Kényszerszüneten – Interjú Jenei Gergővel

A kényszerszünet idejére szeretnénk honlapunk olvasói számára is érdekes tartalmakkal szolgálni. Elsőként klubunk csapatainak kapitányait szólaltatjuk meg, hiszen kíváncsiak voltunk arra, hogy mivel töltik mostanság a mindennapjaikat. Természetesen egy kis értékelésnek is helyet szorítunk. A férfi NB1/B Zöld csoportos csapatunkkal indítunk, amelynél Jenei Gergő viselte a képzeletbeli karszalagot.

 

A napokban hazautaztál a családodhoz, mivel töltöd a napjaidat manapság?

 

Jenei Gergő: Szerencsére az érdeklődési-köröm nagyon széles, és próbálok minél több olyan dolgot csinálni, amikre máskor kevesebb idő jut. Nagyon sokat olvasok, tanulok, filmeket nézek. A lakásban eltöltött hosszadalmas időt próbálom kompenzálni minél több kint végzett tevékenységekkel, ha az időjárás engedi, például kertészkedés, túrák a természetben és horgászat.

 

Mi a helyzet a sporttal? Biztosan megteszel mindent, hogy formában maradj!

 

JG: Minden nap végzek fizikális edzést, aminek a legnagyobb részét hosszabb távú futás (5-8 km) vagy 100 m-es sprintek teszik ki. Természetesen a futásokat egy hosszabb nyújtás követi, ami segít a hajlékonyság fejlesztésében és a következő edzést segítő regenerációban is. Emellett folyamatosan dolgozom a törzsizmok formában tartásán különböző plank helyzetben végzett gyakorlatokkal, felülésekkel, homorításokkal. Kosárlabdával végzett gyakorlatokhoz az Óbudai Kaszások Youtube csatornáján feltöltött nagyon jó labdakezelési és labdavezetési gyakorlatokat csinálom.

 

 

Hogyan érintett mikor kiderült, hogy a Kaszások is szünetel és vége a bajnokságoknak?

 

JG: Természetesen engem is, mint mindenkit szomorúsággal töltöttek el a hírek, viszont véleményem szerint nem lehetett máshogy kijönni ebből a helyzetből. Mint sok más ágazatnak, a sportnak is sajnos áldozatokat kellett hoznia. Csak remélni tudom, gyorsan normalizálódik a helyzet, és minél hamarabb hallhatjuk a parketta csikorgásának hangját a sportcipőink alatt.

 

A felnőtt csapatunk a nyáron átalakult, végül nem sikerült megismételnetek a tavalyi teljesítményt. Mit gondolsz a mögöttetek hagyott időszakról?

 

JG: Mint minden csapatnál, nálunk is voltak jobb és kevésbé jó periódusok. Meglepően jól kezdtük a szezont, amit egy hullámvölgy követett. Úgy gondolom, hogy a téli időszak vége felé megint egy felfelé ívelő periódust szakított meg a leállás, de sajnos ezt már nem lesz lehetőségünk bebizonyítani. Szerintem a szezon során sok mindenben fejlődtünk mint csapat, és mint egyének is, ami csapatunk fő részét alkotó fiatal játékosaink számára különösen fontos. Emiatt semmiképpen nem mondható, hogy a bajnokság fináléjának elmaradása miatt értéktelen lett volna ez a szezonunk.

 

Mire emlékszel vissza a legszívesebben az idényből?

 

JG: Úgy gondolom, hogy szezon első harmada, mint kezdeti periódus emlékezetes lehet sokunk számára, hiszen nagyon jól ment a csapatnak a szekér. Ebben az időszakban sok meccset nyertünk, nagyon jó formában és jó lendületben játszottunk. Amire a legszívesebben emlékszem vissza, az talán a Bonyhád elleni idegenben megszerzett, hosszabbítás utáni győzelmünk.

 

 

Tudod tartani a kapcsolatot a társaiddal, edzőiddel?

JG: Több csapattárssal és edzővel tartom a kapcsolatot, és próbálom ezt a lehető legjobban fenntartani. Sajnos ebben a helyzetben a személyes találkozások nem ajánlottak, és leginkább emiatt a leállás óta nem is találkoztam senkivel személyesen. Viszont szerencsére a technológia segítségével bárkivel könnyen kapcsolatba lehet kerülni az internet által, ezért ebben a helyzetben ez tűnik a legegyszerűbb és legoptimálisabb megoldásnak.

 

Mi az, ami a legjobban hiányzik a kosárlabdával kapcsolatban?

 

JG: Nagyon sok dolog hiányzik a kosárlabdával kapcsolatban: a csapat, a mozgás, a napi rutin az edzésekkel, a nehéz edzést követő jól megérdemelt pihenő, egyszóval minden. Mindenkinek nehéz a kosárlabda nélküli élet, aki már hosszabb ideje sportol, és a sport a mindennapi életének részévé vált. Én is, mint ahogy biztos vagyok benne, hogy a csapat többi tagja is, nagyon várjuk, hogy újra aktív része legyen az életünknek a kosárlabda. 

 

 

Te nem csak játékosként, hanem edzőként is jelen van a Kaszások mindennapjaiban már második éve. Milyen az utánpótlásban dolgozni, mik a tapasztalataid ebben a szerepkörben?

 

JG: Nagyon élvezem az edzősködést, mind a két évemben a Kaszásoknál az U18-as csapat vezetőedzője voltam. Hamar megtaláltuk a közös hangot a fiúkkal, nagyon szeretek velük dolgozni. Úgy gondolom, hogy a két év alatt sok mindenben sikerült fejlődnünk, és ennek a fejlődésnek a része lenni legalább annyira nagy élmény, ha nem nagyobb, mint saját magam játékoskénti fejlődésének. Remélem, hogy edzőként is mihamarabb folytathatom a munkát a fiúkkal!

 

Gergő is edz otthon!

 

Fotók: Felkai Gergely és Jenei Gergő

Videó: Jenei Gergő

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…