Keményebb védekezésre van szükségünk

Serdülő (női)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőke Gábor, Ürögi Zsolt

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-04-10 16:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Csata DSE 23 13 13 18 67
Női Serdülő 9 9 16 9 43

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Henglár, Rompos 2, Hock 2, Tordai 5/3, Czirkos 5, Konta 6, Polgári 2, Evellei 6, Nagy V. 10, Ulicsnik 5, Mahmoud

1. félidő

Soron következő Budapest bajnoki mérkőzésünket a Csata ellen játszottuk. Az odavágón egy szoros mérkőzésen tudtunk nyerni, szerettünk volna itthon is győzelemmel zárni.
Az öltözőben megbeszéltük mit szeretnénk a pályára vinni, ez a parketten csak nyomokban köszönt vissza. Amikor sebeséggel megindultunk, akkor mindig kiharcolt faultig vagy helyzetekig jutottunk. Felállt támadásunkba az 1-1-et nagyon agresszívan védték (hárman is), így a leosztásokig nem jutottunk el. Védekezésben az ellenfél 6-os számú lányának megfogása okozott nagy problémát.
Második negyedben a mozgásokat szépen megcsináltuk de rendre pontatlan-felelőtlen passzokat adtunk. Ellenfelünk második ötösébe nem volt olyan kaliber mint az elsőben, de szűken így is ők nyerték a negyedet.

2. félidő

Félidőben átbeszéltük, hogy hogyan, s mint szeretnénk játszani.
Támadásban továbbra is próbáltunk futni, sebességgel játszani, illetve agresszívabb 1-1-ekre építeni. Védekezésben még mindig a 6-os lánnyal voltak gondjaink. 1-1-ben jól bontott, amit vagy dobással vagy leosztással fejezett be. Negyed végén kaptunk egy utolsó másodperces palánkos triplát, lélektanilag a legrosszabbkor jött.
Negyedik negyedben az 1-1 védekezésünk megint gyengült, ellenfelünk pedig szépen kihasználta az emberelőnyeit ezekből a helyzetekből. Támadásunk görcsössé vált.

Összegzés

Nehéz mérkőzés volt. Ellenfelünk teljesen más szisztémában tanulja, játssza ezt a sportot, mint mi. Így amit támadásban tudunk, azt nehéz volt pályára vinni. Nem is támadással kellett volna megnyerni ezt a mérkőzést, hanem védekezéssel. 1 az 1-ben nagyon sokszor vertek meg minket. Nem akartuk utolérni azt aki megvert, segítő ember nem jött. Passzsávokat nagyon gyérül zártuk. Az elkövetkezendő időben a sebességre és a védekezésre nagy hangsúlyt kell fektetnünk!
Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10