Két középső játékrészben fordítottunk!

Serdülő (női)

Helyszín: Pasaréti Sportcentrum

Játékvezetők: Jankovics Viktor, Németh Fanni

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-01-18 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vasas Akadémia 20 4 9 16 49
Női Serdülő 8 21 19 11 59

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: BOBVOS 9, Bene, CSICSVÁRI 5, Csocsán 2, CZIRKOS 20, Henglár, Kronavetter 6, MAROSVÖLGYI 11, Mahmoud, Rompos, STERBENZ 6

1. félidő

Szombat délután a Vasashoz látogattunk U13-as csapatunkkal a Budapest Bajnokságban. Legútobb a Törekvés igen nagy pofonban részesített minket, bíztam benne, hogy tudunk javítani.

Jól kezdtük a mérkőzést, 6-2-vel nyitottunk de utána valami teljesen megtörte a lendületünket, és 18-2-es eredménnyel fordított a Vasas. Támadásunk szétesett, és az eladott labdákból, rossz dobásokból leindított minket ellenfelünk.
A második játékrészben fordult a játék képe. Egészen parádésan játszottunk. Jó 1-1-ek, jó spacing és máris visszajöttünk a mérkőzésbe. Védekezésünket ki kell emelnem ebben a negyedben, majdnem teljesen lenulláztuk ellenfelünket, sajnos két óvodás hiba miatt engedtünk 4 pontot.

2. félidő

Harmadik negyedben ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Agresszív jó védekezés, ötletes jó támadás. Bátran 1-1-eztünk és jól, utána a kiosztások is rendben voltak, több középtávolit is bedobtunk a harmadik negyedben.
Negyedik negyed első felében tovább növeltük az előnyt, az utolsó percekben jött vissza 10 pontra a Vasas.

Összegzés

Értékes győzelmet arattunk, nem is igazán az eredmény miatt, hanem a mutatott játék képe és hozzáállás miatt. Ellenfelünk csapata vegyes összetételű volt, voltak benne idősebbek is és velünk egy idősek is. Két dolognak kifejezetten örültem, az egyik hogy egy 20-8-as kezdés nem nyomta rá a bélyegét a mérkőzésre, hanem felálltunk és fordítottunk. A másik, hogy Mandus és Zelma bátran szerepet vállalt támadásban, és mindketten talán idei legjobb meccsüket hozták. Sok mindent kell csiszolni még elől-hátul de a mai mérkőzés legyen az a szint, amit magunkkal szemben elvárunk és erre akarunk építeni. Szép volt Lányok! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…