Labda eladó, labdát vegyenek!

Helyszín: Szuhay-Sportközpont

Játékvezetők: Fodor Sándor Balázs, Ács Dezső

Nézők száma:

Mérkőzés időpontja: 2021-02-24 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Dombóvári Kosársuli KE 17 19 17 26 79
Óbudai Kaszások U18 10 12 19 6 47

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Dobossy 3, Varsányi5/3, Konta 7/3, Safranka 12, Orbán 7/3
CS:, Pirint 3/3, Bulyovszky 7, Csocsán 1, Chabot 2, Vasali

1. félidő

Újabb „rázós” túra várt ránk az országos bajnokság rájátszásában. Dombóvárra utaztunk, abban a reményben, hogy egy korrekt meccset tudunk játszani a hazaiakkal. Itt a korrektet úgy kell értelmezni, hogy egy összeszedett, jó teljesítményt nyújtva, mindent tegyünk meg a pályán, vagy legalábbis max. közelit hozzunk ki magunkból. A rájátszásban nekünk saját magunkkal kell foglalkoznunk, azzal, hogy felvegyük azt a tempót, amit a nálunk erősebb ellenfeleink diktálnak. Ha ez sikerül, képesek vagyunk korrekt meccset játszani, ha nem, akkor jól elagyabugyálnak minket.

Ezen a meccsen nem sikerült felnőnünk ehhez a feladathoz, és a sebességkülönbség leginkább az eladott labdákban realizálódott. Itt nincs is értelme szakmázni, ha egy junior csapat 30 labdát elad egy korosztályos meccsen, az több, mint szégyenteljes produkció! Lehet, hogy akad a világnak olyan pontja, ahol egy ilyen csapatteljesítmény után még a buszvezetőt is sötétzárkába hajítják…!

2. félidő

Velünk ellentétben, ellenfelünket jó volt nézni! Az idei U-18-as élmezőny legfiatalabb gárdájaként nagyon kreatív, összeszokott, intelligens kosárlabdát játszanak, szó szerint játsszák ezt a labdajátékot. A 3 muskétásuk, az edző-csemete-trió rendesen megszórt minket (is). Bár a 3. negyed végéig még a botrányosan sok hiba ellenére is tartottuk magunkat, a negyedik negyedben nem tudtunk ellenállást kifejteni, átrohantak rajtunk.

Összegzés

Reméljük ez csak egy rosszul sikerült meccs volt, ilyen napunk volt! Ugyan ez már a sokadik eladott labda-problémás meccsünk az elmúlt évek folyamán, de hátha tanulunk belőle! Hátha egyszer 10-12 eladott labdával le tudunk hozni egy meccset, ahogy az juniorban elvárható!

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00