Későn jött a hajrá

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme 1041 Buda

Játékvezetők: Magyar Zoltán, Ürögi Zsolt

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-03-07 12:45:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Malév Kobrák 12 12 8 6 11 49
U11 Dűlői Kaszások 6 10 4 10 17 47

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Ács 1, EGRI 9, GYŐR 9, Hidvégi -, KRAJCSOVICH 15, Lukács -, Mácza 4, RAVASZ 4, Szabó 2, SZOMBATHELYI 2.

1. félidő

A második meccsünket a rómaiakat hosszabbításban felülmúló Malév Kobrák csapatával játszottuk. Tartottunk tőle, hogy a pihenő hiánya ki fog hatni a teljesítményünkre, ahogy ezt már a korábbi fordulókban is tapasztaltuk, sajnos ez részben be is igazolódott az első negyedben, de inkább fejben voltunk tompábbak, mint ellenfelünk. Peti, Szili és Misi 1-1 kosarán túl nem tudtuk többször átjátszani az agresszív kobrákat, akik szépen indítottak szerezett labdákból, amelyből 12 pontra voltak képesek. A második negyedben ellenfelünk 12-es játékosára kellett figyelnünk, akit Jázmin nagyon szépen ki is vett a játékból, sajnos a kiegészítő játékosokra már nem figyeltünk ilyen jól, akik szintén főképp gyors, üres ziccerekből voltak eredményesek. Nálunk Marci és Jázmin szállította pontokat, sajnos kettővel kevesebbet, mint ellenfelünk.

2. félidő

A büntetőzésünk ismét nem sikerült fényesen, ezúttal eggyel több, 4 dobás ért célba, mint az előző meccsen a Kobrák viszont 8-an is betaláltak, így 12 pontos hátrányban vártuk a második felvonást. A harmadik játékrészben ezen a mérkőzésen is sikerült feljavulnunk, sokkal élesebbek és agresszívebbek voltunk támadásban és védekezésben is, így is megnyernünk a negyedet. Támadásban most s Szili-Peti duó lépett elő, védekezésben pedig Vince és Luki is nagyot küzdött! A negyed Misi kosarával zárult, amellyel 8 pontra közelítettük meg a kékeket. Az utolsó etapban a második sorunk is szemmel láthatóan nyerni ment fel a pályára, ez minden mozdulatunkon látszott! Jázmin és Alex kosaraival végig futottunk az eredmény után, a végjátékban viszont büntetőpárbajban utolértük ellenfelünket, aki 45:45-nél ismét dobhatott két büntetőt és nem tette meg azt a szívességet, hogy elhibázza őket. Az időkérés után sikerült mindent a terv szerint végrehajtanunk, Jázmint játszottuk meg, aki ki is egyenlített, majd ellenfelünk két meghatározó játékosát le is fogtuk, de sajnos valaki megint üresen maradt elől a Kobráktól, így a vesztünk az egész meccsen minket kísértő leindítás lett. A 6-os játékos kosarára már nem volt válaszunk, így 2 ponttal elvesztettük a mérkőzést.

Összegzés

Le a kalappal a csapat előtt a második félidőben mutatottakhoz! Kár, hogy kellett hozzá egy félidő, hogy megtaláljuk a harcosabb énünket és tegyünk is a meccs megnyeréséért. Azonban ahogy a mondás tartja, a vereségből lehet a legjobban tanulni, talán egy ilyen vereség mindenkit megtanít a ma elkövetett hibáinkat megjegyezni (pl. visszarendeződés, büntetők), amelyeken dolgozni fogunk az edzéseken, hogy máskor mi örülhessünk a végén. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00