Két középső játékrészben fordítottunk!

Serdülő (női)

Helyszín: Pasaréti Sportcentrum

Játékvezetők: Jankovics Viktor, Németh Fanni

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-01-18 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vasas Akadémia 20 4 9 16 49
Női Serdülő 8 21 19 11 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: BOBVOS 9, Bene, CSICSVÁRI 5, Csocsán 2, CZIRKOS 20, Henglár, Kronavetter 6, MAROSVÖLGYI 11, Mahmoud, Rompos, STERBENZ 6

1. félidő

Szombat délután a Vasashoz látogattunk U13-as csapatunkkal a Budapest Bajnokságban. Legútobb a Törekvés igen nagy pofonban részesített minket, bíztam benne, hogy tudunk javítani.

Jól kezdtük a mérkőzést, 6-2-vel nyitottunk de utána valami teljesen megtörte a lendületünket, és 18-2-es eredménnyel fordított a Vasas. Támadásunk szétesett, és az eladott labdákból, rossz dobásokból leindított minket ellenfelünk.
A második játékrészben fordult a játék képe. Egészen parádésan játszottunk. Jó 1-1-ek, jó spacing és máris visszajöttünk a mérkőzésbe. Védekezésünket ki kell emelnem ebben a negyedben, majdnem teljesen lenulláztuk ellenfelünket, sajnos két óvodás hiba miatt engedtünk 4 pontot.

2. félidő

Harmadik negyedben ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Agresszív jó védekezés, ötletes jó támadás. Bátran 1-1-eztünk és jól, utána a kiosztások is rendben voltak, több középtávolit is bedobtunk a harmadik negyedben.
Negyedik negyed első felében tovább növeltük az előnyt, az utolsó percekben jött vissza 10 pontra a Vasas.

Összegzés

Értékes győzelmet arattunk, nem is igazán az eredmény miatt, hanem a mutatott játék képe és hozzáállás miatt. Ellenfelünk csapata vegyes összetételű volt, voltak benne idősebbek is és velünk egy idősek is. Két dolognak kifejezetten örültem, az egyik hogy egy 20-8-as kezdés nem nyomta rá a bélyegét a mérkőzésre, hanem felálltunk és fordítottunk. A másik, hogy Mandus és Zelma bátran szerepet vállalt támadásban, és mindketten talán idei legjobb meccsüket hozták. Sok mindent kell csiszolni még elől-hátul de a mai mérkőzés legyen az a szint, amit magunkkal szemben elvárunk és erre akarunk építeni. Szép volt Lányok! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…