Labda eladó, labdát vegyenek!

Helyszín: Szuhay-Sportközpont

Játékvezetők: Fodor Sándor Balázs, Ács Dezső

Nézők száma:

Mérkőzés időpontja: 2021-02-24 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Dombóvári Kosársuli KE 17 19 17 26 79
Óbudai Kaszások U18 10 12 19 6 47

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Dobossy 3, Varsányi5/3, Konta 7/3, Safranka 12, Orbán 7/3
CS:, Pirint 3/3, Bulyovszky 7, Csocsán 1, Chabot 2, Vasali

1. félidő

Újabb „rázós” túra várt ránk az országos bajnokság rájátszásában. Dombóvárra utaztunk, abban a reményben, hogy egy korrekt meccset tudunk játszani a hazaiakkal. Itt a korrektet úgy kell értelmezni, hogy egy összeszedett, jó teljesítményt nyújtva, mindent tegyünk meg a pályán, vagy legalábbis max. közelit hozzunk ki magunkból. A rájátszásban nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, azzal, hogy felvegyük azt a tempót, amit a nálunk erősebb ellenfeleink diktálnak. Ha ez sikerül, képesek vagyunk korrekt meccset játszani, ha nem, akkor jól elagyabugyálnak minket.

Ezen a meccsen nem sikerült felnőnünk ehhez a feladathoz, és a sebességkülönbség leginkább az eladott labdákban realizálódott. Itt nincs is értelme szakmázni, ha egy junior csapat 30 labdát elad egy korosztályos meccsen, az több, mint szégyenteljes produkció! Lehet, hogy akad a világnak olyan pontja, ahol egy ilyen csapatteljesítmény után még a buszvezetőt is sötétzárkába hajítják…!

2. félidő

Velünk ellentétben, ellenfelünket jó volt nézni! Az idei U-18-as élmezőny legfiatalabb gárdájaként nagyon kreatív, összeszokott, intelligens kosárlabdát játszanak, szó szerint játsszák ezt a labdajátékot. A 3 muskétásuk, az edző-csemete-trió rendesen megszórt minket (is). Bár a 3. negyed végéig még a botrányosan sok hiba ellenére is tartottuk magunkat, a negyedik negyedben nem tudtunk ellenállást kifejteni, átrohantak rajtunk.

Összegzés

Reméljük ez csak egy rosszul sikerült meccs volt, ilyen napunk volt! Ugyan ez már a sokadik eladott labda-problémás meccsünk az elmúlt évek folyamán, de hátha tanulunk belőle! Hátha egyszer 10-12 eladott labdával le tudunk hozni egy meccset, ahogy az juniorban elvárható!

Hasonló tartalmak

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

 • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

  Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…