Leány U14: A kecskeméti főtábla selejtezőről

A hétvégén leány serdülő csapatunk ismételten Kecskemétre utazott, ugyanis itt került megrendezésre a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság főtábla selejtezőjének I. fordulója. A Kecskemét és a Nagykanizsa csapataiban két ismerős ellenfelet is üdvözölhettünk csoportunkban, hiszen az év első selejtező fordulójában már mindkét együttessel megütköztünk. Az első mérkőzésünket a Kecskemét csapata ellen játszottuk, akik az első fordulóban igen nagyarányú győzelmet ünnepelhettek ellenünk, így ezen a meccsen elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy sikerült -e közelebb férkőznünk hozzájuk az év eleji mérkőzéshez képest. A Kecskemét végig vezetve megnyerte a mérkőzést, azonban jóval kevesebb pontot tudtak szerezni ellenünk, mint korábban, ami a lányok elmúlt félévben nyújtott munkáját dicséri. Úgy gondolom, hogy volt bennünk egy kis félsz, ami miatt támadásban sok esetben elég bátortalanok voltunk, s nem segítettük egymást kellőképpen a szorult helyzetekben a pályán, így a következő mérkőzésre elsősorban ennek a „lámpaláznak” a levetkőzését tűztük ki célként.

A második mérkőzésen a szintén ismerős Nagykanizsával csaptunk össze. Az év eleji ellenük játszott találkozón 30 pontos vereséget szenvedtünk, így kíváncsian vártuk, hogy hozzájuk képest mennyit sikerült fejlődnünk. A mérkőzés előtt a taktikai utasítások mellett azt kértük a lányoktól, hogy a pályán és azon kívül is támogassák és segítsék egymást. Jó felfogásban és sebességgel kezdtük a találkozót, így a két első negyedet sikerült is megnyernünk, így 9 pontos előnnyel mehettünk a félidei szünetre. A 3. negyed jelentette számunkra a mélypontot, ezt a negyedet 13 ponttal el is veszítettük. Hatalmas küzdeni és győzni akarással kezdtük meg az utolsó negyedet, ami meg is hozta gyümölcsét, 6 pontos győzelmet ünnepelhettünk. Számomra igazán emlékezetes marad ez a mérkőzés, mert egyrészt nekem személy szerint most volt lehetőségem először mérkőzést nyerni a lányokkal az évben, továbbá pedig azért, mert igazi csapatként viselkedtünk a mérkőzés egésze alatt, s mindannyiunk együtt élt az adott pillanatban pályán lévőkkel. Igazi csapatmunka volt ez a lányoktól!

A hétvége utolsó találkozóján a Nyíregyháza csapata ellen mérkőztünk meg. Nagyon fontos volt ez a mérkőzés számunkra, hiszen győzelem esetén biztos továbbjutók lettünk volna. A korábbiaknál picit lassabban, fáradtabban indult a mérkőzés, de az első negyedet sikerült megnyernünk. A második negyedben azonban sok pontot kaptunk, a védekezésünk nem igazán működött, így 10 pontos hátránnyal mentünk a nagyszünetre. A második félidőben próbáltunk megújulni és a maradék energiáinkat is mozgósítani, ami helyenként sikerült, azonban így is 11 pontos vereséget szenvedtünk. Úgy gondolom, hogy elsősorban mentálisan fáradt el a csapat, rengeteg büntetőt hagytunk ki, s a védekezésünk is bőven hagyott kívánnivalót maga után.

Összességében nagyon büszke vagyok a csapatomra, főleg a második mérkőzésen tanúsított lelkes és bátor játékunk miatt. A harmadik mérkőzés elvesztése ugyan nagyon fájó volt, de kiemelten tanulságos is egyben. Dolgozunk tovább, s bízom benne, hogy tovább fejlődünk az edzéseken és a helyosztó tornákon még több győzelmet sikerül bezsebelnünk.

 

Első mérkőzés

KECSKEMÉTI KA/A – ÓBUDAI KASZÁSOK 89:24 (22-6, 22-7, 22-1, 23-10)

Kaszások: KRAJCSOVICH 11, Szűcs, Ceglédi, Fey 2, Berecz-Erdei 2, Cs: Németh 2, Sterbenz 2, Reizmüller 2, Réthy 1, Csóli 2, Horváth, Michel.

 

Második mérkőzés

KANIZSA DKK – ÓBUDAI KASZÁSOK 57:63 (11-18, 16-18, 20-7, 10-20)

Kaszások: KRAJCSOVICH 19, Szűcs, Fey 4, Ceglédi 4, BERECZ-ERDEI 12, Cs: Sterbenz 4, Réthy 2, NÉMETH 7, Reizmüller, CSÓLI 11, Michel, Horváth.

 

Harmadik mérkőzés

ÓBUDAI KASZÁSOK – NYÍREGYHÁZI KOSÁRSULI/A 44:55 (14-8,7-23,13-13,10-11)

Kaszások: KRAJCSOVICH 20, Szűcs 1, Fey, Ceglédi 4, Berecz-Erdei 4, Cs: Sterbenz 3, Réthy, Németh 7, Reizmüller, Csóli 2, Michel, Horváth 3.


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00