Keményebb védekezésre van szükségünk

Serdülő (női)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőke Gábor, Ürögi Zsolt

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-04-10 16:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Csata DSE 23 13 13 18 67
Női Serdülő 9 9 16 9 43

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Henglár, Rompos 2, Hock 2, Tordai 5/3, Czirkos 5, Konta 6, Polgári 2, Evellei 6, Nagy V. 10, Ulicsnik 5, Mahmoud

1. félidő

Soron következő Budapest bajnoki mérkőzésünket a Csata ellen játszottuk. Az odavágón egy szoros mérkőzésen tudtunk nyerni, szerettünk volna itthon is győzelemmel zárni.
Az öltözőben megbeszéltük mit szeretnénk a pályára vinni, ez a parketten csak nyomokban köszönt vissza. Amikor sebeséggel megindultunk, akkor mindig kiharcolt faultig vagy helyzetekig jutottunk. Felállt támadásunkba az 1-1-et nagyon agresszívan védték (hárman is), így a leosztásokig nem jutottunk el. Védekezésben az ellenfél 6-os számú lányának megfogása okozott nagy problémát.
Második negyedben a mozgásokat szépen megcsináltuk de rendre pontatlan-felelőtlen passzokat adtunk. Ellenfelünk második ötösébe nem volt olyan kaliber mint az elsőben, de szűken így is ők nyerték a negyedet.

2. félidő

Félidőben átbeszéltük, hogy hogyan, s mint szeretnénk játszani.
Támadásban továbbra is próbáltunk futni, sebességgel játszani, illetve agresszívabb 1-1-ekre építeni. Védekezésben még mindig a 6-os lánnyal voltak gondjaink. 1-1-ben jól bontott, amit vagy dobással vagy leosztással fejezett be. Negyed végén kaptunk egy utolsó másodperces palánkos triplát, lélektanilag a legrosszabbkor jött.
Negyedik negyedben az 1-1 védekezésünk megint gyengült, ellenfelünk pedig szépen kihasználta az emberelőnyeit ezekből a helyzetekből. Támadásunk görcsössé vált.

Összegzés

Nehéz mérkőzés volt. Ellenfelünk teljesen más szisztémában tanulja, játssza ezt a sportot, mint mi. Így amit támadásban tudunk, azt nehéz volt pályára vinni. Nem is támadással kellett volna megnyerni ezt a mérkőzést, hanem védekezéssel. 1 az 1-ben nagyon sokszor vertek meg minket. Nem akartuk utolérni azt aki megvert, segítő ember nem jött. Passzsávokat nagyon gyérül zártuk. Az elkövetkezendő időben a sebességre és a védekezésre nagy hangsúlyt kell fektetnünk!
Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!