Kosáreső

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy István, Sancilio Alexis

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-05-02 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Elite Basket 7 7 12 11 37
Óbudai Kaszások U16 26 24 38 30 118

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Balogh 3, Korompay 16, Kolozsvári 20/6, Szabados 14, Vermes 20
Cs: Kocsis 6, Marossy 14/3 , Dulic 3, Márton 8/3, Karai 14/6,

1. félidő

Mint ahogy a régi mondás tartja jó ebédhez jó mérkőzést kívánt a közvetítést néző közönség eme szép vasárnapi mérkőzésen. Hosszú idő után végre újra majdnem a legerősebb keretünkkel játszhattunk az Elite ellen. Bár két játékosunk még hiányzik, de lassan ők is visszatérnek és talán év végére eljutunk oda, hogy a legerősebb csapatunkkal tudunk játszani egy mérkőzést a szezonba. Jobb később, mint soha szokták mondani. Célkitűzés az volt a csapat számára a mérkőzés előtt, hogy ellenfelünket tartsuk 40 pont alatt, támadásban pedig próbáljunk sok leindításos kosarat szerezni, illetve színesen játszva találjuk meg az arányt az ösztön játék és a figurák által kínált gólszerzési lehetőségek között. Bár a mérkőzés elején féltem, hogy döcögni fog a játékunk a sok kihagyás miatt, de e félelmeim alaptalanok voltak. Repülő rajtot vettünk és mind védekezésben, mind támadásban domináltunk már a mérkőzés elejétől fogva. Folyamatos 5-ös cserékkel végig tudtuk tartani az első félidőben a magas színvonalat. Szebbnél szebb kosarakat szereztünk, és ami a legfontosabb, hogy nagyon jó opciókat választottunk a kínálkozó opciókból. Az érdemi kérdések már az első negyedben eldőltek.

2. félidő

A harmadik negyedet még jobb támadójátékkal kezdtük meg. A letámadásainknak köszönhetően sorra szereztük a könnyű kosarakat. Védekezésben kaptunk pár könnyelmű kosarat, de a csapat hozzáállását dicséri, hogy amint megbeszéltük ezeket a hibákat mindenki igyekezett kijavítani ezeket. Támadásban folytattuk a szép játékunkat. Mindenki, aki pályára került dobott kosarat. A hőn áhított 100 pontos határt sikerült elérni Szabados révén és így idén először sikerült 100 pont fölé kerülni. Egy közönség szórakoztató mérkőzésen sikerült kiütéses győzelmet aratnunk.

Összegzés

Sikerült a célt elérni, hogy ellenfelünk ne tudjon 40 pontnál többet dobni. Örülők, hogy a lendület és a jó hozzáállás az egész mérkőzésen kitartott. Marossy-Karai duó végre eredményesen és ötletesen játszott és nagyon jól tudták a társakat helyzetbe hozni!! Kocsis pedig 3/2 hármas mutatóval megvillantotta támadás oldalon is a képességeit. Ha sokkal koncentráltabban és határozottabban játszana a nehezebb mérkőzéseken, akkor még pont erősebb is lehetne!!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00