Leány U11: Két győzelem a második fordulóbam

Leány U11 Óbudai Kaszások Girls

 

A bajnokság második fordulóját az „I” csoportban folytattuk, szintén lány csapatok ellen.

A Csatás kislányokkal már korábban játszottunk, ismertük őket, tudtuk, hogy fiatalok és ügyesek. A pénteki edzésen egy meghatározó játékosunk megsérült, ezért át kellett szerveznünk a negyedek összeállítását. Ez, kiderült később, úgy összezavarta a fejeket, hogy kizökkentett bennünket a még formálódó ritmusunkból. Nagyon rossz felfogásban kezdtük a mérkőzést, az első negyedet az ellenfél nyerte. A második négyesünk (ötösünk) már jobb szellemiségben, pontosabban játszott, Bori és Luca eldöntötte a meccset. A második félidőre újraterveztük a négyeseket a pályán és már ritmusosabbak voltak a támadásaink, a labdaszerzéseink. Biztosabbak az elszakadásaink. Szonja szépen fejezte be a ziccereket, Lucával megerősítettük Grétiék labda felhozásait, így összességében nem volt és em is lehetett probléma a meccsen. 34 dobott pont önmagáért beszél, kapkodás, figyelmetlenség jellemezte a játékunkat. Nagy tanulság, hogy a mérkőzés előtti rákészülés milyen fontos ebben a korosztályban is! 

  

Második mérkőzésen az MTK Bp csapatával már egy harcosabbak arcunkat mutattuk.  Felkészültebbek voltunk, bemelegedtünk… Gréti magára talált és sok szép kivitelezésű kosarat dobott. Bori nehéz védőfeladatot kapott, amit nagyon szépen megoldott. Külön öröm, hogy Viszolajszky Réka elkapta a fonalat és sok pontot sikerült dobnia. Luca elfáradva kicsit az első meccs feladataitól, de jól és pontosan dolgozott. Két fiatalabb játékosunk, Helci és Vilma is bátran vállaltak, jól teljesítettek.

 

A sérülések és betegségek egész héten hátráltattak bennünket az edzésmunkában, ettől függetlenül fontos, hogy a mérkőzésen pontosabban, koncentráltabban legyünk jelen már a labda feldobásának a pillanatában is.

Köszönjük ellenfeleinknek a játékot, a szülőknek a sportszerű szurkolást!

Hajrá Kaszások!

 

2022.11.20. U11 2. forduló, I csoport

 

Csata Manók – Óbudai Kaszások Girls 24 – 34

(4-2, 8-22, 2-2, 10-8)

FILEP L. (5), PEREDY P. B. (12), KOZÁK SZ. (7), Kárpáti H., Sárközy G. (3), Matuszka M. (2), Égető A. (2), Viszolajszky R. (1), Tóth J. (1), Szoó-Kovács V. (1)

 

Óbudai Kaszások Girls – MTK Budapest 69 – 23

(24-0, 18-12, 21-1, 6-10)

PEREDY P. B. (12), Kozák Sz. (6), Matuszka M. (2), Tóth J. (1), SÁRKÖZY G. (15), Szoó-Kovács V. (4), Kárpáti H. (7), Filep L. (10), VISZOLAJSZKY R. (12)


Hasonló tartalmak

 • Megérdemeltük a mait, hatalmas munkát végzett a csapat, koncentrációban, fizikalitásban egyaránt. Igyekszünk ebben a szellemben dolgozni a további meccseken.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 14:00

 • Ellenfelünket dicséret illeti a harcias játékért, a srácaimnak pedig a fegyelmezett, sokpasszos játékhoz gratulálok. A Radó meccshez képest jóval fegyelmezettebbek voltunk, megtaláltuk időben a helyeket, tudtunk ezáltal gyakorolni…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-07 Kezdés: 18:00

 • Az egész meccset, az első negyedtől kezdve, öt perces sorcserékkel játszottuk le. Azt kell mondjam, hogy valóban mindenki kivette a részét ebből a győzelemből, hiszen aki lehetőséget kapott,…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-11 Kezdés: 17:30

 • A két félidő teljesen ellentétes mederben folyt, mintha nem is ugyanaz a két csapat játszott volna egymás ellen. Nagyon sajnálom, hogy az első félidőben behozhatatlan előnyt adtunk a…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 12:30