Le kell tudni zárni

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Pohánka Balázs, Simon Kristóf Kolos

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-02-20 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vásárhelyi Kosársuli U20 16 23 18 10 67
Óbudai Kaszások KA U20 21 22 11 12 66

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Konta 8/6, Vas-Teplán 6, HEGEDŰS O. 19/6, DÉNES 13/6, Safranka 8
Cs: BENCSIK 12/3, Hegedűs M., Dobossy, Csocsán, Varsányi

1. félidő

Vendég kosarakkal kezdődött a találkozó, elsőre nem tudtuk felvenni a mérkőzés gyors ritmusát. Rövidzárlat után magára talált a csapat, az egyenlítés után át, is vettük a vezetést. Sikerült ellépni ellenfelünktől. Agresszív védekezésünkkel teljesen összezavartuk a vásárhelyi csapatot, sokszor a támadóidő lejártáig dobásig sem tudtak eljutni. Támadásban nagy iramot diktáltunk, rengeteg kosarat tudtunk szerezni lerohanások és leindításokból. A második játékrészben kissé fellazult védekezésünk, 23 pontot engedtünk ebben a negyedben. Támadásban valamennyire sikerült ezt kompenzálni, a kapott 23-ra, 22-őt tudtunk dobni, így előnyben várhattuk a második félidőt.

2. félidő

A harmadik negyedben elszórakoztuk az előnyünket és saját hibáinkkal hoztuk vissza a mérkőzésbe a vendég csapatot. Támadásban nem járt jól a labda, sokszor erőlködtünk a palánk alatt. Labdáinkat sokszor kidobtuk a pályáról vagy beledobtuk az ellenfél kezébe, amik természetesen megbosszulták magukat. A negyed végére pedig már a Vásárhely vezetett 3 ponttal. Az utolsó játékrészben nekiestünk ellenfelünknek és sikerült kiegyenlíteni. Itt viszont elfogyott már a lendület és bár Dénes kosarával még sikerült 1 pontra zárkózni, 2 labdánk is volt a győztes dobásra, ám nem jutottunk el addig.

Összegzés

Meg kell tanulnunk lezárni a mérkőzéseket. Sikerült sok mindenben javulni a szezon során. Jól kezdjük a mérkőzéseket, védekezésben sikerül megtartani az agresszivitást, de a mérkőzéseket még mindig nem sikerül lezárni. Az ilyen meccsekből lehet igazán tanulni, a következő mérkőzésen biztos hogy ebben is tudunk majd javulni.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…