Kellemes meglepetés

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Pál Roland, Ntasis Lazaros

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-11-08 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
NKA Pécs/B 9 18 20 24 71
Óbudai Kaszások U18 26 20 23 22 91

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: SZÁNTÓ 14/6, Konta 5/3, Pirint 5, ORBÁN 29/3, CSOCSÁN 6
CS: VASALI 8, VARSÁNYI 12/12, BULYOVSZKY 8, Léh 2, Chabot 2, Katona

1. félidő

Több, mint másfél hónap elteltével készülődtünk újra mérkőzésre, és már nem is számít újdonságnak, hogy erősen tartalékosan, sok hiányzóval tudtunk csak kiállni. Még csak megtippelni sem lehetett, hogy mire leszünk képesek a pécsiek ellen, akiknek a „B” csapatuk ezen az alsóházi szinten jó szerkezetű, képzett, erős ellenfélnek számít.
A kezdés aztán minden várakozásunkat felülmúlta. Jól olvastuk a baranyaiak játékát, rossz dobásokra kényszerítettük őket, támadóoldalon pedig szinte dobást sem hibáztunk az első percekben, így gyorsan nagy lett a különbség a két csapat között. Mindenki jól szállt be, és csak egy utolsó másodpercekben kapott tripla miatt nem lett 20 pontos az előnyünk az első negyed végén.
Később kiderült ez a villámrajtunk alapozta meg a magabiztos győzelmünket. A második negyedtől sokkal kiegyenlítettebbé vált a játék, vendégoldalon is elkezdtek beesni a dobások, és a mi kezdeti lendületünk is alábbhagyott. Főleg védekezésben érződött a visszaesés.

2. félidő

Amellett, hogy a támadójátékunk gördülékeny volt, jól használtuk az opciókat, jól dobva és viszonylag kevés eladott labdával játszottunk, a védekezésünkre kevesebb koncentráció jutott. Amúgy sem akartunk/tudtunk akkora nyomást helyezni a pécsiekre, hiszen a korábbi hetek sok kihagyása és a szűkös edzéslehetőségeink mellett nem vagyunk olyan fizikai állapotban, hogy ezt megtegyük. Sűrűn cseréltünk, mindig voltak frissebb embereink a pályán, akik tovább tolták a csapat szekerét, így nem volt benne a pakliban, hogy a vendégek közelebb tudjanak férkőzni.

Összegzés

Nagyon kellemes meglepetéssel szolgáltak a fiúk, nagy gratuláció jár mindenkinek! Nagyon egységesek voltunk ma, ezt a 26 gólpassz és a csapatszinten jelentkező majd’ 60%-os dobószázalékunk is mutatja. Mindenki, a lehetősége és az aktuális edzettségi állapota alapján sokat tett a közösbe, de Szántó 86%-al szerzett 14 mezőnypontja és a védelmünk oszlopaként is sokat hozzátevő Orbán – túlzás nélküli, – szenzációs ( 29 pont 71 %-al) teljesítménye mindenképpen kiemelendő.
Szinte az összes statisztikai mutatónk arra utal, hogy egy nagyon jó formában lévő csapat lépett pályára!
Viszont, ez az elmúlt időszak körülményei, az elmúlt hetek hányattatásai alapján nagyjából teljesen érthetetlen! Ilyen előzmények után, ilyen összeállításban ilyen csapatteljesítmény, ez vagy valami paranormális jelenség, vagy a fiúk suttyomban külön edzenek, és még mellé doppingolnak is… !
Mindenesetre jó szájízzel vészelhetjük át a következő karantén időszakot…!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…