Leány U14: A második helyen zártunk!

Január 28-án az utolsó alapszakasz fordulóra került sor hazai pályán. Célul a csoport második helyének megszerzését tűztük ki. Ennek szellemében készültünk erre a napra.

Az első mérkőzésünket a soproni lányok ellen vívtuk. Nagy elánnal kezdtük a mérkőzést, támadásban Elza jeleskedett leginkább, de a többiek is szépen szorgoskodtak mezőnymunkában. Ennek köszönhetően az első negyed után már nálunk volt az előny. A második ötösben Sterbenz Viki járt élen a pontszerzésben és a csapat irányításában (23-35). Térfélcserét követően is tudtunk dominálni és a harmadik negyedben tovább növeltük az előnyünket. Így a mérkőzés záró szakaszában már nem volt kérdés a győztes kiléte. A csapatból mindenki tudta a szerepét és megfelelő játékperceket tudott tölteni a páyán.

A második meccs késő délután kezdődött a PVSK csapata ellen. Számunkra már nem volt tétje, mert győzelem és vereség esetén is biztosan a csoportunk második helyén végeztünk, de ennek ellenére meg szerettük volna védeni a hazai pályát és győzelemmel búcsúzni az alapszakasztól. Hasonlóan az első ütközethez, az első és második negyedet is meg tudtuk nyerni, így félidőre 11 pontos előnnybe kerültünk. A harmadik játékrészben viszont visszább esett a koncentrációnk és ellenfelünk szívós játékkal fel tudott kapaszkodni a nyakunkra (41-46). A utolsó játékrészben nem hagytuk kicsúszni kezeink közül a győzelmet, Emma, Viki, Vani és Elza jó játékának köszönhetően megnyertük a második meccsünket is.

Örülönk, hogy elértük a célunkat és megszereztük a második helyet. Várjuk a folytatást a főtábla selejtezőben és a következő időszakban szeretnénk kiharcolni a legjobb 16 csapat közé kerülést!

 

2024. január 28. vasárnap

 

Első mérkőzés

Soproni Darazsak Akadémia/A – Óbudai Kaszások/A 40-60 (16-22, 7-13, 6-12, 11-13)

Kaszások: Demeter-Nyitrai, Ceglédi 2, BERECZ-ERDEI 10, FEY 16, Szikora cs: Zsuffa

Csere: STERBENZ 20, Szűcs 7, Fajta-Arriagada, Keszler, Kosztyu 5, Puskás

 

Második mérkőzés

PVSK NKA/A – Óbudai Kaszások/A  53-64 (11-16, 17-23, 13-7, 12-18)

Kaszások: Demeter-Nyitrai, Ceglédi 2, BERECZ-ERDEI 14, FEY 11, Szikora 2 cs: Zsuffa

Csere: STERBENZ 14, Szűcs 2, Fajta-Arriagada, Keszler, KOSZTYU 16, Puskás 1


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00