Leány U11: Bizakodva vártuk az elsőt

2023.10.08. 1. forduló, Mádi u.

 

Leány U11, Kaszás Boszorkák „E” csoport

 

A bajnokság első fordulójában a korábbi évekhez hasonlóan lány csapatokkal mérkőztünk meg, az MTK és a Kiss Lenke KS csapataival. Szeptemberben egy edzőmérkőzést játszottunk hazai pályán, ami biztató játékot mutatott, ezért jó kedvűen, bizakodva vártuk az első megmérettetést.

Az MTK ellen két játékosunk hiányzott a keretből. Sok hibával, kapkodva, pontatlanul játszottunk. Nyoma sem volt a megbeszélteknek és gyakorolt elemeknek. Az ellenfelünk ennek ellenére nem használta ki a hibáinkat, amiket igyekeztünk kijavítani, bár nem sok sikerrel. Fegyelmezetlenül dobtuk be alapvonalról és oldalvonalró a labdát, gyenge labdavezetéssel próbáltunk túljutni a védőkön. Védekezésben alap hibákat követtünk el. Egészében a meccs képe hasonlított egy képzetlen, de lelkes csapat játékára, akik jó alkatúak, de nem tudják alkalmazni még meccs szituációban a tanult technikákat.

A második meccsen beigazolódott, hogy a pontatlanságainkat, ha ellenünk fordítják, akkor nincs keresni valónk még a mérkőzésen. Két összeszokott 4-es volt a pályán az első félidőben, az első negyedben pályára lépők fókuszt és ritmust vesztettek, teljesen állva maradtak, hiába próbáltam cserélgetni, hátha elkapjuk a ritmust, így ellenfelünk egy mindent eldöntő 16-0-s negyedet csinált. A második negyedben óriási erőfeszítéssel próbáltuk visszahozni a meccset, majdnem sikerült, közel kerültünk az ellenfelünkhöz, 3 pontra is felzárkóztunk, de fault problémák miatt elfogytunk a meccs végére. Egy győzelemmel, egy vereséggel és rengeteg tapasztalattal zártuk az első pályára lépésünket.

A csapat egy része már tavaly is versenyzett és edzőtáborozott, nekik pontosabb, célirányosabb információt lehett adni mérkőzés közben, kevésbé fáradtak, a játék változó képére jobban reagáltak. A csapat másik fele, a nagy része, szeptemberben kezdte meg a felkészülését, nyilvánvaló, hogy nem jutott idő minden elem begyakorlására, pontos befejezésekre és a fegyelmezett játékra. Ezen fogunk dolgozni, hogy amikor pályára állunk az ellenfelekkel egyre magabiztosabban vegyük fel a versenyt, sok munka, sok idő szükséges hozzá, de van távlat a csapatban, magasak, gondolkodnak, jó kedvűek, lelkesek, versenyző magatartásúak.

 

Köszönjük ellenfeleinknek a játékot, a szülőknek a sportszerű szurkolást!

 

Hajrá KaszáSok!

 

Kaszás Boszorkák – MTK Budapest   45 – 30

(10-6, 13-4, 6-9, 16-11)

Kárpáti Heléna (15), Pál Nóra (6), Paulicska Szofi (4), Szoó-Kovács Vilma (4), Taskó Hanga (3), Kovács Lilla (7), Hajdu Írisz (1), Szegedin Anna (2), Várnai Lili (3), Dorogi Dóra

 

Kéksárga Okapik – Kaszás Boszorkák  40 – 30

(16-0, 10-12, 3-11, 11-7)

Kárpáti Heléna (14), Pál Nóra (2), Paulicska Szofi (6), Szoó-Kovács Vilma, Taskó Hanga, Kovács Lilla, Hajdu Írisz (3), Szegedin Anna (3), Várnai Lili (1), Dorogi Dóra (1), Laki-Lukács Laura


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00