Kezünkben volt a meccs

Helyszín: Károlyi István Ált. Isk. és Gim – 1041 Bp Erzsébet

Játékvezetők: Szőke Gábor, Miháczi Ádám

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-12-08 14:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Békási Kaszások 10 11 0 6 9 36
U11 Római Kaszások 8 8 0 14 4 34

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Római Kaszások: KÓNYA Márton 8, Csizmadia Márton, Kronavetter Dániel 1, Varga Márton 1, Konta Magor 2, TAKÁCS Ábel 6, Jendrolovics Márk 4, TÓTH Bernát 1, DIENES Attila 4, Szabados Mátyás 5, Fülöp Vince 4

1. félidő

Rövid pihi után máris a Békási bandával léptünk pályára. Sok ismerős arc volt itt is, mindenki nagyon várta a mérkőzést  Sajnos a Békásiak betegség miatt csak 9 fővel tudtak megjelenni, így pontos jegyzőkönyv nem készült a találkozóról, de ennek ellenére igyekeztek a fiúk egy jó hangulatú, színvonalas edzőmérkőzést játszani.
Az első negyedben fej- fej mellett haladtak a csapatok, Ábel és Marci kosaraival 6-2 re is vezettünk, azonban ellenfelünknek sikerült megfordítania az eredményt. A második négyesből öten is pontot szereztek, azonban Nimród játéka ellen nem találtuk az ellenszert, habár Bernát többször is nagyszerű védekezést mutatott be! A félidőben most közel sem kezdtünk úgy ,mint az első találkozón, az első hat kísérletünk mind lejött a gyűrűről.

2. félidő

Úgy érződött, hogy kezdenek fáradni a fiúk, de szerencsére a harmadik negyedben a leengedés helyett, hatalmas hajrába kezdett a társaság és négy perc alatt sikerült megfordítani az eredmény. 12 pontot sikerült a negyedben berámolnia Vincének, Ábelnek, Márknak és Atinak, így 3 pontos előnnyel vártuk az utolsó játékrészt. Tudtuk, hogy nehéz 10 perc elé nézünk, de mindenki nagyon elszántan ment fel a parkettára, Dani külön kérte, hogy hadd ő foghassa a legnehezebb játékost! Az első percben még mi tudtuk az előnyünket növelni, azonban ezek után szép lassan kezdte ledolgozni hátrányát a Békási gárda és a negyed felére már át is vették a vezetést. 36- 34 es állásnál majd egy percig is támadhattunk, folyamatosan sikerült támadó lepattanók révén újra és újra kísérletezni az egyenlítésért, de sajnos a megremegtek a kezek a végén, így nem jött össze a hosszabbítás.

Összegzés

Az eredmény ellenére büszke vagyok a fiúkra, többen is eddigi legjobb teljesítményüket nyújtották. Mind a két mérkőzésen igyekeztünk pörögni, labdaszerzésekből gyors kosarakat szerezni, lehetőleg folyamatosan nyomást gyakorolni. Ezek a dolgok az eddigi meccseinkhez képest sokkal jobban tudatosabban előjöttek, még ha néha pontatlanul is. Ha mindenkinek sikerült picit többet belefektetni az edzésunkába és kicsit nagyobb figyelemmel lennie, akkor nemsokára az eredményen is meg fog ez látszódni, jó irányba járnak a fiúk! Gratulálok a Békási csapatnak, valamint köszönjük a Szülőknek a nagyszerű hangulatot és a támogatást!

Hajrá Római! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…