Leány U14: Irány a középház!

Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk jutni az országos középházba.

Első mérkőzésünkön a házigazda Radobasket csapatával játszottunk. Nem ismertük ellenfelünket, így nem tudtuk mire számíthatunk. Rossz ritmusban kezdtünk, korán faultgondba került több húzójátékosunk is, végül 26 pontot kaptunk, ami rengeteg. Második negyedünk fokozatosan dolgozta le a hátrányt, majd a félidő előtt már a vezetést is átvettük. A második félidőben fokozatosan építettük az előnyt, mindenkinek játéklehetőséget biztosítva. Sikerült jól indítanunk a hétvégét, de védekezésben ennél sokkal több kell majd! 

Második találkozónk délután a BEAC/B ellen kövtkezett. Az első negyedben fej-fej mellett haladtunk, de az utolsó percekben a kis BEAC-osok érvényesítették jobban a helyzeteiket és a várt védekezés még elmaradt. A második negyed első pár percében még mindig az ellenfelünknél volt az előny, de aztán Viki, Elza pontjainak révén sikerül átvenni az irányítást és félidőben már mi vezettünk. A második félidőben Johi és Anna is csatlakozott a pontgyártáshoz, a védekezésünk feljavult és így nem maradt kérdés, gyorsan eldöntöttük a találkozót. Csapatként játszottunk és nagyon hajtottak a lányok. Örülünk, hogy mindenki tudott kellő játékpercet kapni.

Másnap a harmadik meccsen a DVTK ellen leginkább csak a különbség volt kérdés és most nem a mi javunkra. A lányok küzdöttek, hajtottak, de az ilyen agreszív védekezés ellen még rengeteg hibát követtünk el. Amit meg kell tanulnunk, hogy az elkövetett hibákból tanulnunk kell és akár mérkőzésen belül is ki kell tudnunk javítani.

Összességében elégedettek vagyunk a látottakkal, mert amit vártunk, azt sikerült megvalósítani a pályán és örülünk, hogy sikerült elérni a célunkat. Dolgozunk tovább, hogy fejlődjünk és szépen szerepeljünk a középházban.

 

2022. szeptermber 16-17.

Budaörs, 1.számú Általános Iskola

 

Első mérkőzés

Óbudai Kaszások/A – Radobasket Törökbálint 84-64  (17-26, 23-11, 27-18, 17-9)

Kaszások: CEGLÉDI 20, Berke 2, Zsuffa, Kosztyu 6, Berecz-Erdei 6

Csere: FEY 19, SZŰCS 15, STERBENZ 10, Szalay 6, Demeter-Nyitrai, Sárközy

 

Második mérkőzés

Óbudai Kaszások/A – BEAC-Újbuda KA/B 66-49 (11-16,24-12,17-2,14-19)

Kaszások: CEGLÉDI 14, Berke 2, Zsuffa, Kosztyu 4, Berecz-Erdei 6

Csere: FEY 19, Szűcs 6, STERBENZ 9, Szalay 2, Demeter-Nyitrai 4, Sárközy

 

Harmadik mérkőzés

DVTK Akadémia/A – Óbudai Kaszások 114-26 (21-4,42-4,25-0,26-18)

Kaszások: Fey 2, Szűcs, Sterbenz 8, Szalay 4, Sárközy 2

Csere: Ceglédi 2, Berke, Zsuffa, Kosztyu 1, Berecz-Erdei 7, Kozák


Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00