Leány U11: Véget ért a szezon

Az utolsó kenguru fordulóhoz érkezve, a csapatot egyre jobban kiismerve, a tisztes helytállás volt a cél.

Az első mérkőzésen ennél sokkal többet mutattunk, nagyon szép megoldásokkal (végülis augusztus óta tanuljuk) egy parádés első negyedet mutattunk. Okosan, szinte tankönyv szerűen játszottak a lányok, harcoltak a labdákért, pontosan passzoltak, jó volt nézni. A második negyedre bátran mehetett fel a következő 4 játékos, de hiába a nagy előnynek, a magabiztos játék lehetőségének, mégsem tudott a második (szerintem az erősebb) társaság rátenni egy lapáttal, sőt ellenfelünk közelebb jött hozzánk. Az előnyünk azért megmaradt, a második félidőnek úgy kezdhettünk neki, hogy nyugodtan játszunk, ismételjük meg a szép befutásokat, távoli dobásokat, labdaszerzéseket. Összességében jól játszottunk, egy-két játékosban maradt még tartalék, viszont olyan játékosok villantak meg, akik korábban nem.

A Vasas ellen előjött a régi megszeppent játékunk, sok eladott labdával, fölöslegesen hosszú labdavezetésekkel és gyenge védekezéssel. A fáradtság is sokat rontott a dobásainkon, pontatlanul, kevés kosárral zártuk ezt a meccset.

Szonja és Gréti ponterős játéka kiemelendő, de védekezésben is legalább ilyen hasznosak voltak. Mira és Lizi magasként sokat dolgoztak a lepattanókért, jó érzékkel, jó helyekre futottak, ebben az évben ők nagyon sokat fejlődtek.

Van javítani való a versenyzésünkön és a koncentrációnkon, amint egy kicsit fáradunk szétesik a játék és pontatlanok lesznek a befejezéseink. Ezen és sok minden máson is fogunk dolgozni a hátralévő időszakban, hogy minél magabiztosabban érkezzenek a lányok az U12-es bajnokságba.

 

Köszönjük ellenfeleinknek a játékot, a szülőknek a sportszerű szurkolást!

Hajrá KaszáSok!

 

 

Óbudai Kaszások Girls – Budafoki Békák  57 – 33

(28-6, 6-12, 9-8, 14-7)

Kutrovácz R. (4), KOZÁK Sz. (16), SÁRKÖZY G. (13), MATUSZKA M. (7), Viszolajszky R. (2), Lóska L. (2), Molnár M. (1),Peredy B. (4),  Balogh Martina (5), Nagy Eliza (4)

 

Vasas Akadémia U10 – Óbudai Kaszások Girls  48 – 29

(14-9, 15-8, 10-7, 9-5)

Kutrovácz R. (1), KOZÁK Sz. (8), SÁRKÖZY G. (8), Matuszka M. (1), Peredy B. (6),  Viszoljaszky R. (2), Lóska L. (1), Molnár M. (4), Balogh Martina (1), Nagy Eliza (1)

 






Hasonló tartalmak

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…

  • Újabb korosztályos hiányzóval és új szereplőkkel vágtunk neki ennek a fordulónak. Motiváltak és harcosak voltunk, védekezésünk jól működött a Ziccer Bocsok ellen, a labdaszerzésekből könnyű ziccereket dobtunk. El is húztunk a negyed elején, de ellenfelünk nem hagyta magát, rendre felzárkózott. A harmadik negyedben egy rövidzárlat után már…