Leány U14: Hazai pályán folytattuk

A hétvégén serdülő csapatunk lejátszotta második fordulóját a Középházban. Az első fordulót követően az egyik célunk az volt, hogy szorosabb mérkőzéseket tudjunk játszani ellenfeleinkkel. Az első mérkőzésünket a DVTK AKADÉMIA/B ellen játszottuk. Úgy gondolom, hogy nagyon tanulságos meccs volt ez számunkra, mert ugyan voltak kimondottan szép megmozdulásaink támadásban, a védekezésünkkel azonban sokat kell még foglalkoznunk a jövőben. Rengeteg eladott labdánk volt, amit a DVTK játékosai rendre meg is büntettek, jó néhány gyorsindítás kosarat kaptunk ezekből a szituációkból. A nem a megfelelő pillanatban beütött faultokat büntetők követték sok esetben, amiket ugyan nem értékesítettek jó százalékkal a vendégek, ez ugyanakkor megint csak azt igazolja, hogy nagy figyelmet kell szentelnünk a védekezésünkre.

A második mérkőzésünket a Török Flóris csapata ellen játszottuk, akikkel már a selejtezők során megmérkőztünk. Sajnos, már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, mert sem támadásban, sem pedig védekezésben nem voltunk kellőképp élesek. A második félidőben voltak jobb periódusaink, örülhettünk néhány bátor egyéni megoldásnak, azonban a védekezésünk és a sok-sok eladott labdánk megpecsételték a sorsunkat.

Úgy gondolom, hogy összességében sikerült előre lépnünk a játék egy-két elemében és láthattunk szép egyéni teljesítményeket is, ami szintén pozitívum, ugyanakkor világosan kirajzolódott, hogy a játék mely elemeivel kell még többet foglalkoznunk ahhoz, hogy a következő fordulóban még közelebb kerülhessünk ellenfeleinkhez.

 

Első mérkőzés

ÓBUDAI KASZÁSOK – DVTK AKADÉMIA/B 47:67 (16-21,4-10,11-14,16-22)

Kaszások: Horváth. BERECZ-ERDEI 14, Szűcs, Fey 2, NÉMETH 16, Cs: Ceglédi, Csóli, STERBENZ 11, Réthy 4, Reizmüller, Márfai, Michel.

 

Második mérkőzés

ÓBUDAI KASZÁSOK – TÖRÖK F.-TÖREKVÉS SE/A 36:69 (9-18,4-20,11-16,12-15)

Kaszások: Horváth 2. Berecz-Erdei 2, Szűcs, Fey 3, NÉMETH 8, Cs: Ceglédi, Csóli, STERBENZ 15, Réthy, Reizmüller, Márfai, Michel 6.


Hasonló tartalmak

 • Megérdemeltük a mait, hatalmas munkát végzett a csapat, koncentrációban, fizikalitásban egyaránt. Igyekszünk ebben a szellemben dolgozni a további meccseken.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 14:00

 • Ellenfelünket dicséret illeti a harcias játékért, a srácaimnak pedig a fegyelmezett, sokpasszos játékhoz gratulálok. A Radó meccshez képest jóval fegyelmezettebbek voltunk, megtaláltuk időben a helyeket, tudtunk ezáltal gyakorolni…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-07 Kezdés: 18:00

 • Az egész meccset, az első negyedtől kezdve, öt perces sorcserékkel játszottuk le. Azt kell mondjam, hogy valóban mindenki kivette a részét ebből a győzelemből, hiszen aki lehetőséget kapott,…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-11 Kezdés: 17:30

 • A két félidő teljesen ellentétes mederben folyt, mintha nem is ugyanaz a két csapat játszott volna egymás ellen. Nagyon sajnálom, hogy az első félidőben behozhatatlan előnyt adtunk a…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 12:30