Küzdésből jelesre vizsgáztunk

Helyszín: Zrínyi Iskola – Mádi u.

Játékvezetők: Kutrik Andrea, Kovács Gedeon

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-10-12 18:40:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 h1 Végeredmény
Vasas Bolhák 4 13 6 6 4 4 37
Kaszás Girls 7 9 5 2 10 11 44

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Girls: Babay-Bognár Kinga 16, Bakos Anna 1, Henglár Adél 1, Horváth Anna 3, Horvát Hella, Juhász Adrienn 2, Kamarás Lilla, Krajcsovich Jázmin 8, Sterbenz Anna 4, Szakáli Anna 8, Sziebert Gréta 1

1. félidő

Tudtuk, hogy az előző mérkőzésnél keményebb, gyorsabb mérkőzés vár ránk, de ekkora izgalmakra azért nem gondoltunk.
Szerencsére a pihenőidő kedvezett nekünk, így ezt a mérkőzést is lendületesen tudtuk megkezdeni. Krajcsovich Jázmin védekezése és kosárszerzésre irányuló támadójátéka nem hagyott kétséget afelől, hogy győzni szeretnénk. Lendületes játéka meghatározó volt az első negyedben és így előnnyel tudtuk kezdeni a másodikat. Itt nagyobb ellenállásba ütköztünk, ellenfelünk meghatározó játékosán nem látszódtak ez előző meccs fáradalmai, rövid idő alatt kiegyenlítette a mérkőzést és innentől kezdve percről percre változott, hogy kié az előny. A második negyedben Babay-Bognár Kinga mind védekezésben, mind pedig támadásban maximumon teljesített és a negyede, majd később a hosszabbításban a csapat vezérévé vált. Szép, rendezett játékot játszottunk, a gyors iram ellenére is.

2. félidő

A félidei büntetőkét sajnos ellenfelünk dobta sikeresebben, így két pontos hátránnyal vágtunk bele a második félidőbe. Az első támadásunkkal Horváth Anna rögtön egyenlített, a gyors tempó nem változott, a játék azonban kezdett rendezetlenné válni. A fáradtságnak köszönhetően sajnos komoly szabálytalanságoknak is szemtanúi voltunk, amik után a büntetőket nem sikerült értékesítenünk. Az utolsó negyed hat pontos hátrányából folyamatosan jöttünk fel és óriási ki-ki harccal, egyenlő ponttal zártunk.
A hosszabbításban, bár mindenkin látszódott a fáradtság, mégis mind az öten szépen végrehajtottak mindent, amit kértünk tőlük. A céltudatos játékban Horváth Hella szép besegítéseinek köszönhetően meg tudtuk akadályozni ellenfelünket a pontszerzésben, miközben mi a szerzett labdákból sorozatosan kosarat dobtunk, így tudtunk győzni!

Összegzés

Elképesztően izgalmas és embert próbáló mérkőzésen sikerült győznünk. A hosszabbítás előtti percekben fantasztikus érzés volt, hogy a második nagy iramú mérkőzésünket játszva csillogó, győzni akaró és játékra kész szemeket láttam a kispadon úgy, hogy komoly téthelyzetben kellett pályára lépni. Ugyan az utolsó percek rohanása – annak ellenére, hogy az előnyt már megszereztük – még adott okot izgalmakra, de azt bebizonyítottuk, hogy az akarat megvan bennünk. Minden más pedig majd jönni fog a tapasztalattal.
Gratulálok lányok, szép munka volt!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!