Küzdelmes meccsen szép siker

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Paulus Bence, Bozóki Domonkos

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-29 16:40:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BLF 20 19 12 11 62
Kadett I. (ffi) 18 23 21 17 79

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: BAI 13, Finna 2, Szoboszlai 1, KORKIN 15/3, Sebők
CS: Pintye, VERMES 3, Dobossy 7/3, VARSÁNYI 15/6, Orbán 7, Dócs 8, Safranka 8, Vasali

1. félidő

Másfél hónapja játszottunk már egy kadet/b meccset az újpalotaiakkal, akkor – egész más összetételű csapatok összecsapásán – nagy különbségű győzelmet arattunk. Azt tudtuk, hogy a Blf a regionális bajnokságban jóval erősebb csapattal áll ki, így szoros(abb) mérkőzésre volt kilátás.
Így is történt. A mostani meccsre három korosztályból ( 2003-2004-2005 ) és tulajdonképpen 3 különböző edzőcsoportból verbuválódott csapatunk nem tudta leszakítani vendégeinket. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, amelyben védekezésünk nem igazán működött jól, főleg ellenfelünk kulcsembereinek engedtünk túl nagy teret.
Támadásban a sok közeli kihagyott dobás miatt lehetett hiányérzetünk, ebben a műfajban főleg a magasaink „jeleskedtek”.

2. félidő

Ellenfelünknél fault problémák gyülekeztek, és amikor a 3. negyed közepén centerük kiszállt, az addig kiélezett küzdelemben fordulat állt be. Onnantól átvettük a játék irányítását, és a jóval alacsonyabbá váló zóna ellen sokkal könnyebben találtuk meg a helyzeteket.
A negyedik negyedben a nagyon agilisan és jól játszó Varsányi vezérletével tekintélyesre hizlaltuk a különbséget és annak is örülhettünk, hogy Vermes élete első „7-es labdás” pontjait is megszerezte.

Összegzés

Nehéz meccs volt ez, egy keményen küzdő ellenfél ellen. Ahhoz, hogy a végén viszonylag nagy lett a különbség, pár jó, vagy stabil egyéni teljesítmény és a küzdeni tudásunk mellett, az is kellett, hogy szerencsésen alakuljanak számunkra a körülmények.
Az idegenbeli visszavágó még ennél is nehezebb meccsnek ígérkezik, nagyon fel kell majd ott kötni a gatyánkat!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30