Le kell tudni zárni

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Pohánka Balázs, Simon Kristóf Kolos

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-02-20 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vásárhelyi Kosársuli U20 16 23 18 10 67
Óbudai Kaszások KA U20 21 22 11 12 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Konta 8/6, Vas-Teplán 6, HEGEDŰS O. 19/6, DÉNES 13/6, Safranka 8
Cs: BENCSIK 12/3, Hegedűs M., Dobossy, Csocsán, Varsányi

1. félidő

Vendég kosarakkal kezdődött a találkozó, elsőre nem tudtuk felvenni a mérkőzés gyors ritmusát. Rövidzárlat után magára talált a csapat, az egyenlítés után át, is vettük a vezetést. Sikerült ellépni ellenfelünktől. Agresszív védekezésünkkel teljesen összezavartuk a vásárhelyi csapatot, sokszor a támadóidő lejártáig dobásig sem tudtak eljutni. Támadásban nagy iramot diktáltunk, rengeteg kosarat tudtunk szerezni lerohanások és leindításokból. A második játékrészben kissé fellazult védekezésünk, 23 pontot engedtünk ebben a negyedben. Támadásban valamennyire sikerült ezt kompenzálni, a kapott 23-ra, 22-őt tudtunk dobni, így előnyben várhattuk a második félidőt.

2. félidő

A harmadik negyedben elszórakoztuk az előnyünket és saját hibáinkkal hoztuk vissza a mérkőzésbe a vendég csapatot. Támadásban nem járt jól a labda, sokszor erőlködtünk a palánk alatt. Labdáinkat sokszor kidobtuk a pályáról vagy beledobtuk az ellenfél kezébe, amik természetesen megbosszulták magukat. A negyed végére pedig már a Vásárhely vezetett 3 ponttal. Az utolsó játékrészben nekiestünk ellenfelünknek és sikerült kiegyenlíteni. Itt viszont elfogyott már a lendület és bár Dénes kosarával még sikerült 1 pontra zárkózni, 2 labdánk is volt a győztes dobásra, ám nem jutottunk el addig.

Összegzés

Meg kell tanulnunk lezárni a mérkőzéseket. Sikerült sok mindenben javulni a szezon során. Jól kezdjük a mérkőzéseket, védekezésben sikerül megtartani az agresszivitást, de a mérkőzéseket még mindig nem sikerül lezárni. Az ilyen meccsekből lehet igazán tanulni, a következő mérkőzésen biztos hogy ebben is tudunk majd javulni.

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00