Leány U12: Formán kívül

Első ellenfelünk a MAFC korosztályos B csapata volt. Nagyon jó ritmusban, jó lendülettel kezdtük a találkozót. 3 perc játék után 9-2 állt az eredményjelzőn, innen viszont a negyed végéig már csak 1 kosarat tudtunk szerezni így megfordította ellenfelünk a mérkőzést. A második negyedben mintha pályán se lettünk volna, pedig talán ez volt az erősebb ötösünk. A második félidőben kisebb módosításokat hajtottunk végre, sikerült egált játszanunk de közelebb nem tudtunk kerülni. Az egész meccsre jellemző volt, hogy a fiúk sokkal jobban küzdöttek hajtottak, minden labdáért elmentek, csúsztak, másztak, még mi néztük. Ha a pontokat nézzük akkor 4. perctől az első félidő végéig tartó időszak csúfos elvesztése okozta a vereségünket, de a mutatott hozzáállással nem érdemeltünk győzelmet.

 Pihenő nélkül a TFSE csapata várt ránk, akik az első meccsen verték a MAFC-ot. Sikerült változtatnunk a hozzáállásunkon és most nem csak jól kezdtük a negyedet, hanem végig jól játszottuk le. Sikerült 14 pontos előnyt kialakítanunk, ami mint végül kiderült döntőnek bizonyult. Ellenfelünk „gólvágója” a második negyedben játszott, igyekeztünk limitálni de így is sok borsot tört az orrunk alá, védő és támadó oldalon egyaránt. Az első negyed parádés játékát nem tudtuk megismételni, sőt… Érthetetlen hibákat vétettünk így olvadt az előny. A záró játékrészt is rosszul kezdtük, ellenfelünk a vezetést is átvette, majd 5 ponttal el is lépett. Nem gondoltam volna, hogy van visszaút, de sikerült a fáradtságból megújulnunk. A nagy fordításhoz kellett Alíz és Viki jó támadójátéka, illetve egy okos csapatvédekezés. Fortuna keze a végén velünk volt, a fehér mezesek 4 büntetőt is kihagytak.

Nagyon sajnálom az első mérkőzés eredményét, mert a feljutásunk múlt rajta. A második meccs volt szerintem a nehezebb, mégis azt tudtuk megnyerni, mert ott csapatszinten oroszlánként küzdöttünk. Sokkal jobban kell pörögnünk a mérkőzéseken, több labdát kell ellopnunk, több lepattanót kell szednünk. Főként ezeken fogunk dolgozni az elkövetkezendő időszakban. Hajrá Kaszások!!!

 

 

Első mérkőzés

MAFC Heisler – Óbudai Kaszások Girls  50:38 (13:11; 13:2; [2:3] 6:8; 16:14)

Kaszások: Ceglédi 5, Szalay 5,  Kutrovácz, Németh 1, Zsuffa, Sárközy, STERBENZ 16, Demeter-Nyitrai 1,  CSOKNYAY 10, Kozák, Filep, Zámbó-Digruber

 

Második mérkőzés

Óbudai Kaszások Grils – TFSE  45-44 (18:4; 8:9; [3:4] 6:12; 10:15)

Kaszások: CEGLÉDI 17, SZALAY 6, Kutrovácz 3, NÉMETH 2, Zsuffa, Sárközy 1, STERBENZ   8, Demeter-Nyitrai, CSOKNYAY 8, Filep,   KOZÁK, ZÁMBÓ-DIGRUBER


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00