Könnyed szezonkezdet

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid, Korompai Zsolt

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2021-09-18 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nagykőrösi Sólymok 14 11 11 8 44
Óbudai Kaszások U18 34 29 38 30 131

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Korompay 6, Varsányi 3/3, CHABOT 23, DÓCS 21, ORBÁN 18/6
CS: DOBOSSY 16, SZABADOS 16/6, Vermes 8, PATRIK-PIRK 11/3, Léh 2, Csocsán 2, Dulic 5/3

1. félidő

Junior csapatunk megkezdte a szereplését az idei szezonban és rögtön egy nagyon fontos tornával! Hiszen a hazai rendezésű Országos Selejtező tétje az volt, hogy a 4 csapatot magába foglaló csoport győztese egyből a hazai legjobbak közé, azaz az országos főtábla felső házába kerül. A sorsolásra nem panaszkodhattunk, mert bár minden csoportból jó esélyünk lett volna a csoportgyőzelemre, azonban a Nagykőrös, Veszprém, és az Alba Fehérvár ellen – az előzetes erőviszonyok alapján, – egyértelműen favoritnak számítottunk.
Első ellenfelünk, a nagykőrösiek, betegségek miatt csak hiányosan, 7 játékossal tudtak kiállni, így nem is lehetett más a célunk, minthogy egy ellentmondást nem tűrő kezdéssel adjuk meg a torna alaphangját. Ha teljes csapattal érkeznek a vendégeink, valószínűleg akkor is nagy lett volna a különbség, de így már az első negyedben is látszott, hogy nincs egy súlycsoportban a két együttes.

2. félidő

Derekasan küzdő ellenfelünk az idő előrehaladtával – érthetően, – egyre jobban elfáradt, így tetszés szerint gyűjtögethettük pontjainkat. 131 dobott pontunknál szólalt meg a mérkőzés végét jelző dudaszó és ez rekord a csapatunk történetében.

Összegzés

Mivel elég kevés, összesen két edzőmérkőzést játszottunk a felkészülés kezdete óta, kapóra jött, hogy nem egy kiélezett meccsel indítottuk a tornát. Minden játékosunk lendületbe tudott jönni és kellő önbizalmat szereztünk a folytatásra. Természetesen azzal is tisztában voltunk, hogy ennél lényegesen nehezebb megmérettetések várnak még ránk a hétvége folyamán.

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00