Késői felzárkózás

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Balogh Kristóf, Szőts Dávid

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-12-03 19:50:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
ELITE Basket Törökbálint 23 16 26 9 74
Junior (ffi) 15 11 15 23 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HEGEDŰS 17/3, Felfalusi 2, BAI 16/3, SEBŐK 6, Szoboszlai
Cs: JÁVORSZKY 2, Dócs 7, Finna 5/3, Bulyovszky 3/3, Vasali 6,

1. félidő

Érezni lehetett a fiúkon már a bemelegítés alatt, hogy a szívvel-lélekkel való játék ezen a meccsen sem fog elmaradni. Motiváltan, harcolni akarva, egymást bíztatva vágtunk neki a mérkőzésnek. A mérkőzés első 3 percében fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután viszont ellenfelünk futott egy 6:0-át. Az időkérésnek sikerült megtörni a törökbálinti lendületet, és az utolsó 4 percet a negyedből megint egálosra zártuk. A második negyedben is jól tartottuk ellenfelünket, akinek 16 pontot sikerült szereznie, támadásunk viszont akadozott, és a negyedben szerzett 11 pontunkkal nem tudtunk jobban visszakapaszkodni. A törökbálintiakat a félidei 13 pontos vezetésük ellenére érezhetően zavarta a jó védekezésünk és sikerült folyamatosan fárasztanunk őket, és ez bíztató volt számunkra a második félidei felkapaszkodásra.

2. félidő

Sajnos a második félidő nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna. A 3. negyedben hamar meglett a csapatfaltunk, és ellenfelünk ebben a negyedben 12-ször állhatott a büntetővonalra, és 9 büntetőt be is dobtak. Mi erőszakosan támadtuk a gyűrűt, jól járt a labda, szépen játszottunk, de sok dobást kihagytunk, aminek be kellett volna menni. Ellenfelünk 24 pontos vezetését egy védekezésváltással próbáltuk lefaragni az utolsó negyedben, és valamennyire sikerült is. A negyedik negyedet 23:9-re nyertük, egy 13:0-ás rohanással kezdtük a játékrészt. 40 másodperccel a vége előtt sikerült feljönnünk 6 pontra, de ez sajnos már nem volt elég, a végén ellenfelünk még 4 pontot szerezve a végén 10 ponttal megnyerte a mérkőzést.

Összegzés

Ezen a mérkőzésen még kevesebb játékos tudott tőlünk kiállni, mint az előző mérkőzésen sérülések és betegségek miatt. Aki pályára lépett nagyon jól dolgozott védekezésben, és támadásban is, és a padunk nagy energiát generált a csapattársak bíztatása és bátorítása által. Annak ellenére, hogy nem sikerült a győzelem, jó érzés volt ennek a mérkőzésnek a részese lenni mind edzőként, mind játékosként, mind nézőként. Büszkék vagyunk a fiúkra, hogy ilyen határozott játékot mutattak, és nagy pozitívum volt a mérkőzésen, hogy képesek voltunk egy nagy hátrányt lefaragni. Nagyon örülünk, hogy a csapatunk egyre jobban egyben van, reméljük, hogy ez még jobbá fog válni a szezon során. Gratulálunk az Elite Basketnek a győzelemhez!

Hasonló tartalmak

  • U14 Fiú B
  • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00