Kitűnő folytatás

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Goda László, Bátovszky Zsolt

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-12-13 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd/B 10 14 15 17 56
Óbudai Kaszások U16 19 18 16 12 65

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 10/3, Pintye 2, Korompay 14/3 ,Szabados 14, Vermes 16
Cs: Balogh 4, Márton 3, Kocsis 2 , Dulic, Karai, Michel, Pusztai,

1. félidő

A múltheti sikeres bemutatkozás után következett a második fordulós mérkőzésünk a Budapesti Honvéd/b csapata ellen. Végre idén talán előszór a legerősebb kerettel vághattunk neki az aktuális mérkőzésnek. A csapatból még mindig a maródiak listáján volt a Marossy ,Patrik-Pirk, Koppány trió,de lassan ők is újra harcra készen fognak állni. Ellenfelünk az NKA/Pécs csapatát leszámítva mindenkit magabiztosan vert az eddigi 7 mérkőzésén így nagyon kemény mérkőzésre számíthattunk. A csapat nagyon nagy elánnal kezdte megint a mérkőzést. Védekezésünkre nem lehetett panasz, sok labdát tudtunk szerezni, jó kizárások után meg tudtunk indulni, és rendezetlen védelem ellen tudtunk szerezni sok könnyű kosarat.Úgy kezdtük a mérkőzést ahogyan hazai pályán kell. Végig a kezünkbe volt az irányítás,kontroll alatt tudtuk tartani az ellenfél legjobbjait. A második negyedben akadtak hullámvölgyeink,de mindig volt valaki aki egyéni villanásaival nem hagyta a csapatot gödörbe. Félidőben így megnyugtató 13 pontos előnnyel vonulhattunk szünetre.

2. félidő

A második félidőben a védekezésünk kicsit szétesett. Sok könnyű kosarat kaptunk ami elkerülhető lett volna. Lankadt a figyelem(főleg a kommunikáció) és ezt az ellenfél a jó hátsó befutásaival könnyű kosarakkal büntette. Támadásban továbbra is lehetett számítani a Korompay,Szabados,Vermes trióra akik rendre kihúzták a csapatot az aktuális rövidzárlatból és nem hagyták az ellenfelet feljebb zárkózni. A negyedik negyedben ellenfelünk kicsit feljebb zárkózott,de a győzelem nem forgott veszélyben.

Összegzés

Nagyon fontos győzelmet arattunk, amihez gratulálok a csapatnak! Ezt a mérkőzést csapatmunkával,küzdéssel és kiváló egyéni teljesítményekkel nyertük meg! A védekezésünkkel a második negyedben lévő hullámvölgyet leszámítva nem volt probléma,támadásunk a második félidőre visszaesett,de még ezt is elbírtuk. Korompay annak ellenére ,hogy most tért vissza egy kisebb sérülés után,mind védekezésben mind támadásban vezére volt a csapatnak. Kiemelném még a Szabados, Vermes kettőst is akik az ellenfél magasait kitűnően fogták meg. Nagyon kellett az ő stabilitásuk mind hátul mind elől,hogy ez a mérkőzés zsebben legyen. Vermes remélhetőleg nagy löketett kap ezután a mérkőzés után és állandósítani tudja ezt a kiváló teljesítményt. Ámbár pont dobásban nem tűntek ki a mérkőzésen,de a Balogh,Kocsis duó mezőny munkája megsüvegelendő az egész mérkőzésen!Nagyon kellettek tőlük kulcs szituációkban azok a labdaszerzések,jó védekezések(besegítések) mikor a pályán voltak!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00