Leány U14: Véget ért a versenyszezon

Hétvégén leány serdülő csapatunk lejátszotta a szezon utolsó fordulóját a Tüskecsarnokban. Ebben a fordulóban a BEAC B jelű együttesével, illetve az Oroszlány csapatával mérkőztünk meg. A BEAC elleni első mérkőzésen viszonylag nagy sebességgel kezdtük meg a mérkőzést, ami aztán a második negyedre valamelyest csökkent, így a félidőben 4 pontos előnnyel fordultunk. A korábban Gödön megrendezett fordulón szoros vereséget szenvedtünk a BEAC csapatától, itt volt a lehetőségünk visszavágni. A második félidőben szerettünk volna nagyobb előnyt kiharcolni, ami sikerült is, így a mérkőzés végén 7 pontos győzelmet ünnepelhettünk.

A második mérkőzésen az Oroszlány gárdája ellen mérkőztünk meg, akikkel fölött az előző fordulóban viszonylag nagyarányú győzelmet arattunk. A mérkőzést minden szempontból az ellenfél csapata kezdte jobban, aminek köszönhetően a félidőben 16 pontos előnyt épített ki ellenfelünk. A második félidőre a lányok jóval bátrabb és agresszívabb énjüket mutatták meg nekünk, aminek révén 14 ponttal sikerült megnyernünk a második félidőt. Megvolt az esélyünk a fordításra, ekkor azonban már a maradék energiaraktáraink is kiürültek. A mérkőzés egészét nézve rengeteget hibáztunk mind támadásban, mind védekezésben, amivel nagyon nehéz helyzetbe hoztunk saját magunkat. A mérkőzés pozitívuma, hogy az előző fordulóval ellentétben most nem adtuk meg magunkat a fáradtságnak, küzdöttünk és akartunk a mérkőzés utolsó másodpercéig.

A hétvégét 1 győzelemmel és 1 vereséggel zárva, rengeteg tanulsággal a zsebünkben készülhetünk a jövő év kihívásaira. Tapasztalataim szerint minden fordulóban más arcát mutatta csapatunk, de talán erre a hétvégén forrt egybe igazán együttesünk. A mutatott játék képe az évben többször is volt sokkalta magasabb szintű és összeszedettebb, de ezen a hétvégén teljes mértékben egy hajóban ültünk és egy irányba eveztünk, aminek végén jóleső fáradtsággal és derűvel zárhattuk le az idei versenyszezont.

 

2023. május 6.

Első mérkőzés

BEAC – ÚJBUDA KOSÁRLABDA AKADÉMIA/B – ÓBUDAI KASZÁSOK 47:54 (8-17,17-12,11-16,11-9)

Kaszások: KRAJCSOVICH 29, Ceglédi 2, Michel, Kosztyu 2, Csóli 4, Cs: Horváth 1, Réthy 2, Fey 8, Polik, Berecz-Erdei 6, Aponyi, Márfai.

 

Második mérkőzés

MVM-OSE AMAZONOK – ÓBUDAI KASZÁSOK 66:64 (29-13,11-11,13-20,13-20)

Kaszások: KRAJCSOVICH 26, Ceglédi 8, Michel, Kosztyu 4, Csóli 2, Cs: Horváth, Réthy 11, Fey 5, Polik, Berecz-Erdei 8, Aponyi, Márfai.

 






Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00