Küzdelmes meccsen szép siker

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Paulus Bence, Bozóki Domonkos

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-29 16:40:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BLF 20 19 12 11 62
Kadett I. (ffi) 18 23 21 17 79

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: BAI 13, Finna 2, Szoboszlai 1, KORKIN 15/3, Sebők
CS: Pintye, VERMES 3, Dobossy 7/3, VARSÁNYI 15/6, Orbán 7, Dócs 8, Safranka 8, Vasali

1. félidő

Másfél hónapja játszottunk már egy kadet/b meccset az újpalotaiakkal, akkor – egész más összetételű csapatok összecsapásán – nagy különbségű győzelmet arattunk. Azt tudtuk, hogy a Blf a regionális bajnokságban jóval erősebb csapattal áll ki, így szoros(abb) mérkőzésre volt kilátás.
Így is történt. A mostani meccsre három korosztályból ( 2003-2004-2005 ) és tulajdonképpen 3 különböző edzőcsoportból verbuválódott csapatunk nem tudta leszakítani vendégeinket. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, amelyben védekezésünk nem igazán működött jól, főleg ellenfelünk kulcsembereinek engedtünk túl nagy teret.
Támadásban a sok közeli kihagyott dobás miatt lehetett hiányérzetünk, ebben a műfajban főleg a magasaink „jeleskedtek”.

2. félidő

Ellenfelünknél fault problémák gyülekeztek, és amikor a 3. negyed közepén centerük kiszállt, az addig kiélezett küzdelemben fordulat állt be. Onnantól átvettük a játék irányítását, és a jóval alacsonyabbá váló zóna ellen sokkal könnyebben találtuk meg a helyzeteket.
A negyedik negyedben a nagyon agilisan és jól játszó Varsányi vezérletével tekintélyesre hizlaltuk a különbséget és annak is örülhettünk, hogy Vermes élete első „7-es labdás” pontjait is megszerezte.

Összegzés

Nehéz meccs volt ez, egy keményen küzdő ellenfél ellen. Ahhoz, hogy a végén viszonylag nagy lett a különbség, pár jó, vagy stabil egyéni teljesítmény és a küzdeni tudásunk mellett, az is kellett, hogy szerencsésen alakuljanak számunkra a körülmények.
Az idegenbeli visszavágó még ennél is nehezebb meccsnek ígérkezik, nagyon fel kell majd ott kötni a gatyánkat!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…