Kétszeri hosszabbításos győzelem és 3. hely!

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Dr. Szakáll István, Surányi Gábor, Sörlei Attila

Nézők száma: 80

Mérkőzés időpontja: 2019-03-31 18:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 H1 H2 Végeredmény
Óbudai Kaszások KA (NB1) 15 16 19 26 9 12 97
Concordia Motax Pápa KC 15 22 22 17 9 7 92

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Molnár 7, ONDIMA 21/9, Bencsik 7/3, Jenei 2, Takács 9/3, 

Cs: ROSEMOND 32/9, Meleg 7, Reiter 7/3, Farkas 5/3

1. félidő

Rendkívül kiegyenlített és izgalmas volt az idei NB1 B zöld csoportjának alapszakasza. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a záró forduló döntött a bajnokság első három helyének sorsáról. Komoly tétje volt tehát az utolsó hazai meccsünknek. Egy győzelemmel akár a második helyet is megszerezhettük volna, ami a rájátszásban egészen a döntőig pályaelőnyt jelent. Ennek megfelelően kezdtük a találkozót. Keményen és agresszívan védekeztünk. A nyitó játékrészben 15 ponton tartottuk a Pápa csapatát, ami teljesen rendben van, sőt kifejezetten jónak mondható. Mégsem lehettünk boldogok. A gond az volt, hogy támadásban nem tudtuk hozni ugyanezt a szintet. Akadozott a játékunk, nem találtuk a ritmust és rossz döntéseket hoztunk. Ami azonban a legnagyobb probléma volt, hogy nem ment a dobás. Senkinek. Így történhetett meg az, hogy bár a védekezésünk nagyon jó volt, mégis „csak” egy döntetlenre voltunk jók az első negyedben és mivel a vendég alakulat a folytatásban tudta még fokozni támadójátékát, 6 pontos hátrány tudatában kellett öltözőbe vonulnunk.

2. félidő

A félidei dobóversenyt egyesületünk fiú gyermek csapatunk tagja, Németh Atilla nyerte. Gratulálunk!

Az öltözőben érezhető volt a csalódottság. Mindenki akarta ezt a győzelmet, de kicsit az látszott a szemekben, hogy ez sajnos nem az a nap… Egyszerűen nem megy. Átbeszéltünk néhány dolgot és próbáltunk lelket önteni a srácokba. Mindezek ellenére sajnos a harmadik negyed sem hozott számunkra kedvező fordulatot, sőt! A Pápa 3 ponttal növelte előnyét, így 9 pontos hátránnyal kezdtük a záró negyedet. És akkor átszakadt a gát!!! Ismét jött az idei szezonban már többször átélt, mindent elsöprő küzdeni tudás. A srácok a pályán extázisban hajtottak és a padról is olyan támogatás áradt, hogy az valami elképesztő. Elkezdtek sülni a kinti dobásaink is és először lehetett érezni, hogy a vendégcsapat hite bizony kezd alábbhagyni. A találkozó 37. percében egy sikeres triplával, már át is vettük a vezetést. Egyszerűen hihetetlen volt! Sajnos az utolsó pillanatban egy figyelmetlenséget követően ajtó-ablak ziccerből egyenlített ellenfelünk, így következhetett a hosszabbítás. Érezhető volt, hogy a felzárkózás rengeteget kivett belőlünk. Érthető módon visszaesett a dinamikánk, nem voltunk már olyan élesek. A lefújás pillanatában ismét döntetlent mutatott az eredményjelző, így következhetett a második ráadás. A rengeteg ellenünk befújt faultnak köszönhetően a hosszabbításoknak 2 kipontozott játékossal és igazi center nélkül mentünk neki. A mindent eldöntő záró felvonásban még egy emberünket kifújták, ennek ellenére mindenki tudott még erőt meríteni (nem tudom honnan) egy végső hajrára, amivel 12:7-re megnyertük a második hosszabbítást és így ezt az elképesztő találkozót!!!

Összegzés

Akárhogyan is nézzük, győzelmünkkel holtversenyben megnyertük az alapszakaszt! Ez a valóságban (az utolsó forduló egyéb eredményeinek köszönhetően) persze „csak” egy harmadik hely, de mindenképpen szép siker a csapatunktól. Pláne, hogy egy ilyen heroikus küzdelemben megnyert utolsó meccsel zártuk le az alapszakaszt. Eddig is nagyon egységes, igazi nagybetűs csapat voltunk. Reméljük, hogy ebből a mámoros befejezésből tudunk majd töltekezni és a rájátszásban sok-sok örömöt tudunk majd szerezni szurkolóinknak. Ja igen. A szurkolók… Elképesztő volt amilyen atmoszférát teremtettetek a mérkőzés hajrájában. Nélkületek nem sikerült volna! Köszönjük a buzdítást! Várunk vissza Titeket a rájátszásban, első meccsünk hazai pályán lesz a Győr ellen, április 13.-án, jövő hét szombaton. Részletek és pontos időpont, hamarosan!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00