Kényszerszüneten – Interjú Jenei Gergővel

A kényszerszünet idejére szeretnénk honlapunk olvasói számára is érdekes tartalmakkal szolgálni. Elsőként klubunk csapatainak kapitányait szólaltatjuk meg, hiszen kíváncsiak voltunk arra, hogy mivel töltik mostanság a mindennapjaikat. Természetesen egy kis értékelésnek is helyet szorítunk. A férfi NB1/B Zöld csoportos csapatunkkal indítunk, amelynél Jenei Gergő viselte a képzeletbeli karszalagot.

 

A napokban hazautaztál a családodhoz, mivel töltöd a napjaidat manapság?

 

Jenei Gergő: Szerencsére az érdeklődési-köröm nagyon széles, és próbálok minél több olyan dolgot csinálni, amikre máskor kevesebb idő jut. Nagyon sokat olvasok, tanulok, filmeket nézek. A lakásban eltöltött hosszadalmas időt próbálom kompenzálni minél több kint végzett tevékenységekkel, ha az időjárás engedi, például kertészkedés, túrák a természetben és horgászat.

 

Mi a helyzet a sporttal? Biztosan megteszel mindent, hogy formában maradj!

 

JG: Minden nap végzek fizikális edzést, aminek a legnagyobb részét hosszabb távú futás (5-8 km) vagy 100 m-es sprintek teszik ki. Természetesen a futásokat egy hosszabb nyújtás követi, ami segít a hajlékonyság fejlesztésében és a következő edzést segítő regenerációban is. Emellett folyamatosan dolgozom a törzsizmok formában tartásán különböző plank helyzetben végzett gyakorlatokkal, felülésekkel, homorításokkal. Kosárlabdával végzett gyakorlatokhoz az Óbudai Kaszások Youtube csatornáján feltöltött nagyon jó labdakezelési és labdavezetési gyakorlatokat csinálom.

 

 

Hogyan érintett mikor kiderült, hogy a Kaszások is szünetel és vége a bajnokságoknak?

 

JG: Természetesen engem is, mint mindenkit szomorúsággal töltöttek el a hírek, viszont véleményem szerint nem lehetett máshogy kijönni ebből a helyzetből. Mint sok más ágazatnak, a sportnak is sajnos áldozatokat kellett hoznia. Csak remélni tudom, gyorsan normalizálódik a helyzet, és minél hamarabb hallhatjuk a parketta csikorgásának hangját a sportcipőink alatt.

 

A felnőtt csapatunk a nyáron átalakult, végül nem sikerült megismételnetek a tavalyi teljesítményt. Mit gondolsz a mögöttetek hagyott időszakról?

 

JG: Mint minden csapatnál, nálunk is voltak jobb és kevésbé jó periódusok. Meglepően jól kezdtük a szezont, amit egy hullámvölgy követett. Úgy gondolom, hogy a téli időszak vége felé megint egy felfelé ívelő periódust szakított meg a leállás, de sajnos ezt már nem lesz lehetőségünk bebizonyítani. Szerintem a szezon során sok mindenben fejlődtünk mint csapat, és mint egyének is, ami csapatunk fő részét alkotó fiatal játékosaink számára különösen fontos. Emiatt semmiképpen nem mondható, hogy a bajnokság fináléjának elmaradása miatt értéktelen lett volna ez a szezonunk.

 

Mire emlékszel vissza a legszívesebben az idényből?

 

JG: Úgy gondolom, hogy szezon első harmada, mint kezdeti periódus emlékezetes lehet sokunk számára, hiszen nagyon jól ment a csapatnak a szekér. Ebben az időszakban sok meccset nyertünk, nagyon jó formában és jó lendületben játszottunk. Amire a legszívesebben emlékszem vissza, az talán a Bonyhád elleni idegenben megszerzett, hosszabbítás utáni győzelmünk.

 

 

Tudod tartani a kapcsolatot a társaiddal, edzőiddel?

JG: Több csapattárssal és edzővel tartom a kapcsolatot, és próbálom ezt a lehető legjobban fenntartani. Sajnos ebben a helyzetben a személyes találkozások nem ajánlottak, és leginkább emiatt a leállás óta nem is találkoztam senkivel személyesen. Viszont szerencsére a technológia segítségével bárkivel könnyen kapcsolatba lehet kerülni az internet által, ezért ebben a helyzetben ez tűnik a legegyszerűbb és legoptimálisabb megoldásnak.

 

Mi az, ami a legjobban hiányzik a kosárlabdával kapcsolatban?

 

JG: Nagyon sok dolog hiányzik a kosárlabdával kapcsolatban: a csapat, a mozgás, a napi rutin az edzésekkel, a nehéz edzést követő jól megérdemelt pihenő, egyszóval minden. Mindenkinek nehéz a kosárlabda nélküli élet, aki már hosszabb ideje sportol, és a sport a mindennapi életének részévé vált. Én is, mint ahogy biztos vagyok benne, hogy a csapat többi tagja is, nagyon várjuk, hogy újra aktív része legyen az életünknek a kosárlabda. 

 

 

Te nem csak játékosként, hanem edzőként is jelen van a Kaszások mindennapjaiban már második éve. Milyen az utánpótlásban dolgozni, mik a tapasztalataid ebben a szerepkörben?

 

JG: Nagyon élvezem az edzősködést, mind a két évemben a Kaszásoknál az U18-as csapat vezetőedzője voltam. Hamar megtaláltuk a közös hangot a fiúkkal, nagyon szeretek velük dolgozni. Úgy gondolom, hogy a két év alatt sok mindenben sikerült fejlődnünk, és ennek a fejlődésnek a része lenni legalább annyira nagy élmény, ha nem nagyobb, mint saját magam játékoskénti fejlődésének. Remélem, hogy edzőként is mihamarabb folytathatom a munkát a fiúkkal!

 

Gergő is edz otthon!

 

Fotók: Felkai Gergely és Jenei Gergő

Videó: Jenei Gergő

Hasonló tartalmak

 • AZ idei szezonunk furcsa, míg az első félévben főleg vereségeket szenvedtünk nálunk erősebb csapatoktól, az elmúlt 2-3 hónapban csak győzelmünk volt, hol kisebb, hol nagyobb különbséggel. Sajnos ez…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-10 Kezdés: 18:00

 • Ellenfelünk akarásban és hozzáállásban mindenképpen nyert ezen a napon, nagyon bátran álltak bele ebbe az összecsapásba. Többek esetében úgy gondolom bőven volt még tartalék, vagy ha nem akkor…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 10:00


 • Mégha létezik is papírforma, csak úgy „működik”, ha mindent megteszünk érte! Ma valami hiányzott belőlünk. Sokszor a vereség után is tudok büszkeséget érezni, most a győzelem mellett se…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-04-09 Kezdés: 16:40

 • U16 Leány
 • A második félidőben nagyon koncentrált kosárlabdát bemutatva, összesen 25 pontot engedélyeztünk, amely után egyhangúlag fejeztük ki elismerésünket a lányok felé, akik sokat léptek előre az elmúlt hetekben és…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2024-04-06 Kezdés: 15:00