Kiharcolt győzelem!

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy István, Sancilio Alexis

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-05-02 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Malév 12 21 21 10 64
Óbudai Kaszások U16 27 18 11 16 72

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Balogh 14, Marossy 5/3, Márton 19/3, Dulic 4, Kocsis,
Cs: Karai 8/6, Zádor 9, Lontay 6, lakatos, Köcse 2, Hidvégi 2, Krajcsik 3

1. félidő

Újoncokat avatva vetettük bele magunkat a következő mérkőzésbe rögtön az Elite elleni mérkőzés után. A következő szezont is figyelve igyekszünk a Budapest bajnoki mérkőzéseken lehetőségeket adni 2007 játékosoknak is, hogy egyre jobban szokták a jövőévi közeget továbbá összerakni a 2006-2007-es magot. Bár még sok olyan 2006-os hiányzik, akik jövőre meghatározó játékosok lehetnek a csapatba ,de lassan visszatérnek ők is és a szezon végére talán eljutunk odáig ,hogy pár mérkőzés erejéig együtt játszik a következő évi csapat. Jó mentalitásban és hozzáállásban kezdtük a mérkőzést. Támadásban ott folytatták a srácok ahol az előzőn abbahagyták. Rendre jól bontottuk az ellenfél védekezését, jó opciókat választva szereztünk szebbnél szebb kosarakat. Jól találtuk meg az egyensúlyt a kötött játékok és a sima ösztön játékok között. Védekezésünk stabil volt az első félidőben. Jól működött a besegítő védekezés gyenge oldalról, az ellenfél elvétve tudott második szándékból próbálkozni.

2. félidő

A harmadik negyedben elfogyott a lendülettámadásban. Ellenfelünk védekezést váltott és mivel a keretből kevesen játszottak eddig zóna ellen, ez érezhetően megfogott bennünket. Kinti dobásaink nem nagyon voltak, ellenfelünk pedig könnyen szorított ki bennünket a festékből, így lepattanót elvétve tudtunk szerezni. Ezekből a labdákból könnyen indítottak vissza minket és ellenfelünk szinte egy negyed alatt anulálta az előnyünket. Szerencsére a harmadik negyed végére rendet raktunk a fejekben, tisztáztuk a játékokat zóna ellen és végre tudtunk könnyű kosarakat szerezni nem felált védelem ellen, így pár pont előny maradt a negyedik negyedre. Az utolsó 10 perc nem a sziporkázó játékok miatt marad emlékezetes mindkét oldalról. Egymás könnyelmű hibáiból élve tudtak csak pontot szerezni a csapatok. A végén mi voltunk a koncentráltabbak ( a rutinos Balogh egyéni villanásainak hála) és ennek köszönhetően sikerült behúzni a mérkőzést.

Összegzés

Sikerült a célt elérni, hogy sokat cserélve tudjon játszani mindenki. A két debütáns ( Hidvégi, Krajcsik) jó játékkal és kosarakkal tudtak hozzájárulni a sikerhez, annak ellenére, hogy a figuráinkkal csak ott a mérkőzésen ismerkedtek meg. Márton-Balogh duó hozta azt a magas ponterős játékát, amit vártunk tőlük a mérkőzésen. Üde színfolt volt a mérkőzésen Zádor aki egyre jobban játszva harcol ki magának több lehetőséget. Látszódik a társaságon, hogy a rozsdafoltok mérkőzésről mérkőzésre peregnek le mindenkiről!

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00