Kőkemény meccs után gála a végjátékban

Helyszín: Monor

Játékvezetők: Magda János, Miklósi László

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2021-11-19 17:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Monor Városi Sportcsarnok 15 19 19 7 60
Óbudai Kaszások U18 12 23 20 26 81

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

KOLOZSVÁRI 28/12, BALOGH 11/3, SIPOS 12, VERMES 10, Léh 4
CS: Marossy 4, Antal 9, Kocsis 3

1. félidő

Továbbra is tartalékosan, mindössze 8-an tudtunk elutazni Monorra. Teljes csapattal is nehéz meccsre számíthattunk volna, így meg aztán pláne! A hazaiak nem is okoztak csalódást, 8-0-val indítottak. Kellet pár perc mire összeszedtük magunkat, de a fiúk becsületére váljék, hogy 10-4 után 5 percig nem kaptunk gólt, így át is tudtuk venni a vezetést.
Nem sokáig, mert a negyed végén kaptunk egy „dudálós” 9 méteres triplát, és ez újra lendületbe hozta a vendéglátóinkat. Valahogy mindig megtalálták a gyűrűnkhöz vezető utat, nem működött igazán jól ekkor a védekezésünk. Próbáltunk nagy nyomást helyezni ellenfelünkre, de az igazi agresszivitás hiányzott, nem ütköztünk eleget, túlságosan vigyáztunk arra, nehogy fault-problémáink legyenek. 7 pontos hátrányban is voltunk már a második periódusban, de mivel támadó oldalon feljavultunk, az ismét csapatunk élére álló Kolozsvári triplájával mi mehettünk előnnyel a nagyszünetre.

2. félidő

Hatalmas küzdelmet hozott a 3. negyed, többnyire mi vezettünk, de nagyon szorosan alakult a találkozó, minden pontunkért nagyon meg kellett szenvednünk. Csavartunk egyet a védekezésünkön, nem engedtük dobóhelyzetbe a monoriakat, így jobbára büntetőkkel tartották magukat. Mivel kevesen voltunk, és a negyed vége felé már többen a kipontozódás szélére sodródtak, váltanunk kellett és területvédekezésre álltunk át. Ez bejött, mert az elfáradó hazaiak pontatlanná váltak és képtelenek voltak betalálni. Mindössze 7 pontot kaptunk az utolsó negyedben, a sok-sok kihagyás után végre formába lendülő Vermes is igazi vezéregyéniségként tevékenykedett, higgadt, csupa szív játéka elengedhetetlen volt a végül izgalommentessé váló végjátékhoz.
A negyedik etap gálájához az is hozzá tartozott, hogy miután, Kolozsvári és a rendkívül hasznosan, jól játszó Balogh vezetésével produkáltunk egy jó sorozatot, az addig végig zónázó hazaiak emberfogásra álltak át, ami ellen tetszés szerint értük el kosarainkat.

Összegzés

Megdolgoztunk azért, hogy örömjátékká váljon a mérkőzés vége. Folyamatos rotáció mellett meghajtottuk a hazaiakat, akik érezhetően elfáradtak a végére, és amikor elment a meccs, már talán a másnapi Pafc elleni rangadóra tartalékoltak (mivel ott győzedelmeskedtek, már csak mi vagyunk veretlenek a Közép régió „A” csoportjában! ). Folyamatosan fejlődtünk a találkozó alatt, ismét jól bírtuk a hajrát és ez nagyon biztató, mint ahogy az is, hogy a sérülés miatti hosszú kényszerszünet után Sipos is kezd jól teljesíteni.
Túlzó a különbség, ez sokkal nehezebb meccs volt, mint ahogy az eredmény mutatja. Éppen ezért jár a gratuláció, hogy ilyen profin hoztuk le a negyedik negyedet!

Hasonló tartalmak

 • Tavaly már ugyanígy összecsaptunk, akkor simán győztek a lányok, szintén rengeteg hibát vétettünk. Most felül tudtunk kerekedni, jó összehasonlítás volt, szerintem sokat léptünk előre! Jó meccs volt, nem…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2021-12-05 Kezdés: 09:00

 • Újra a legjobb csoportba jutottunk, ezért most még jobban meg kellett küzdenünk – még saját magunkkal is! Boldogok vagyunk, hogy önerőnkből a saját munkánk által ezen a szinten…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2021-12-05 Kezdés: 12:00

 • Nagyon nehéz egy ennyire fura első meccs után visszarázkódni, de a srácok megmutatták, hogy az utolsó percekben is tudnak változtatni ha kell, és ez most győzelmet ért. Gratulálok…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2021-12-05 Kezdés: 12:20

 • Nehéz egy ilyen meccset értékelni, hiszen sem játéktudásban, sem fizikálisan nem voltunk egy szinten ellenfelünkkel. Reméltük, hogy eléggé felrázkódtak a srácok a Törekvés elleni mérkőzésre. Ellenfelünknek gratulálok a…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2021-12-05 Kezdés: 11:00