Könnyed szezonkezdet

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid, Korompai Zsolt

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2021-09-18 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nagykőrösi Sólymok 14 11 11 8 44
Óbudai Kaszások U18 34 29 38 30 131

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Korompay 6, Varsányi 3/3, CHABOT 23, DÓCS 21, ORBÁN 18/6
CS: DOBOSSY 16, SZABADOS 16/6, Vermes 8, PATRIK-PIRK 11/3, Léh 2, Csocsán 2, Dulic 5/3

1. félidő

Junior csapatunk megkezdte a szereplését az idei szezonban és rögtön egy nagyon fontos tornával! Hiszen a hazai rendezésű Országos Selejtező tétje az volt, hogy a 4 csapatot magába foglaló csoport győztese egyből a hazai legjobbak közé, azaz az országos főtábla felső házába kerül. A sorsolásra nem panaszkodhattunk, mert bár minden csoportból jó esélyünk lett volna a csoportgyőzelemre, azonban a Nagykőrös, Veszprém, és az Alba Fehérvár ellen – az előzetes erőviszonyok alapján, – egyértelműen favoritnak számítottunk.
Első ellenfelünk, a nagykőrösiek, betegségek miatt csak hiányosan, 7 játékossal tudtak kiállni, így nem is lehetett más a célunk, minthogy egy ellentmondást nem tűrő kezdéssel adjuk meg a torna alaphangját. Ha teljes csapattal érkeznek a vendégeink, valószínűleg akkor is nagy lett volna a különbség, de így már az első negyedben is látszott, hogy nincs egy súlycsoportban a két együttes.

2. félidő

Derekasan küzdő ellenfelünk az idő előrehaladtával – érthetően, – egyre jobban elfáradt, így tetszés szerint gyűjtögethettük pontjainkat. 131 dobott pontunknál szólalt meg a mérkőzés végét jelző dudaszó és ez rekord a csapatunk történetében.

Összegzés

Mivel elég kevés, összesen két edzőmérkőzést játszottunk a felkészülés kezdete óta, kapóra jött, hogy nem egy kiélezett meccsel indítottuk a tornát. Minden játékosunk lendületbe tudott jönni és kellő önbizalmat szereztünk a folytatásra. Természetesen azzal is tisztában voltunk, hogy ennél lényegesen nehezebb megmérettetések várnak még ránk a hétvége folyamán.

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!