Kemény ütközetben maradtunk alul

Helyszín: CAMUGO® SportLab Kosárlabda Csarnok, 1117 Budapest

Játékvezetők: Győri Ferenc, Bujtor István

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-24 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Darazsak Sportakadémia 24 15 7 17 63
Óbudai Kaszások U14 Leány 12 10 11 10 43

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Babay-B. 2, Nagy 10, Mahmoud , CZIRKOS 20, Csicsvári 3, Csocsán 6, Kronavetter 4, Bobvos 2, Bene, Sterbenz 2, Kerékgyártó, Kuncz ,Rompos

1. félidő

A torna döntő mérkőzésén az újonnan kiemelt akadémiává avanzsáló Sopron ellen mérkőztünk meg. A zöld-sárga mezesek az idei kiírásban lényegesen előttünk vannak rangsorolva, akár a végső győzelemre is esélyesek, jó szerkezetű csapat igen mély kerettel. Szerettünk volna minél nagyobb ellenállást tanúsítani, illetve megnézni, hogy hol tartunk egy ilyen ellenfél ellen.

Jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk is, az első 5 perc után azonban már ott volt az előny. A második 5 percet 14-6-ra nyerték, az első negyedet pedig végül 24-12-re. A második negyedben is inkább az ő akaratuk érvényesült, támadásban küzdöttünk az agresszív védekezésük ellen, amilyennel ritkán találkozunk, az első két negyedben eladtunk 22 labdát, ami nagyon sok, ennyivel nem lehet mérkőzésben maradni.

2. félidő

A félidőben átbeszéltünk egy-két dolgot, mit-hogyan szeretnénk védeni, illetve, hogy az a küzdés ami megvolt az első félidőben, az mindenféleképpen maradjon meg a másodikban is.

Harmadik negyedünk sikerült talán a legjobban, igaz támadásban az agresszív védők ellen továbbra is küszködtünk, illetve a befejezéseinkkel volt igen sok gond. Védekezésben azonban 7 ponton tudtuk tartani őket, ami mindenféleképpen előremutató.

A zárójátékrészre újra a soproniak voltak fölényben, eladott labdáink vagy kihagyott dobásaink után több könnyű gyorsindítás ziccert is kaptunk, így hamar eldőlt, hogy itt nem lesz visszakapaszkodás, kézben tartották a mérkőzést a zöldmezesek.

Összegzés

Idei egyik leghasznosabb mérkőzésünket játszottuk, ellenfelünk az ország elitjébe tartozik, szerencsére ettől nem ijedtünk meg és keményen beleálltunk a csatába. Kifejezetten örültem ellenfelünk agresszív védekezésének, ami ugyan sok hibára késztetett minket, de remélem ezekből tudunk tanulni. Védekezésünk annak ellenére, hogy ilyen komoly figurális játék ellen talán először játszottunk nem volt rossz, fizikai hátrányunkat azonban kíméletlenül kihasználták (44-22 a lepattanócsata (!), 35 büntetőt dobhattak). A vereség ellenére büszke vagyok a Lányokra, mert szívvel lélekkel küzdöttünk, úgy ahogy talán még sohase, ebből kell építkezni tovább! Köszönjük a szervezőknek a színvonalas tornát, nagyon jól szolgálta felkészülésünket a jövőheti selejtezőre, ahol 3 győzelemmel szeretnénk kvalifikálni magunkat a legjobb 16 csapat közé! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…