Kitűnő folytatás

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Goda László, Bátovszky Zsolt

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-13 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd/B 10 14 15 17 56
Óbudai Kaszások U16 19 18 16 12 65

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 10/3, Pintye 2, Korompay 14/3 ,Szabados 14, Vermes 16
Cs: Balogh 4, Márton 3, Kocsis 2 , Dulic, Karai, Michel, Pusztai,

1. félidő

A múltheti sikeres bemutatkozás után következett a második fordulós mérkőzésünk a Budapesti Honvéd/b csapata ellen. Végre idén talán előszór a legerősebb kerettel vághattunk neki az aktuális mérkőzésnek. A csapatból még mindig a maródiak listáján volt a Marossy ,Patrik-Pirk, Koppány trió,de lassan ők is újra harcra készen fognak állni. Ellenfelünk az NKA/Pécs csapatát leszámítva mindenkit magabiztosan vert az eddigi 7 mérkőzésén így nagyon kemény mérkőzésre számíthattunk. A csapat nagyon nagy elánnal kezdte megint a mérkőzést. Védekezésünkre nem lehetett panasz, sok labdát tudtunk szerezni, jó kizárások után meg tudtunk indulni, és rendezetlen védelem ellen tudtunk szerezni sok könnyű kosarat.Úgy kezdtük a mérkőzést ahogyan hazai pályán kell. Végig a kezünkbe volt az irányítás,kontroll alatt tudtuk tartani az ellenfél legjobbjait. A második negyedben akadtak hullámvölgyeink,de mindig volt valaki aki egyéni villanásaival nem hagyta a csapatot gödörbe. Félidőben így megnyugtató 13 pontos előnnyel vonulhattunk szünetre.

2. félidő

A második félidőben a védekezésünk kicsit szétesett. Sok könnyű kosarat kaptunk ami elkerülhető lett volna. Lankadt a figyelem(főleg a kommunikáció) és ezt az ellenfél a jó hátsó befutásaival könnyű kosarakkal büntette. Támadásban továbbra is lehetett számítani a Korompay,Szabados,Vermes trióra akik rendre kihúzták a csapatot az aktuális rövidzárlatból és nem hagyták az ellenfelet feljebb zárkózni. A negyedik negyedben ellenfelünk kicsit feljebb zárkózott,de a győzelem nem forgott veszélyben.

Összegzés

Nagyon fontos győzelmet arattunk, amihez gratulálok a csapatnak! Ezt a mérkőzést csapatmunkával,küzdéssel és kiváló egyéni teljesítményekkel nyertük meg! A védekezésünkkel a második negyedben lévő hullámvölgyet leszámítva nem volt probléma,támadásunk a második félidőre visszaesett,de még ezt is elbírtuk. Korompay annak ellenére ,hogy most tért vissza egy kisebb sérülés után,mind védekezésben mind támadásban vezére volt a csapatnak. Kiemelném még a Szabados, Vermes kettőst is akik az ellenfél magasait kitűnően fogták meg. Nagyon kellett az ő stabilitásuk mind hátul mind elől,hogy ez a mérkőzés zsebben legyen. Vermes remélhetőleg nagy löketett kap ezután a mérkőzés után és állandósítani tudja ezt a kiváló teljesítményt. Ámbár pont dobásban nem tűntek ki a mérkőzésen,de a Balogh,Kocsis duó mezőny munkája megsüvegelendő az egész mérkőzésen!Nagyon kellettek tőlük kulcs szituációkban azok a labdaszerzések,jó védekezések(besegítések) mikor a pályán voltak!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30