben még egy lapáttal rátettek a fiúk, láthattunk zsákolást nagyon messziről, vagy épp egy másik embert átugorva is. A bajnoki cím végül egy újdonsült bajnokhoz került.

 

A versenyszámok díjazottjai:

 • Egyéni büntetődobó győztes: Molnár Gellért (U18 – Junior)
 • Shooting Starz, legjobb szülői csapat: Mihály Dorka, Mihály Norbert és Horváth Attila (U11 Római Kaszások)
 • Shooting Starz legjobb csapat: Dobossy Pál, Orbán Patrik, Safranka Márton (U16 – Kadett)
 • Zsákolóverseny: Takács András (NB1)

 

A harmadik felvonásban U11-es kortól U18-ig kevertük össze a gyerekeket. Tíz csapatban, több mint száz játékosunk versengett a különböző akadálypályákon. Mindenki szinte mindenhol kipróbálhatta magát, remek alkalom volt ez arra, hogy utánpótlás játékosaink egy kicsit olyan társaikkal is játszhassanak, akikkel a mindennapok során nem találkozhatnak. Jó volt látni így együtt mindenkit. Reméljük, mindenki jól érezte magát! A játékot végül a FEHÉR csapat nyerte, mindössze 1 ponttal a LILA csapat előtt. Gratulálunk mind a tíz csapat játékosainak!

 

Soha rosszabb bulit! – mondtuk ezt a nap végén. Köszönjük mindenkinek, aki valamilyen formában részt vett az eseményen. Gratulálunk mindenkinek, aki versenyzett és hálásan köszönjük a támogatást! Közel 250 ruhadarabnak lettek új, boldog tulajdonosai. Köszönjük a partnerséget ebben a kezdeményezésben.

 

Végezetül ezúton is szeretnénk minden KASZÁS családnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet kívánni! Jövőre is lesz Dzsembori! Aki ezúttal kihagyta, jövőre ne tegye! Hajrá Kaszások!

 

 

fotók: Bornyi Márton

Hasonló tartalmak

 • AZ idei szezonunk furcsa, míg az első félévben főleg vereségeket szenvedtünk nálunk erősebb csapatoktól, az elmúlt 2-3 hónapban csak győzelmünk volt, hol kisebb, hol nagyobb különbséggel. Sajnos ez…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-10 Kezdés: 18:00

 • Ellenfelünk akarásban és hozzáállásban mindenképpen nyert ezen a napon, nagyon bátran álltak bele ebbe az összecsapásba. Többek esetében úgy gondolom bőven volt még tartalék, vagy ha nem akkor…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 10:00


 • Mégha létezik is papírforma, csak úgy „működik”, ha mindent megteszünk érte! Ma valami hiányzott belőlünk. Sokszor a vereség után is tudok büszkeséget érezni, most a győzelem mellett se…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-04-09 Kezdés: 16:40

 • U16 Leány
 • A második félidőben nagyon koncentrált kosárlabdát bemutatva, összesen 25 pontot engedélyeztünk, amely után egyhangúlag fejeztük ki elismerésünket a lányok felé, akik sokat léptek előre az elmúlt hetekben és…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 15:00