Későn jött a hajrá

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme 1041 Buda

Játékvezetők: Magyar Zoltán, Ürögi Zsolt

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-03-07 12:45:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Malév Kobrák 12 12 8 6 11 49
U11 Dűlői Kaszások 6 10 4 10 17 47

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Ács 1, EGRI 9, GYŐR 9, Hidvégi -, KRAJCSOVICH 15, Lukács -, Mácza 4, RAVASZ 4, Szabó 2, SZOMBATHELYI 2.

1. félidő

A második meccsünket a rómaiakat hosszabbításban felülmúló Malév Kobrák csapatával játszottuk. Tartottunk tőle, hogy a pihenő hiánya ki fog hatni a teljesítményünkre, ahogy ezt már a korábbi fordulókban is tapasztaltuk, sajnos ez részben be is igazolódott az első negyedben, de inkább fejben voltunk tompábbak, mint ellenfelünk. Peti, Szili és Misi 1-1 kosarán túl nem tudtuk többször átjátszani az agresszív kobrákat, akik szépen indítottak szerezett labdákból, amelyből 12 pontra voltak képesek. A második negyedben ellenfelünk 12-es játékosára kellett figyelnünk, akit Jázmin nagyon szépen ki is vett a játékból, sajnos a kiegészítő játékosokra már nem figyeltünk ilyen jól, akik szintén főképp gyors, üres ziccerekből voltak eredményesek. Nálunk Marci és Jázmin szállította pontokat, sajnos kettővel kevesebbet, mint ellenfelünk.

2. félidő

A büntetőzésünk ismét nem sikerült fényesen, ezúttal eggyel több, 4 dobás ért célba, mint az előző meccsen a Kobrák viszont 8-an is betaláltak, így 12 pontos hátrányban vártuk a második felvonást. A harmadik játékrészben ezen a mérkőzésen is sikerült feljavulnunk, sokkal élesebbek és agresszívebbek voltunk támadásban és védekezésben is, így is megnyernünk a negyedet. Támadásban most s Szili-Peti duó lépett elő, védekezésben pedig Vince és Luki is nagyot küzdött! A negyed Misi kosarával zárult, amellyel 8 pontra közelítettük meg a kékeket. Az utolsó etapban a második sorunk is szemmel láthatóan nyerni ment fel a pályára, ez minden mozdulatunkon látszott! Jázmin és Alex kosaraival végig futottunk az eredmény után, a végjátékban viszont büntetőpárbajban utolértük ellenfelünket, aki 45:45-nél ismét dobhatott két büntetőt és nem tette meg azt a szívességet, hogy elhibázza őket. Az időkérés után sikerült mindent a terv szerint végrehajtanunk, Jázmint játszottuk meg, aki ki is egyenlített, majd ellenfelünk két meghatározó játékosát le is fogtuk, de sajnos valaki megint üresen maradt elől a Kobráktól, így a vesztünk az egész meccsen minket kísértő leindítás lett. A 6-os játékos kosarára már nem volt válaszunk, így 2 ponttal elvesztettük a mérkőzést.

Összegzés

Le a kalappal a csapat előtt a második félidőben mutatottakhoz! Kár, hogy kellett hozzá egy félidő, hogy megtaláljuk a harcosabb énünket és tegyünk is a meccs megnyeréséért. Azonban ahogy a mondás tartja, a vereségből lehet a legjobban tanulni, talán egy ilyen vereség mindenkit megtanít a ma elkövetett hibáinkat megjegyezni (pl. visszarendeződés, büntetők), amelyeken dolgozni fogunk az edzéseken, hogy máskor mi örülhessünk a végén. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…