Közepes teljesítménnyel fontos győzelem

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tóth Kitti, Bárány Levente

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2021-11-14 10:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Gödöllő 9 22 15 16 62
Óbudai Kaszások U18 12 15 19 19 65

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

KOLOZSVÁRI 28/15, Balogh 6, Katona 4, Antal 8, Vermes 8
CS: Marossy 3/3, Kocsis 4, Sipos, Dulic 4

1. félidő

Rangadóra számítottunk második regionális meccsünkön a jó játékerőt képviselő gödöllőiekkel szemben. Igaz, ez a kezdésünkön egyáltalán nem látszott! Álmosan játszottunk, messze nem a megfelelő fordulatszámon pörögtünk, rengeteget hibáztunk, 5 percig csak egyetlen kosárra voltunk képesek. A vendégek sem villogtak a meccs elején, így alacsony színvonalon kezdődött ez a derbi.
Elég radikális eszközök kellettek ahhoz, hogy a fiúk hozzáállása az elvárt szintre fejlődjön! A második negyedtől harcosabbak lettünk, jobban is teljesítettünk, de a Gödöllő is feljavult, így hiába vezettünk szinte végig az első félidőben a szünet előtt előnybe kerültek a látogatók.

2. félidő

Ahogy vártuk, az egész meccsen egy masszív 3-2-es zóna ellen támadtunk és sokszor szenvedtünk is, mint disznó a jégen…! A fizikális fölény vendégeinknél volt, a védelmük hátsó alakzatában 2 két méter körüli játékossal. Nem volt könnyű a gyűrű közelébe kerülni és ha ez sikerült is, számos esetben nagyon bizonytalanok voltunk a befejezéseknél. Így történhetett meg, hogy a 3. negyed közepén 8 pontos előnybe kerültek a gödöllőiek. Hiába volt ezután egy jó periódusunk, amikor agresszív védekezésünknek köszönhetően, könnyű kosarakkal át tudtuk venni a vezetést a negyed végére, az utolsó etapban újra az ellenfelünk akarata érvényesült és ismét meg tudtak lépni.
5 perccel a vége előtt -8-nál nem nekünk állt a zászló, de ekkor fordulat következett be. Kondrák Misi, a gödöllőiek legjobbja kipontozódott, ez érezhetően megfogta vendégeinket, mi pedig amikor kellett, akkor játszottunk a legjobban. Szép támadásokat vezetve, az utolsó 5 percben csak 4 pontot kapva, végül be tudtuk húzni ezt a nagyon nehéz meccset.

Összegzés

El kell ismerni, szerencsésen alakultak a dolgok számunkra. Összességében nem játszottunk jól, egyedül Kolozsvárit lehet kiemelni, ő volt ma a nyerő emberünk. A végjátékban az ő győzni akarása átragadt pár játékosunkra is, ez hozta meg a sikert.
Amilyen nehéz, olyan fontos győzelmet arattunk egy közvetlen riválisunkkal szemben a csoportelsőségért vívott harcban. Ezért jár a csapatnak az elismerés, de sokat kell javítanunk a játékunk minőségén!

Hasonló tartalmak

  • Egy 4 csapatos Basket Girls tornára kaptunk meghívást, ami nagyon jó gyakorlási és tapasztalat szerzési lehetőségnek bizonyult a következő kenguru fordulóig.

    Pár nappal a torna előtt lemondta a programot a pécsi csapat, majd alap embereink közül hárman betegek lettek. Fiatalokkal egészítettük ki a csapatot, mert lemondani nem…

  • Előzetesen számítani lehetett arra, hogy a DEAC ellen egy újabb izgalmas – megjósolhatatlan végkimenetelű mérkőzés vár ránk, de a hazai pálya inkább a debreceniek esélyét növelte. Ennek megfelelően kezdődött az összecsapás és a hazai csapat magabiztosan, lendületesen és agresszívan kezdett. Eltelt egy kis idő, mire felvettük a…

  • U12 Fiú
  • Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, igaz versenysport szempontból sok értelme nem volt az összecsapásnak, de gyakorlásnak és önbizalomszerzésnek hasznos volt, illetve örültem, hogy a srácok végig komolyan vették…

    Bajnokság: U12 Budapesti Régió

    Időpont: 2024-03-24 Kezdés: 16:00